PROVOCAREA DE DECEMBRIE #5

fructul de avocado

Bine vă regăsesc !

Nu ați uitat de provocarea mea #sarasuniverseindecembrie , nu !?

Trebuie să recunosc , sincer , că am devenit foarte repede impresionată de fructul de AVOCADO ! Fructul  acesta exotic , care a devenit accesibil și la noi este o minune a naturii !fructul de avocado

Dacă îl consumi când este perfect copt , adică cremos și moale , poți prepara multe rețete , fie dulci , fie sărate !

Beneficiile sale le puteți afla pe larg în postările dedicate de pe blog !

Iată , pe scurt , câteva dintre metodele mele de a prepara fructul de avocado !

fructul de avocado

1.scot miezul cremos , îl pasez cu o linguriță până devine ca un piure , adaug fulgi de drojdie , sare , piper , turmeric și pudre de semințe de in și susan . Este delicios consumat pe pâine prăjită !

2.îl tai în două jumătăți , apoi în felii subțiri și îl consum ca atare doar cu sare și piper când nu am chef de altceva .

3.îl pasez în robot , adaug puțin lapte vegetal de migdale , unt de cocos , carob sau cacao , esență de vanilie și o banană și obțin un desert foarte gustos, simplu și aromat !

4.sub formă de piure, adaug roșii mărunțite , sare , piper și usturoi și merge perfect cu pâine la micul dejun .

5.în robot , adaug avocado , caju hidratat 12 ore , lapte vegetal de ovăz sau migdale , zahăr brut și obțin o cremă numai bună pentru brioșe sau chiar pentru un tort vegan .

fructul de avocado

Acestea ar fi câteva dintre felurile mele de a folosi avocado , le descopăr pe zi ce trece !

Trecând la altă latură a vieții , aceea a filmelor , vreau să vă povestesc puțin despre un film pentru copii realizat de Disney!

L-am văzut pentru că mie îmi place să revăd filme de desene animate preferatele copilăriei , dar transpuse în lumea de acum !

Cartea junglei este numele filmului !

Realizat în 2016 , după celebrele povestiri ale lui Rudyard Kipling , filmul va avea și o parte a doua în 2018 !

Deși copilul din film este singurul personaj uman , totul este super fain ! Animalele sunt foarte reale , imaginile din junglă , nu mai spun !

fructul de avocado
Sursa : cinemagia.ro

Cine nu iubește pe Baloo și cântecele sale haioase , pe Kaa care sincer în film pare mai fioros decât în desenul animat ! Imaginea din desenele animate cu Kaa , hipnotizându-l pe Mowgli cu Trust in me , îmi aduce zâmbete mereu !

fructul de avocado
Sursa : cinemagia.ro

Nu apar detaliat în film vulturii cei plictisiți dar apar toate celelalte personaje , firul povestirii este exact ca în desenul animat și rămâi prins în poveste până la final !

Dacă vă place să vă reamintiți de copilărie , eu zic că vă va tenta recomandarea mea , dacă nu ați aflat de film până acum !

fructul de avocado
Sursa : cinemagia.ro

Vă plac filmele care vă reamintesc de copilărie ?

Fructul de avocado îl integrați în rețetele voastre zilnice ?

Vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

PROVOCAREA DE DECEMBRIE #4

Hello , dears !

Știu că am mai vorbit pe blog despre acest subiect , dar vreau să îl deschid din nou , mai ales cu luna aceasta care ar trebui să fie plină de compasiune și pace !

Nu numai luna decembrie ar trebui , mereu ar trebui ! Voi cei care îmi împărtășiți principiile , vă rog , încercați să faceți conștienți pe cei de lângă voi de acest aspect !

Mă refer la iubirea față de animale , fie căței , pisici , cai , porcușori sau alte suflețele care nu merită teroare , chin și ură din partea oamenilor ! Dacă noi , cei care le iubim , nu luptăm pentru ele , cine să o facă ?

Uneori , îmi pierd speranța dar îmi revin repede ! Mi-amintesc mereu că animalele terorizate , victime ale mentalităților sau unei industrii învechite și bazate pe profit , au nevoie de ajutor ! Cât mai mulți să lupte să schimbe sistemul , să arate realitatea în care trăim !

Au nevoie să luptăm pentru a fi salvate ! Să nu mai devină numere într-un abator , într-o fermă și material pentru hrana din farfurie !

Cred că la fiecare Crăciun sau Paște , regret enorm că fac parte dintr-o lume plină de tradiții învechite și ignorante , care sunt promovate ca fiind ceva bun , frumos și necesar la TV , media sau on-line !

Am înțeles deja că fiecare alege ceva doar după ce pricepe cu mintea lui și gestionează informațiile prin filtrul său intelectual !

Degeaba vrei să îi explici cuiva un adevăr dacă el te atacă doar pentru că nu crede în schimbare sau ignoră pentru că este mai comod ! Păcat doar că cei care au puterea nu fac o schimbare , sunt la fel de ignoranți ca mulți !

Amintesc că în China sau alte state ale Asiei , oamenii torturează și ucid , nu porci , găini , cai sau alte animale ! Ci căței pe care îi mănâncă ! Procedează exact cum facem noi românii care organizăm cu mare fast târguri de mâncare de Crăciun sau alte zile din acestea unde se pune accentul pe mâncare !  :(

Mai sunt țări , care au distrus toate abatoarele sau care au acceptat veganismul la nivel național pentru a proteja planeta și animalele ! Există , deci undeva adevărul nu este ignorat !

Doar vorbind despre asta , acționând după posibilități , putem face ceva ! Mulți nici nu știu de aceste realități , vedeți voi cumva să se promoveze salvarea animalelor la TV ? Cine este cu mine ?

Pentru a nu deveni extrem de triști , continui a vă spune că eu ca simplu om nu am financiar puterea să salvez câte animale aș vrea , pentru că este imposibil !

Sper să vină ziua când poate voi reuși să creez un sanctuar pentru animalele salvate , să duc lupta asta la alt nivel ! Să pot salva și alt fel de animale , nu numai căței sau pisici ! Nu este imposibil dar este greu fără multe resurse și binevoință din partea celor din jur !   :(

Așa că , voi vorbi astăzi , mai mult prin fotografii , despre animalele familiei mele ! 99% salvate de pe străzi și care ne aduc atâta energie pozitivă și iubire necondiționată încât orice greutate apărută pe parcurs se șterge instantaneu !

Este ca un demers aici pe blog , prin provocarea mea #sarasuniverseindecembrie , de a îndemna la a adopta animale și a nu le cumpăra , a le salva , de a fi diferit , de a fi OM ! #adoptdonotshop 

Ultimul salvat , cu o rană gravă la picior , cu un tratament zilnic , timp de o lună este BRUNO ! Un cățel minunat , blând , jucăuș , cu o energie și un caracter care pe mine mă emoționează zi de zi ! Îi place să stea cocoțat pe scaun , buturugă , ce o fi , să privească lumea de sus !

animale animale

Pisa are 14 ani și este cea mai energică pisică , are entuziasm în toate , încât nu îi dai vârsta asta deloc !

animale

Sara , salvată acum 6 ani din alt oraș , dintr-un parc ! Era micuță și murdară , chinuită și foarte gălăgioasă ! Un suflețel minunat , foarte atașată , iubitoare și la fel de vorbăreață ca în prima zi !

animale

Negruța , neagră ca tăciunele , calmă , iubitoare de oameni deși acum are doar un ochișor din cauza unuia !

Povestea ei este tristă dar este fericită și așa , cumva a trecut peste acel moment !

Îi place mult să se cațere în copaci și lipsa unei vederi complete nu este un impediment pentru ea !

animale

animale

Griuța , salvată de pe străzi pe când era un pui neajutorat , care intra și fura mâncare ! Acum este un fel de gardian al casei , are vreo 9 ani ! Îi place să fie alintată non-stop , de s-ar putea !

animale

Norocel , salvat la un Crăciun , umbla aiurea pe străzi , se adăpostea sub o mașină ! Acum este un șmecher care știe să deschidă toate porțile și să evadeze când are el chef ! Habar nu am de unde a prins el ideea , dacă l-ați vedea  !!!

animale

Max , salvat din același oraș ca Sara , era rănit și zăcea efectiv pe o stradă aglomerată , plin de sânge ! Deși în jur erau vile și oamenii treceau lejer pe lângă el ! Ne-au trebuit două luni să îl punem pe picioare , era extrem de slab !

Acum este foarte gălăgios și gelos , dar este un scump și ne iubește nespus !

animale

Mai sunt Asha , ciobănesc german , adoptată de mică pe când l-am pierdut pe Bruno !

animale

Primul Bruno a fost rottweiller-ul pe care l-am avut mulți ani , cel mai loial și bun cățel ever ! Îi simt lipsa mereu , era un câine masiv , foarte serios și blând deși nu părea !

animale

Fetița este complet albă , are peste 12 ani , nu știm exact vârsta ! Este foarte blândă , deșteaptă și când se bucură , sare exact ca o mingiuță și râde cu toată fața ! Este o dulce !

animale

animale

În atâția ani , am și pierdut pisoi ! Unul dintre ei s-a îmbolnăvit iar medicii i-au dat un tratament greșit încât nu l-am mai putut salva !

Noruț și Urechiușă au dispărut de acasă acum peste jumătate de an , deși i-am căutat mult , am pus afișe , nimic , sperăm doar  că… !

animale

animale

Câteva dintre poveștile lor le regăsiți pe blog !

Voi aveți animale de care aveți grijă ?

Aștept fotografii cu prietenii voștri , la comentarii , dacă îmi acceptați provocarea de a povesti și voi despre ei !

P.S. Film documentar despre realitățile ascunse lumii . Cowspiracy este numele !

animale
Sursa : http://www.imdb.com

Vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

PROVOCAREA DE DECEMBRIE #2

provocarea

Hello , dears !

Am primit feedback pozitiv la postarea de ieri și chiar m-a determinat să continui provocarea mea curajoasă !

Provocarea este curajoasă doar din punctul de vedere al inspirației , pentru că vor fi și zile din decembrie peste care voi sări inevitabil dar important este să scriu cât de des ! La final de an , vom face un bilanț împreună și mă gândeam că în ianuarie voi și premia pe cel dintre voi care se va implica în micul meu proiect #sarasuniverseindecembrie de pe blog ! Mă refer la a fi activ aici , facebook sau instagram ! O idee bună , nu ?!

Mi-a venit în minte provocarea aceasta pentru că sincer îmi doresc să vă implic și pe voi în discuții !

Să aflu ce poduse de beauty preferați , ce rețete sănătoase vegane sau vegetariene preparați , ce cărți ați mai citit , ce filme sau seriale ați descoperit !

Astfel , ne putem inspira unii pe alții cu lucruri frumoase chiar dacă decembrie este o lună tare mohorâtă ca vreme , lumină naturală , agitație ! Offf !

Să trecem peste și să o colorăm mai frumos până de Sărbători care oricum aduc o anume fericire tare plăcută !  ;)

Nu știu cum sunt alții , dar eu îmi găsesc echilibrul și prin muzică ! Iar unele genuri muzicale sunt minunate dacă le asculți pe boxele potrivite și la calitatea lor cea mai bună , de flac preferabil !

Cesaria Evora este o minunată cântăreață din Republica Capului Verde , zonă care aparține Africii de Vest . A încântat oamenii pe tot mapamondul timp de decenii , din 1957 și până în 2011 . A primit premii printre care și un Grammy deși internațional se face cunoscută doar în 1991 .

Numită DIVA DESCULȚĂ pentru că îi plăcea să cânte pe scenă fără încălțăminte , acest aspect era de fapt un semn de solidaritate pentru oamenii săraci din locurile natale !

Pe mine m-a impresionat mult modul ei de a cânta !

Profund , uneori sentimental , alteori extrem de vesel dar per total ceva care îți rămâne în minte și devii un ascultător constant !

Genul ei muzical este muzica fado , coladeira , morna și cuprinde energia zonei unde a trăit și s-a născut !

Mie îmi plac mult Sodade , Miss Perfumado , Carnaval de Sao Vicente , Mar Azul  .

Sunt atâtea melodii care te prind așa ca într-o vrajă când le asculți !

provocarea
Sursa foto http://www.musicismysanctuary.com/cesaria-evora

Trecând în alte sfere , mă opresc la un produs de îngrijire perfect pe vremea aceasta ! O spumă de baie cu vanilie de la Avon , dintr-o colecție mai veche cred , dar foarte faină ! Sweet Vanilla Bubble Bath se numește produsul și este din colecția de iarnă !

Face spumă multă , vanilia predomină ca parfum ! În plus oferă și o mică hidratare pielii după ce se folosește ! Relaxare , vanilie , cool stuff !   ;)

provocarea

Acum vă întreb pe voi ! Ascultați Cesaria Evora , vă place muzica ei ?

Ce credeți ? Spumele de baie sunt binevenite pe vremea aceasta ?

Vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

CONVERSAȚIE CU VOI

voi

Bine vă regăsesc !

M-am gândit de ceva vreme să scriu o postare așa mai personală !

Pentru ca voi , cei care îmi citiți blogul constant , să mă cunoașteți mai bine !

Astfel am lansat pe pagina de facebook a blogului provocarea de a-mi scrie întrebările voastre , eu urmând a vă răspunde cuprinzând răspunsurile într-o postare !

Mi-am luat o cafea , am aprins o lumânare cu parfum de scorțișoară pentru a fi în ton cu vremea și vă invit să vorbim puțin !

Întrebările sunt diverse și extrem de diferite , așa că voi trece de la un subiect la altul cu fiecare întrebare !

1 . PUSA RAISA m-a întrebat ceva foarte interesant  ! „Tu crezi că această libertate totală care a intervenit după revoluția din 1989 , ne ajută pe noi într-un fel , ne este benefică ? Cum definești tu această libertate” ?

voi

Întrebarea este complexă , răspunsul , la fel ! Din punctul meu de vedere , ca cineva care a trăit momentele acelea , a simțit energia de atunci , entuziasmul noii schimbări de după , libertatea aceasta era absolut necesară !

Generația părinților mei a trăit în comunism prea mult încât și eu am văzut , simțit , înțeles ce a însemnat și cât de îngrădit se trăia atunci , câte lipsuri erau și ce limitări spirituale , intelectuale și sociale erau !

S-a vrut o libertate într-un sens bun , spre schimbare . Însă nu știu cum și de ce , a luat-o razna totul !

Acum 10 ani , poate vedeam viața aici , chiar cu speranță , pozitivitate dar în prezent văd cum această libertate a fost înțeleasă de mulți greșit !

Cel puțin , eu văd că se pierd prea multe valori , oamenii nu mai știu să fie solidari , empatici , buni ! Mi-aș fi dorit ca această libertate să fie altfel gestionată și să nu fi ajuns în 2017 să îmi doresc să trăiesc altundeva pentru a putea să mă simt un om demn , să pot trăi decent , să pot avea planuri și un viitor mai bun !

Din păcate , pe zi ce trece , deși România este țara mea , este greu să trăiești în societatea de astăzi . Este greu să mai speri pentru că sunt prea multe dezamăgiri ! Aș putea extrapola ideea dar ar fi prea multe detalii triste !

Cred că libertatea aceasta ar trebui percepută așa cum a fost gândită de către cei care au murit pentru ea în 1989 , pentru o viață mai demnă . În prezent , nu este așa , trebuie doar să conștientizăm că avem puterea ACUM să schimbăm ceva , doar luând atitudine mai mult și când trebuie !   :)

2. OANA GABRIELA POPA  ” Ești aleasă să conduci lumea . Ce ai face în prima zi ?   ” . 

Dacă ar fi așa , cred că primul lucru pe care l-aș schimba ar fi să opresc uciderea animalelor din ferme , abatoare și oriunde în lume sunt terorizate de către oameni .

voi

Aș încerca să le deschid oamenilor ochii să vadă adevărul în care trăim și cât de mult suntem mințiți prin informații false .

Fac asta și acum dar puterea mea este extrem de mică și este mult mai greu să fii auzit !

3. ELISABETA UNGUREANU ” Ce formă de terapie ai alege dintre : cromoterapie , aromaterapie , prin muzică sau cea cu ajutorul animăluțelor ? ”

Eu aș alege toate formele de terapie descrise de tine ! Le-aș îmbina , pentru că toate oferă ceva benefic ! Din experiență știu că , în general , fiecărei persoane i se potrivește cel mai bine un anume tip de terapie !

voi

Depinde mult de fiecare organism , vorbind aici de sănătate , bănuiesc că la asta te referi ! Eu le-am încercat pe toate și în prezent cel mai des folosesc aromaterapia prin uleiurile esențiale care liniștesc mintea sau calmează unele stări de indispoziție !

Muzica este ceva principal în viața mea de zi cu zi !

Meditația , yoga le practic ajutându-mă de muzica energetică ! Iar cum am în familie 5 câini și 4 pisici , terapia cu animale este garantată zi de zi , cu mare bucurie !

4. RODICA GRANPIER ”  Dacă ai putea să faci lumea mai bună , ce ai face ? Ce ai înlătura sau ce ai adăuga….mă refer , în general…relațiile între oameni , alimentație sănătoasă ” .

Sincer , eu dintotdeauna am încercat să fac lumea mai bună ! Fiind zodia balanță , cred că este în natura mea ! Însă nu este chiar o binecuvântare , de cele mai multe ori !

Pentru că nu toți percep intențiile bune și dorința mea de a face ceva bun !

voi

Eu sunt persoana care în orice situație crede că trebuie găsită partea bună , mereu se găsește ceva bun în oameni , cu greu accept că răul învinge ! La relațiile dintre oameni , aș lucra la comunicare pentru că fără ea nu se schimbă nimic !

Comunicarea autentică schimbă percepții , ne poate face mai buni și chiar mai fericiți !

Fie în societate , fie în relațiile de familie , prietenie ! Legat de alimentație sănătoasă , aș continua ceea ce fac în prezent cu blogul ! Să arăt celor care mă citesc că poți mânca mult mai sănătos , etic fără a face rețete alambicate . Poate aș insista mai mult pe schimbarea tradiționalismului la noi , care ne ucide sănătatea și ne face dependenți de medicamente !

5. ROȘU ANDREEA FLORINA ” Eu sunt tare curioasă cum ai descoperit pasiunea ta , ce făceai când erai mică ? Eu , de exemplu , rujam păpușile , le dădeam cu oja și le coloram părul cu carioci 🙈 hai să ne amintim de copilărie !  ” 

Oh , da , cât de frumos este să ne amintim de copilărie !

Eu consider că este vital să ne amintim des de copilărie , ne face mai buni și mai pozitivi !

voi

Eu cred că mi-am descoperit pasiunea pentru scris prin liceu , când eram fascinată de orele de literatura română și citeam muuulte cărți !

Aveam și o profesoară care știa să ne atragă în lumea cărților și nu a fost o corvoadă ca la alte materii ! Curios lucru este că , deși mi-a plăcut partea umană atunci , nu am avut șansa să continui pe calea asta , am ales o facultate total opusă ! Însă , de-a lungul anilor , am ales să scriu din plăcere și am ajuns tot aici , scrisul pe blog fiind un hobby care a devenit încet o activitate tot mai importantă !

Legat de beauty , nu asta a fost intenția mea , am deschis blogul pentru a scrie despre schimbările benefice pentru sănătate , de a conștientiza cât de important este să avem grijă ce alimente consumăm , ce produse de îngrijire folosim sau cum putem avea grijă de organismul nostru cu fiecare alegere alimentară sau de beauty !

În copilărie , eram fascinată de muzică , cântam la chitară și mă interesa mereu să fiu cât mai deosebit îmbrăcată , spre disperarea părinților că nu era nimic mulțumitor pentru mine !

Da , cât de frumos este să fii copil !   :)

6. GABRIELA BALASA MATEI ” Ce produse să folosim ca să îmbătrânim frumos ? Idei , produse , sfaturi pentru femei în pragul vârstei de 50 de ani ”

Nu sunt expertă în acest domeniu și nu am vârsta apropiată dar prin prisma a ceea ce cunosc , cred că important este să avem grijă ce folosim pentru îngriirea tenului sau legat de make-up .

voi

Să folosim produse de îngrjire adecvate tenului și să ne protejăm de soare , ăsta ar fi începutul !

Apoi , curățarea tenului zilnic , hidratarea indiferent de tipul de ten . În plus , cred că după 30 de ani ar trebui să introducem în rutina de îngrijire a tenului serumurile , uleiurile care fac atât de bine pielii ! Sunt un cocktail de vitamine , antioxidanți necesar pielii care o protejează și îi întârzie îmbătrânirea !

Nu mai spun că este important ca produsele să fie cât mai naturale , să nu fie iritante , dacă ar fi 100% naturale ar fi minunat ! Chiar dacă nu pare , pentru a îmbătrâni frumos cred că este absolut necesar să fim atenți la ce mâncăm , la câtă mișcare facem sau cât de mult lăsăm stresul să ne afecteze zi de zi !

Pentru că eu cred că boala sau problemele de orice fel încep de aici !

Alimentele ne dictează sănătatea în viitor , sportul ne ajută să fim pozitivi iar a evita stresul pe cât posibil , să îmbătrânim frumos !  :)

7. FLORIN ȘI DANIELA ” Care este motto-ul tău ? Care sunt principiile după care te ghidezi în viață ? Care este domeniul tău de activitate în viața reală ? Îți place ceea ce faci ? ”

Unul dintre ele ar fi : orice faci , fă-o cu bunătate , orice spui nu răni gratuit și oricând poți , fă ceva pozitiv pentru cei din jur !

Mă ghidez în viață , fără excepție , după ideea că ceea ce ofer se întoarce la mine ca un boomerang !

voi

Așa că , am avut mereu grijă să îmi aduc aminte de asta !

Mă perfecționez de la an la an , dar chiar cred că funcționează pentru că viața mi-a demonstrat mereu că am dreptate !

Un alt principiu ar fi că dacă îmi doresc ceva cu adevărat , trebuie doar să cred în mine și să cer Universului și toate se vor așeza astfel încât să primesc ceea ce vreau !

Domeniul meu de bază este farmacia .

Îmi place ceea ce fac , dar mi-aș dori ca oamenii să înțeleagă mai serios impactul medicamentelor asupra sănătății . Să fie mai precauți , pentru a evita boala și a nu suferi așa mult după !

Și mi-aș dori ca majoritatea oamenilor să înțeleagă că un farmacist , după 5 ani de facultate și specializările de după , știe mult mai multe despre medicamente iar automedicația este extrem de periculoasă și poate face un rău ireversibil .

8. ROXANA SĂNDOI ”  Care este produsul de îngrijire de care nu poți să te desparți ? Dar cel de make-up? . ” 

Ca produs de îngrijire , nu aș putea să mă despart de gelul de duș și apa micelară . În schimb , ca produs de make-up , cred că nu m-aș despărți de fondul de ten și mascara , nu mă pot decide !   :)

9.  ANDREEA UNGUREANU ” Cum faci față anxietății ? ” 

După destulele experiențe negative din viață , ca în viața fiecăruia , am învățat să privesc anxietatea mult mai lejer ! Nu mai consider anxietatea , ca altădată , un mic monstru interior !

voi

Știu că totul depinde de mintea mea , de ceea ce aleg să gândesc !

Pot alege în fiecare clipă să dețin puterea sau slăbiciunea în fața acestei stări ! Mă ajută mult meditația zilnică , muzica vibrațională , uneori yoga , alteori mersul pe bicicletă !

Deseori aleg un serial , un film sau o carte care îmi aduc o stare pozitivă . Încerc să evit ceea ce este negativ fie legat de oameni , situații sau ce aleg să citesc sau să privesc !

Ar mai fi animăluțele mele care negreșit cresc nivelul de pozitivitate la 100% !

Muzica și cărțile ne pot scoate dintr-o stare proastă în câteva minute !    :)

10. CIOBANU ANCA ” Cum să scăpăm de petele pigmentare ale feței sau cum să le acoperim ! ”

Din experiența mea , contează mult ce conduită avem noi de-a lungul anilor . Ele pot apărea de la medicamente , de la expunerea haotică la soare și în general trebuie avut grijă să nu se extindă . Important este să ne protejăm de soare prin cremele cu spf 30-50 , fie vara , fie iarna . Să avem grijă ce medicamente folosim și dacă au efecte adverse să schimbăm medicația .

Iar dacă problema este mai gravă , dermatologul știe mai bine cum să ne ajute !

De acoperit , avem produsele de make-up de bază , fondul de ten și corectorul , dar nu folosite în exces pentru că nu ajută pe termen lung , deci la bază ar fi tot conduita noastră în rutina zilnică de îngrjire și protecție solară .

11. VALERIA CHERTES ” Aș vrea să știu cum decurge o zi obișnuita din viața ta , ritualul tău într-o zi normală . ”

O zi obișnuită din viața mea ? Hmmm ! Cred că mă voi referi la o zi de week-end din viața mea pentru că celelalte zile sunt prea de rutină și nu este nimic interesant de spus .

Dar în week-end sau mai bine zic când am mai mult timp liber , aleg să îmi petrec mult mai mult timp cu animăluțele mele , mă refer să mă joc mai mult cu ele , să stau în natură mai multe ore , depinde de vreme !

Când le văd fericirea de pe chip , mă încarc cu așa multă energie , este o binecuvântare !

Îmi place mult dacă am lumina naturală bună , să fac fotografii pentru blog sau pentru portofoliul meu personal , experimentez mai multe teme !

Uneori aleg să scriu pe blog , când am vreo idee mă apuc și scriu fără pauze , nu îmi place să mă deranjeze nimeni !

voi

La fel , când am inspirație , îmi place să creez o rețetă nouă . Este o mare bucurie să știu că place ceea ce iese la final , fie un desert , fie un fel principal !

Este o provocare pentru mine să fac rețete vegane ! Mai ales când mă surprinde gustul final sau vreun ingredient nou pe care îl încerc prima dată !

Acestea au fost întrebările voastre , eu am încercat să vă răspund fără să intru în prea multe detalii obositoare !

Sper că v-a plăcut postarea de astăzi și pe viitor , de ce nu , mai facem un astfel de Q&A !

În noiembrie , voi alege întrebarea pe care am considerat-o cea mai interesantă , așa cum am spus !

Am specificat că voi anunța către cine va merge mica mea surpriză , pe 8 noiembrie , când blogul este sărbătorit !

Dar m-am gândit că ar fi interesant să mai citesc din ceea ce ați vrea să mai știți , tot gen Q&A , așa că mai aștept întrebările voastre la această postare sau pe facebook .

Prelungesc provocarea și voi anunța câștigătorul pe 20 noiembrie !

Pe viitor voi mai scrie o a doua postare de acest fel . Dacă vor fi mai multe întrebări din partea voastră !

Așa că , mai aveți timp !   :)

Cadoul va fi din partea mea , nu este nimic sponsorizat , îl voi personaliza în funcție de cine va câștiga !

Mi-aș dori să aud și răspunsurile voastre la întrebările din postare , alegeți voi ! Așa vă pot cunoaște și eu mai bine ! Ce spuneți ?

Vă mulțumesc și vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

Importanța percepției

percepției

Ce ne-am face fără amintiri ?!

Am fi mai săraci spiritual , mai superficiali și poate speriați !
Speriați că nu avem cum să ne conectăm cu noi înșine sau cu trecutul !
Pot fi amintiri triste , care ne fac să retrăim durerea momentului la fel de acut dacă nu am învățat între timp că nu merită să fie așa !
Amintirile triste sunt pentru a evolua interior , pentru a deveni mai puternici și mai inteligenți când Viața ne dă din nou o palmă !
Cele frumoase , parcă ne-am dori să le retrăim la nesfârșit și mai ales să le multiplicăm în prezent și pe viitor !
De fapt asta trebuie să facem !
Să luăm din trecut ceea ce este doar frumos și care ne-a adus mulțumire , fericire deplină în suflet iar cu acel ceva frumos să pictăm în prezent momente mult mai deosebite !

Să ne creăm un viitor vesel și optimist !

Amintindu-ne cum eram când experimentam fericirea , liniștea și împlinirea !
Important este cum percepem fiecare experiență , stare , atitudine din exterior sau ceea ce nu putem controla !
Pe parcurs , ne mai pierdem cu firea pentru că viața este surprinzătoare ! La partea cu provocările negative mă refer !
Ne putem construi fiecare episod al vieții , transformând gândul pozitiv în faptă și atitudine pozitive !
Încet dar sigur , existența poate deveni exact cum ne-o dorim !
Putem transforma o pierdere în speranța regăsirii , tristețea și durerea în putere de a fi dincolo de noi cei apăsați sau pierduți !
Ușor de zis , greu de aplicat , ar zice repede scepticul dar hai să recunoaștem că puterea gândului pozitiv stă exclusiv în noi , doar noi avem armele să schimbăm percepția asupra a ceea ce trăim zi de zi !
Un gând pozitiv mereu schimbă atitudinea și implicit starea !
Pace vă doresc ! M.
Continue Reading

Dincolo de tine , alege

Hello !

Mă întreb de multe ori de ce nu avem puterea mereu , fără excepție , să fim noi înșine indiferent de situație!? Și de aceleași multe ori știu și răspunsul !

Pentru că ne lăsăm ghidați de exterior , renunțăm la noi sau uităm că avem fiecare dintre noi valoare ca oameni !

Recent m-am lovit de duritatea oamenilor , m-a uimit transformarea unora pe care i-am simțit în trecut buni și atenți la detalii . Prieteni de mulţi ani care îţi devin străini pentru că s-au schimbat şi nu au fost niciodată de fapt ceea ce ai crezut !
Experiența aceasta m-a determinat să realizez a mia oară că valoarea ta ca om nu o dă cel de lângă tine !
Ţi-o știi și trebuie să o protejezi , nimeni nu luptă pentru tine în locul tău . Nimeni nu are compasiune pentru tine deloc , pentru că puțini oameni sunt în esența lor buni și știu să fie înțelepți indiferent de situație !
Argumentam o idee unui om cu nimic mai presus de mine . Aceea că eu consider viața prea scurtă pentru a o pierde în clipe amare și nemeritate !
Știu sigur că mi-a înțeles ideea , dar s-a ferit să o arate ! Mă întrebam pe moment de ce ar face asta ?! Pentru că nu a mai știut să vadă dincolo de om . Câte momente sunt de acest fel în viață !
Cel ce citești aceste cuvinte , ridică privirea și extrapolează dincolo de tine crezul tău . Indiferent dacă te faci plăcut celorlalți sau nu , asta conteaza cel mai puțin ! Nu ceilalți te definesc , nu ei îți pun limite și repere de viață . Prietenii se pierd pe parcurs sau se îndepărtează singuri pentru că tu ai alt drum , nu mai contează de fapt , pentru că în esenţă suntem singuri şi trebuie să ştim să fim fericiţi cu noi înşine !

Viaţa oricum ne oferă puterea de a alege prietenii !

Tu alegi acum , mâine , să fii fericit sau nefericit cu viața pe care o ai . Dacă clipele trăite te îngrădesc în a fi tu , înseamnă că e timpul ferm de o schimbare esențială de mediu , de drum și de percepții !
Pace vă doresc și curaj de a alege la momentul cuvenit clipei !
Continue Reading