Asumarea

Asumarea

A asuma – a lua ceva asupra ta ! Desigur stiti semnificatia termenului , dar aplicarea actiunii in viata de zi cu zi nu mai este asa simpla ca si definitia data de DEX .
Tot afland de una de alta , pe diferite teme de actualitate , am ajuns din nou la concluzia ca e tare important sa ne asumam multe : alegerile pe care le facem zi de zi , principiile dupa care ne conducem viata in ansamblul ei , vorbele pe care le rostim noua si celorlalti , atitudinea folosita in situatiile in care suntem pusi !
Dar eu cred ca nu multi stiu ce inseamna asumare , pentru ca una e sa o verbalizezi si alta este sa o si practici !

Asadar ar trebui sa ne asumam !

Alegerile pentru ca ele ne creaza calea pe care pasim acum si mai tarziu , trecutul pentru a putea trai linistiti in prezent si cu privirea spre viitor .

Vorbele pentru ca au puterea de a aduce suferinta sau bucurie in sufletul celui caruia i se adreseaza , gesturile pentru ca ele pot aduce alinare sau durere , gandurile pentru ca , asa cum am mai spus si au zis si altii inaintea mea , ele ne creaza starea , energia si puterea de  a fi !
Ma cutremur deseori cand vad oamenii limitati , care isi justifica vorbele , gesturile si actiunile prin afirmatia ca noi avem dreptul , noi cunoastem , noi suntem mai in varsta , noi am experimentat !
Oameni buni , daca esti in varsta nu inseamna ca esti si intelept !

Poti trai vreo 80 de ani degeaba ! Experienta poate fi una deficitara asa ca nu se aplica daca nu ai folosit-o sa evoluezi sau sa ajuti efectiv pe cineva in lumea asta !
Trist , dar adevarat !
O chestie banala dar reala ca gerul iernii !

Toti plecam de AICI la un moment nestiut de catre noi , toti vom fi pusi in fata unei judecati asa ca ar trebui sa nu uitam nici o zi asta !

Suntem in trecere in lume , ca urmeaza ALTCEVA , ca tot ceea am facut , am spus , am gandit sau actionat , se va rasfrange asupra noastra , a esentei noastre !

Care , apropo , este divina , fie ca noi alegem sa fim sau nu asa .

Dumnezeu e acolo in noi , nu trebuie decat sa ne reamintim asta ! Punct .
Sa fim buni cu cei de langa noi , sa nu aruncam vorbele ca si cum le putem lua inapoi cand ne dam seama ca am gresit , sa ajutam cum putem  ( nu daca putem ) , sa traim frumos !
Cred cu tarie ca daca am face cat mai multi asta , in scurt timp , vom realiza ca lumea in care traim e chiar frumoasa , o vom vedea si percepe deosebita si luminoasa !
Sa nu mai ignoram ceea ce ni se pare prea greu de privit sau inteles , asta e motorul distrugerii si urii pe care le vedem peste tot : la TV , in mediul on-line , in viata !
Ignoranta si indiferenta aduc durere , tristete si regresie !
Sa ne asumam alegerile , sa luptam pentru credintele noastre , sa ne asumam viata si astfel devenim mai OAMENI !
Voi ce credeti ?

Pace va doresc ! M.

Sharing is caring !


0 thoughts on “Asumarea”

  • Cata dreptate in postarea ta! E intr-adevar mai usor pentru unii sa blameze si sa dea vina pe altii, decat sa isi asume propriile actiuni, decizii, greseli. De ce sa nu se scoata pe sine, cand poate sa dea vina pe altul “mai slab”, dar cu bun simt. Asta arata mult despre caracterul unei persoane.
    Pacat ca multi nu stiu sa recunoasca o astfel de persoana lasa (includ si media aici), as indrazni sa o numesc, si iau de bun tot ce spune aceasta, se lasa incontient manipulati, perpetuad astfel un neadevar despre o persoana care are intentii bune. Unde e dreptatea in asta? Pacat, mare pacat ca am uitat sa mai fim oameni si ca am ajuns sa urmarim si sa profitam de orice greseala face cel de langa noi pentru binele nostru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.