PROVOCAREA DE DECEMBRIE #5

fructul de avocado

Bine vă regăsesc !

Nu ați uitat de provocarea mea #sarasuniverseindecembrie , nu !?

Trebuie să recunosc , sincer , că am devenit foarte repede impresionată de fructul de AVOCADO ! Fructul  acesta exotic , care a devenit accesibil și la noi este o minune a naturii !fructul de avocado

Dacă îl consumi când este perfect copt , adică cremos și moale , poți prepara multe rețete , fie dulci , fie sărate !

Beneficiile sale le puteți afla pe larg în postările dedicate de pe blog !

Iată , pe scurt , câteva dintre metodele mele de a prepara fructul de avocado !

fructul de avocado

1.scot miezul cremos , îl pasez cu o linguriță până devine ca un piure , adaug fulgi de drojdie , sare , piper , turmeric și pudre de semințe de in și susan . Este delicios consumat pe pâine prăjită !

2.îl tai în două jumătăți , apoi în felii subțiri și îl consum ca atare doar cu sare și piper când nu am chef de altceva .

3.îl pasez în robot , adaug puțin lapte vegetal de migdale , unt de cocos , carob sau cacao , esență de vanilie și o banană și obțin un desert foarte gustos, simplu și aromat !

4.sub formă de piure, adaug roșii mărunțite , sare , piper și usturoi și merge perfect cu pâine la micul dejun .

5.în robot , adaug avocado , caju hidratat 12 ore , lapte vegetal de ovăz sau migdale , zahăr brut și obțin o cremă numai bună pentru brioșe sau chiar pentru un tort vegan .

fructul de avocado

Acestea ar fi câteva dintre felurile mele de a folosi avocado , le descopăr pe zi ce trece !

Trecând la altă latură a vieții , aceea a filmelor , vreau să vă povestesc puțin despre un film pentru copii realizat de Disney!

L-am văzut pentru că mie îmi place să revăd filme de desene animate preferatele copilăriei , dar transpuse în lumea de acum !

Cartea junglei este numele filmului !

Realizat în 2016 , după celebrele povestiri ale lui Rudyard Kipling , filmul va avea și o parte a doua în 2018 !

Deși copilul din film este singurul personaj uman , totul este super fain ! Animalele sunt foarte reale , imaginile din junglă , nu mai spun !

fructul de avocado
Sursa : cinemagia.ro

Cine nu iubește pe Baloo și cântecele sale haioase , pe Kaa care sincer în film pare mai fioros decât în desenul animat ! Imaginea din desenele animate cu Kaa , hipnotizându-l pe Mowgli cu Trust in me , îmi aduce zâmbete mereu !

fructul de avocado
Sursa : cinemagia.ro

Nu apar detaliat în film vulturii cei plictisiți dar apar toate celelalte personaje , firul povestirii este exact ca în desenul animat și rămâi prins în poveste până la final !

Dacă vă place să vă reamintiți de copilărie , eu zic că vă va tenta recomandarea mea , dacă nu ați aflat de film până acum !

fructul de avocado
Sursa : cinemagia.ro

Vă plac filmele care vă reamintesc de copilărie ?

Fructul de avocado îl integrați în rețetele voastre zilnice ?

Vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

PROVOCAREA DE DECEMBRIE #2

provocarea

Hello , dears !

Am primit feedback pozitiv la postarea de ieri și chiar m-a determinat să continui provocarea mea curajoasă !

Provocarea este curajoasă doar din punctul de vedere al inspirației , pentru că vor fi și zile din decembrie peste care voi sări inevitabil dar important este să scriu cât de des ! La final de an , vom face un bilanț împreună și mă gândeam că în ianuarie voi și premia pe cel dintre voi care se va implica în micul meu proiect #sarasuniverseindecembrie de pe blog ! Mă refer la a fi activ aici , facebook sau instagram ! O idee bună , nu ?!

Mi-a venit în minte provocarea aceasta pentru că sincer îmi doresc să vă implic și pe voi în discuții !

Să aflu ce poduse de beauty preferați , ce rețete sănătoase vegane sau vegetariene preparați , ce cărți ați mai citit , ce filme sau seriale ați descoperit !

Astfel , ne putem inspira unii pe alții cu lucruri frumoase chiar dacă decembrie este o lună tare mohorâtă ca vreme , lumină naturală , agitație ! Offf !

Să trecem peste și să o colorăm mai frumos până de Sărbători care oricum aduc o anume fericire tare plăcută !  ;)

Nu știu cum sunt alții , dar eu îmi găsesc echilibrul și prin muzică ! Iar unele genuri muzicale sunt minunate dacă le asculți pe boxele potrivite și la calitatea lor cea mai bună , de flac preferabil !

Cesaria Evora este o minunată cântăreață din Republica Capului Verde , zonă care aparține Africii de Vest . A încântat oamenii pe tot mapamondul timp de decenii , din 1957 și până în 2011 . A primit premii printre care și un Grammy deși internațional se face cunoscută doar în 1991 .

Numită DIVA DESCULȚĂ pentru că îi plăcea să cânte pe scenă fără încălțăminte , acest aspect era de fapt un semn de solidaritate pentru oamenii săraci din locurile natale !

Pe mine m-a impresionat mult modul ei de a cânta !

Profund , uneori sentimental , alteori extrem de vesel dar per total ceva care îți rămâne în minte și devii un ascultător constant !

Genul ei muzical este muzica fado , coladeira , morna și cuprinde energia zonei unde a trăit și s-a născut !

Mie îmi plac mult Sodade , Miss Perfumado , Carnaval de Sao Vicente , Mar Azul  .

Sunt atâtea melodii care te prind așa ca într-o vrajă când le asculți !

provocarea
Sursa foto http://www.musicismysanctuary.com/cesaria-evora

Trecând în alte sfere , mă opresc la un produs de îngrijire perfect pe vremea aceasta ! O spumă de baie cu vanilie de la Avon , dintr-o colecție mai veche cred , dar foarte faină ! Sweet Vanilla Bubble Bath se numește produsul și este din colecția de iarnă !

Face spumă multă , vanilia predomină ca parfum ! În plus oferă și o mică hidratare pielii după ce se folosește ! Relaxare , vanilie , cool stuff !   ;)

provocarea

Acum vă întreb pe voi ! Ascultați Cesaria Evora , vă place muzica ei ?

Ce credeți ? Spumele de baie sunt binevenite pe vremea aceasta ?

Vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

CONVERSAȚIE CU VOI

voi

Bine vă regăsesc !

M-am gândit de ceva vreme să scriu o postare așa mai personală !

Pentru ca voi , cei care îmi citiți blogul constant , să mă cunoașteți mai bine !

Astfel am lansat pe pagina de facebook a blogului provocarea de a-mi scrie întrebările voastre , eu urmând a vă răspunde cuprinzând răspunsurile într-o postare !

Mi-am luat o cafea , am aprins o lumânare cu parfum de scorțișoară pentru a fi în ton cu vremea și vă invit să vorbim puțin !

Întrebările sunt diverse și extrem de diferite , așa că voi trece de la un subiect la altul cu fiecare întrebare !

1 . PUSA RAISA m-a întrebat ceva foarte interesant  ! „Tu crezi că această libertate totală care a intervenit după revoluția din 1989 , ne ajută pe noi într-un fel , ne este benefică ? Cum definești tu această libertate” ?

voi

Întrebarea este complexă , răspunsul , la fel ! Din punctul meu de vedere , ca cineva care a trăit momentele acelea , a simțit energia de atunci , entuziasmul noii schimbări de după , libertatea aceasta era absolut necesară !

Generația părinților mei a trăit în comunism prea mult încât și eu am văzut , simțit , înțeles ce a însemnat și cât de îngrădit se trăia atunci , câte lipsuri erau și ce limitări spirituale , intelectuale și sociale erau !

S-a vrut o libertate într-un sens bun , spre schimbare . Însă nu știu cum și de ce , a luat-o razna totul !

Acum 10 ani , poate vedeam viața aici , chiar cu speranță , pozitivitate dar în prezent văd cum această libertate a fost înțeleasă de mulți greșit !

Cel puțin , eu văd că se pierd prea multe valori , oamenii nu mai știu să fie solidari , empatici , buni ! Mi-aș fi dorit ca această libertate să fie altfel gestionată și să nu fi ajuns în 2017 să îmi doresc să trăiesc altundeva pentru a putea să mă simt un om demn , să pot trăi decent , să pot avea planuri și un viitor mai bun !

Din păcate , pe zi ce trece , deși România este țara mea , este greu să trăiești în societatea de astăzi . Este greu să mai speri pentru că sunt prea multe dezamăgiri ! Aș putea extrapola ideea dar ar fi prea multe detalii triste !

Cred că libertatea aceasta ar trebui percepută așa cum a fost gândită de către cei care au murit pentru ea în 1989 , pentru o viață mai demnă . În prezent , nu este așa , trebuie doar să conștientizăm că avem puterea ACUM să schimbăm ceva , doar luând atitudine mai mult și când trebuie !   :)

2. OANA GABRIELA POPA  ” Ești aleasă să conduci lumea . Ce ai face în prima zi ?   ” . 

Dacă ar fi așa , cred că primul lucru pe care l-aș schimba ar fi să opresc uciderea animalelor din ferme , abatoare și oriunde în lume sunt terorizate de către oameni .

voi

Aș încerca să le deschid oamenilor ochii să vadă adevărul în care trăim și cât de mult suntem mințiți prin informații false .

Fac asta și acum dar puterea mea este extrem de mică și este mult mai greu să fii auzit !

3. ELISABETA UNGUREANU ” Ce formă de terapie ai alege dintre : cromoterapie , aromaterapie , prin muzică sau cea cu ajutorul animăluțelor ? ”

Eu aș alege toate formele de terapie descrise de tine ! Le-aș îmbina , pentru că toate oferă ceva benefic ! Din experiență știu că , în general , fiecărei persoane i se potrivește cel mai bine un anume tip de terapie !

voi

Depinde mult de fiecare organism , vorbind aici de sănătate , bănuiesc că la asta te referi ! Eu le-am încercat pe toate și în prezent cel mai des folosesc aromaterapia prin uleiurile esențiale care liniștesc mintea sau calmează unele stări de indispoziție !

Muzica este ceva principal în viața mea de zi cu zi !

Meditația , yoga le practic ajutându-mă de muzica energetică ! Iar cum am în familie 5 câini și 4 pisici , terapia cu animale este garantată zi de zi , cu mare bucurie !

4. RODICA GRANPIER ”  Dacă ai putea să faci lumea mai bună , ce ai face ? Ce ai înlătura sau ce ai adăuga….mă refer , în general…relațiile între oameni , alimentație sănătoasă ” .

Sincer , eu dintotdeauna am încercat să fac lumea mai bună ! Fiind zodia balanță , cred că este în natura mea ! Însă nu este chiar o binecuvântare , de cele mai multe ori !

Pentru că nu toți percep intențiile bune și dorința mea de a face ceva bun !

voi

Eu sunt persoana care în orice situație crede că trebuie găsită partea bună , mereu se găsește ceva bun în oameni , cu greu accept că răul învinge ! La relațiile dintre oameni , aș lucra la comunicare pentru că fără ea nu se schimbă nimic !

Comunicarea autentică schimbă percepții , ne poate face mai buni și chiar mai fericiți !

Fie în societate , fie în relațiile de familie , prietenie ! Legat de alimentație sănătoasă , aș continua ceea ce fac în prezent cu blogul ! Să arăt celor care mă citesc că poți mânca mult mai sănătos , etic fără a face rețete alambicate . Poate aș insista mai mult pe schimbarea tradiționalismului la noi , care ne ucide sănătatea și ne face dependenți de medicamente !

5. ROȘU ANDREEA FLORINA ” Eu sunt tare curioasă cum ai descoperit pasiunea ta , ce făceai când erai mică ? Eu , de exemplu , rujam păpușile , le dădeam cu oja și le coloram părul cu carioci 🙈 hai să ne amintim de copilărie !  ” 

Oh , da , cât de frumos este să ne amintim de copilărie !

Eu consider că este vital să ne amintim des de copilărie , ne face mai buni și mai pozitivi !

voi

Eu cred că mi-am descoperit pasiunea pentru scris prin liceu , când eram fascinată de orele de literatura română și citeam muuulte cărți !

Aveam și o profesoară care știa să ne atragă în lumea cărților și nu a fost o corvoadă ca la alte materii ! Curios lucru este că , deși mi-a plăcut partea umană atunci , nu am avut șansa să continui pe calea asta , am ales o facultate total opusă ! Însă , de-a lungul anilor , am ales să scriu din plăcere și am ajuns tot aici , scrisul pe blog fiind un hobby care a devenit încet o activitate tot mai importantă !

Legat de beauty , nu asta a fost intenția mea , am deschis blogul pentru a scrie despre schimbările benefice pentru sănătate , de a conștientiza cât de important este să avem grijă ce alimente consumăm , ce produse de îngrijire folosim sau cum putem avea grijă de organismul nostru cu fiecare alegere alimentară sau de beauty !

În copilărie , eram fascinată de muzică , cântam la chitară și mă interesa mereu să fiu cât mai deosebit îmbrăcată , spre disperarea părinților că nu era nimic mulțumitor pentru mine !

Da , cât de frumos este să fii copil !   :)

6. GABRIELA BALASA MATEI ” Ce produse să folosim ca să îmbătrânim frumos ? Idei , produse , sfaturi pentru femei în pragul vârstei de 50 de ani ”

Nu sunt expertă în acest domeniu și nu am vârsta apropiată dar prin prisma a ceea ce cunosc , cred că important este să avem grijă ce folosim pentru îngriirea tenului sau legat de make-up .

voi

Să folosim produse de îngrjire adecvate tenului și să ne protejăm de soare , ăsta ar fi începutul !

Apoi , curățarea tenului zilnic , hidratarea indiferent de tipul de ten . În plus , cred că după 30 de ani ar trebui să introducem în rutina de îngrijire a tenului serumurile , uleiurile care fac atât de bine pielii ! Sunt un cocktail de vitamine , antioxidanți necesar pielii care o protejează și îi întârzie îmbătrânirea !

Nu mai spun că este important ca produsele să fie cât mai naturale , să nu fie iritante , dacă ar fi 100% naturale ar fi minunat ! Chiar dacă nu pare , pentru a îmbătrâni frumos cred că este absolut necesar să fim atenți la ce mâncăm , la câtă mișcare facem sau cât de mult lăsăm stresul să ne afecteze zi de zi !

Pentru că eu cred că boala sau problemele de orice fel încep de aici !

Alimentele ne dictează sănătatea în viitor , sportul ne ajută să fim pozitivi iar a evita stresul pe cât posibil , să îmbătrânim frumos !  :)

7. FLORIN ȘI DANIELA ” Care este motto-ul tău ? Care sunt principiile după care te ghidezi în viață ? Care este domeniul tău de activitate în viața reală ? Îți place ceea ce faci ? ”

Unul dintre ele ar fi : orice faci , fă-o cu bunătate , orice spui nu răni gratuit și oricând poți , fă ceva pozitiv pentru cei din jur !

Mă ghidez în viață , fără excepție , după ideea că ceea ce ofer se întoarce la mine ca un boomerang !

voi

Așa că , am avut mereu grijă să îmi aduc aminte de asta !

Mă perfecționez de la an la an , dar chiar cred că funcționează pentru că viața mi-a demonstrat mereu că am dreptate !

Un alt principiu ar fi că dacă îmi doresc ceva cu adevărat , trebuie doar să cred în mine și să cer Universului și toate se vor așeza astfel încât să primesc ceea ce vreau !

Domeniul meu de bază este farmacia .

Îmi place ceea ce fac , dar mi-aș dori ca oamenii să înțeleagă mai serios impactul medicamentelor asupra sănătății . Să fie mai precauți , pentru a evita boala și a nu suferi așa mult după !

Și mi-aș dori ca majoritatea oamenilor să înțeleagă că un farmacist , după 5 ani de facultate și specializările de după , știe mult mai multe despre medicamente iar automedicația este extrem de periculoasă și poate face un rău ireversibil .

8. ROXANA SĂNDOI ”  Care este produsul de îngrijire de care nu poți să te desparți ? Dar cel de make-up? . ” 

Ca produs de îngrijire , nu aș putea să mă despart de gelul de duș și apa micelară . În schimb , ca produs de make-up , cred că nu m-aș despărți de fondul de ten și mascara , nu mă pot decide !   :)

9.  ANDREEA UNGUREANU ” Cum faci față anxietății ? ” 

După destulele experiențe negative din viață , ca în viața fiecăruia , am învățat să privesc anxietatea mult mai lejer ! Nu mai consider anxietatea , ca altădată , un mic monstru interior !

voi

Știu că totul depinde de mintea mea , de ceea ce aleg să gândesc !

Pot alege în fiecare clipă să dețin puterea sau slăbiciunea în fața acestei stări ! Mă ajută mult meditația zilnică , muzica vibrațională , uneori yoga , alteori mersul pe bicicletă !

Deseori aleg un serial , un film sau o carte care îmi aduc o stare pozitivă . Încerc să evit ceea ce este negativ fie legat de oameni , situații sau ce aleg să citesc sau să privesc !

Ar mai fi animăluțele mele care negreșit cresc nivelul de pozitivitate la 100% !

Muzica și cărțile ne pot scoate dintr-o stare proastă în câteva minute !    :)

10. CIOBANU ANCA ” Cum să scăpăm de petele pigmentare ale feței sau cum să le acoperim ! ”

Din experiența mea , contează mult ce conduită avem noi de-a lungul anilor . Ele pot apărea de la medicamente , de la expunerea haotică la soare și în general trebuie avut grijă să nu se extindă . Important este să ne protejăm de soare prin cremele cu spf 30-50 , fie vara , fie iarna . Să avem grijă ce medicamente folosim și dacă au efecte adverse să schimbăm medicația .

Iar dacă problema este mai gravă , dermatologul știe mai bine cum să ne ajute !

De acoperit , avem produsele de make-up de bază , fondul de ten și corectorul , dar nu folosite în exces pentru că nu ajută pe termen lung , deci la bază ar fi tot conduita noastră în rutina zilnică de îngrjire și protecție solară .

11. VALERIA CHERTES ” Aș vrea să știu cum decurge o zi obișnuita din viața ta , ritualul tău într-o zi normală . ”

O zi obișnuită din viața mea ? Hmmm ! Cred că mă voi referi la o zi de week-end din viața mea pentru că celelalte zile sunt prea de rutină și nu este nimic interesant de spus .

Dar în week-end sau mai bine zic când am mai mult timp liber , aleg să îmi petrec mult mai mult timp cu animăluțele mele , mă refer să mă joc mai mult cu ele , să stau în natură mai multe ore , depinde de vreme !

Când le văd fericirea de pe chip , mă încarc cu așa multă energie , este o binecuvântare !

Îmi place mult dacă am lumina naturală bună , să fac fotografii pentru blog sau pentru portofoliul meu personal , experimentez mai multe teme !

Uneori aleg să scriu pe blog , când am vreo idee mă apuc și scriu fără pauze , nu îmi place să mă deranjeze nimeni !

voi

La fel , când am inspirație , îmi place să creez o rețetă nouă . Este o mare bucurie să știu că place ceea ce iese la final , fie un desert , fie un fel principal !

Este o provocare pentru mine să fac rețete vegane ! Mai ales când mă surprinde gustul final sau vreun ingredient nou pe care îl încerc prima dată !

Acestea au fost întrebările voastre , eu am încercat să vă răspund fără să intru în prea multe detalii obositoare !

Sper că v-a plăcut postarea de astăzi și pe viitor , de ce nu , mai facem un astfel de Q&A !

În noiembrie , voi alege întrebarea pe care am considerat-o cea mai interesantă , așa cum am spus !

Am specificat că voi anunța către cine va merge mica mea surpriză , pe 8 noiembrie , când blogul este sărbătorit !

Dar m-am gândit că ar fi interesant să mai citesc din ceea ce ați vrea să mai știți , tot gen Q&A , așa că mai aștept întrebările voastre la această postare sau pe facebook .

Prelungesc provocarea și voi anunța câștigătorul pe 20 noiembrie !

Pe viitor voi mai scrie o a doua postare de acest fel . Dacă vor fi mai multe întrebări din partea voastră !

Așa că , mai aveți timp !   :)

Cadoul va fi din partea mea , nu este nimic sponsorizat , îl voi personaliza în funcție de cine va câștiga !

Mi-aș dori să aud și răspunsurile voastre la întrebările din postare , alegeți voi ! Așa vă pot cunoaște și eu mai bine ! Ce spuneți ?

Vă mulțumesc și vă salut cu drag ! M.

Continue Reading

CARTE ȘI ENERGIE

Hello , hello !

Pe când eram în liceu , aveam la orele de limba română o profesoară super !

Un om deosebit , cald , inteligent și cu o mare capacitate de a reuși să ne prezinte tot ceea ce înseamnă literatura română într-o manieră aparte !
Nici acum , după 20 ani , nu am uitat deloc atmosfera care se instala la orele ei ! Cum ascultam cu toții absorbiți când ne povestea despre autori , cărți și experiențele vieții .

Ni s-a cerut la un moment dat , fiecare să își aleagă o carte dintr-un șir mai lung . Să o citim apoi să prezentăm în manieră personală impactul avut după lectură !

Eu am ales Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt .

Un autor despre care nu auzisem până atunci dar care m-a atras să îi citesc măcar o carte .

Motivul fiind că ni se povestise că a fost unul dintre cei care au rezistat comunismului prin acțiunile și scrierile sale !
Am citit-o pe nerăsuflate ! M-a acaparat de la primele rânduri și am descoperit o carte care mi-a rămas până azi un reper în gândire sau idei !
Mereu o deschid și recitesc pasaje , mai ales când am o zi proastă . Tot ceea ce citesc acolo mă ajută instantaneu !

De ce oare , îmi zic mereu , de parcă nu aș ști deja ?!

Prin tot ceea ce a scris autorul se transmit gândurile lui , suferința și trăirile sale . Mai ales complexitatea informațiilor expuse nu are cum să nu te pună pe gânduri sau să nu îți schimbe starea !
Cartea nu e chiar ușor de digerat intelectual ! Pe lângă firul povestirii despre viața și transformările interioare ale omului Nicolae Steinhardt în lagărele comuniste , găsești mult mai multe din filosofie , psihologie încât la fiecare pagină ești provocat să îți pui întrebări , să cauți despre sau să înțelegi mai bine ce vrea să transmită .

Fiecare bănuiesc că percepe cartea la modul personal , dar nu există tăgadă că o amprentă sufletească rămâne după ce o termini !

Nu vreau să fac o prezentare a cărții , nu asta mi-am propus . Vreau doar să punctez că în situații de trisțete mai ales , cărțile bune care îți rămân în minte și în suflet reușesc printr-o metodă magică să te ajute să treci peste moment !

Să te ridici spre lumină , pentru că știm cu toții cum stările negative pot să ne facă a ne pierde puțin calea !
Niciodată să nu uităm că o carte bună , rânduri înțelepte scrise de autori mari , pot fi o luminiță blândă ce ne poate aduce zâmbetul pe buze !

Reușesc să îl transfome în atitudine pozitivă pe termen lung !

Să citim în fiecare zi ceva frumos dintr-o carte ! Să fie asta una din licorile energizante ale zilei !  :)

Închei cu câteva din cuvintele lui Nicolae Steinhardt din Jurnalul fericirii.

„La diavolul-contabil , nu încape nici ștersătura cea mai mică , Hristos dintr-o dată , șterge un întreg registru de păcate…”

carte

Voi ce carte sau autor iubiți ?

Pace vă doresc ! M.

Continue Reading

Sugestii pentru alegerile vegane #1

vegane

Bine te regăsesc !

Știu că tema postării mele de astăzi nu am adus-o în discuție , însă am hotărât că este timpul ! Nu voi vorbi despre îngrijire sau achiziții de produse cosmetice , ci despre sugestiile mele referitoare la alegerile vegane !

Trebuie să specific că tot ceea ce voi scrie este subiectiv , este părerea personală . Fiind că au trecut peste 4 ani de când am ales acest stil de viață , pot să vorbesc mai detaliat despre subiect !

Fac această postare despre alegerile vegane pentru cei dintre voi care poate sunteți la început de drum în acest sens , știu cât de important este impactul acestei schimbări !

Sugestiile mele pentru cine vrea și are motivația să facă o schimbare în alimentație sau stil de viață .

 • când alegi să îți schimbi stilul alimentar sau de viață , fă-o doar pentru o motivație conștientă , înțeleaptă și mai ales alege singur , după ce treci totul prin propriul tău filtru . Citește cărți ale unor oameni din domeniu , studii medicale și privește documentare despre ce implică industria cărnii . Pentru cărți sau filme sunt link-uri destule . STUDIUL CHINA de T. Colin Campbell   sau  SĂNĂTATEA FĂRĂ TOXINE de Robert Morse  sunt un exemplu . Documentare care îți dau de gândit : BARAKA , HOME !!!

Ceea ce vei afla sau privi te poate marca , deci așteaptă-te la multe aspecte despre care nu știai !

Folosește-te de tehnologie și informație să găsești răspuns la nelămuririle tale .

 • doar după ce ai o MOTIVAȚIE  serioasă , schimbă ceva . În caz contrar , vei renunța foarte repede și pierzi timpul degeaba .
 • scapă de ideile cu care ai fost învățat . De exemplu ! Dacă nu mănânci carne , devii anemic și poți muri , Așa este tradiția , să ucizi animale , așa făceau străbunicii noștri .

Nu tot ceea ce făceau alții , era bine !

Omul evoluează , ai informația la îndemână , gratis , folosește-o !

 • în orice fel de stil alimentar , contează enorm diversificarea . Astfel poți mânca carne dar să fii anemic , să ai lipsuri . Ideea este alta ! Important este să înțelegi ceva ! Sunt foarte multe alimente pe care poate nu le-ai consumat niciodată care sunt mult mai nutritive decât carnea . Random  ! Avocado , nuca de cocos , fasolea Mung , lintea , năutul , semințele de chia , semințele de in , semințele de susan , cânepa , superalimentele ca spirulina , chlorella , maca , polenul .
 • sunt sute de bloguri și youtube-ri în toată lumea care prezintă rețete vegane , vegetariene , sunt o sursă de inspirație enormă . Foarte utilă pentru cineva care vrea să cunoască cum se poate prepara un aliment sau pentru a testa rețete simple , sănătoase !
 • un fruct sau o legumă poate fi vedeta multor rețete vegane . Avocado , de exemplu , pare fad la gust dacă îl mănânci crud cum am făcut eu prima data , din necunoștință ! Dar copt , oh , ce deliciu este ! Poți prepara din avocado , guacamole , să îl adaugi în salate sau să îl transformi într-un mousse dulce minunat . Năutul poți să îl transformi în hummus , în chiftele cu verdeață . Nuca de cocos  este ușor să o transformi în cel mai delicios lapte vegetal , în fulgi pentru smoothie sau granola .

Exemplele pot continua la nesfârșit !

 • trebuie să îți educi gusturile . Dacă simți că vrei să mănânci gras , nu înseamnă că este și ok . Ai un deficit de acizi grași esențiali sau nivelul de calciu din organism este sub limita admisă . Pofta de dulciuri indică un deficit de magneziu și vitamina B sau ești expus la stres etc . Organismul are niște lipsuri de care te anunță ! Ascultă-l înțelept !
 • treci de zona ta de confort și încearcă rețete , alimente , texturi ale fructelor sau legumelor pe care nu le-ai mâncat niciodată sau prea rar înainte . Vei fi surprins pozitiv !
 • nu te lăsa subminat verbal sau psihic de cei care te vor demoraliza . Prin cuvinte de genul : ești cumva într-o sectă de nu mai mănânci carne , ești fițos , animalele sunt lăsate pentru mâncare , vei deveni bolnav și vei regreta alegerea . Doar câteva exemple !

Adu-ți aminte doar atât !

 • cei care se simt slabi sau care nu au curaj să facă o schimbare majoră în viața lor , mereu vor lovi prin atitudine . Este doar frustrare pentru că nu au curajul tău să facă ceea ce trebuie . Nu îți pierde timpul cu cei care nu vor să înțeleagă acest aspect ! Calea lor este alta , poate mai grea ! Cei care sunt oameni buni , deschiși , empatici vor dori să te sprijine , să te asculte , să afle ceea ce ai învățat și tu la rândul tău !
 • amintește-ți că nu ești singurul care face astfel de schimbări , deși așa pare la început . Mai sunt mulți ca tine , mai mulți într-adevăr peste granițele țării noastre . Poți intra în comunități on-line , poți cere sfaturi , poți cere ajutor la nelămuririle tale . Sunt oameni ca tine care cunosc drumul acesta și poți primi sfaturi prețioase din experiența lor !
 • pentru a fi sănătos , nu este de ajuns să nu mai mănânci carne , contează ce mănânci , cum combini alimentele , contează să dormi suficient , să te hidratezi echilibrat , să faci sport , să gândești pozitiv .

Suntem unici și a privi holistic viața și alegerile , fac mare diferență !

Continui cu a expune câteva idei referitoare la ce am întâlnit eu pe parcurs !

Mi-am dat seama  , privind în jurul meu , că multe persoane nu știu care este semnificația pentru VEGETARIAN și VEGAN .

Mare îmi este uimirea să văd în hipermarket-uri cu pretenții că numesc o pizza vegană dar are cașcaval sau ou . Sau mai rău și destul de enervant , să cauți produsele vegane sau vegetariene și să le găsești alandala lângă preparate din carne !

Vegetarian – alegerea unei alimentații fără produse animale .

Unii aleg să consume doar ouă , lapte sau brânză . Sunt ovo-vegetarieni , ovo-lacto vegetarieni . De pește nu specific pentru că deși regăsesc des confuzia , peștele este tot carne , tot ființă vie și deci nu ești vegetarian .

Poate fi o alegere tranzitorie de la o alimentație clasică la vegetarianism sau veganism !

Schimbă unghiul de a privi ceea ce vezi și vei înțelege exact la ce mă refer !

Veganism – stil de viață , în care persoana în cauză alege să nu consume nici un produs provenit de la animale , să nu îmbrace haine fabricate din blana sau pielea unui animal , să nu încalțe papuci din piele , să nu aleagă produse de îngrijire , make-up etc. care sunt testate pe animale în laboratoare .

Extrapolând cu câteva exemple aleatorii !

Gelatina din dulciuri sau alte alimente provine de cele mai multe ori de la animale , mai exact din oase . Când cumperi ceva trebuie să citești puțin eticheta și să vezi mai exact ce și cum , nu tot ce apare cu eticheta vegan este adevărat ! Ne întoarcem la minimul de cunoștințe pe care trebuie să le aibă cel care comercializează astfel de produse și să nu etaleze ambiguu o etichetă !

Pantofii din piele , haina din blană sau geaca din piele super-trendy sunt obținute după ce câteva animale au fost torturate , chinuite , ucise și transformate în produse de consum pe care mai dăm și bani !

Produsele de îngrijire sau make-up din reclamele glamour trec prin teste însă majoritatea marilor companii aleg , deși există alternative cruelty-free , să testeze ingredientele sau produsul finit pe animăluțe , în laboratoare !

Căței , pisici , maimuțe , iepurași și nu numai care trăiesc toată viața în cuști și sunt doar pentru folosul oamenilor ! Ar trebui toți să ne gândim la acest aspect !

Alegerea de a fi vegan sau vegetarian , face diferența de viață sau moarte pentru animăluțe nevinovate , care nu au de ales !

Am scris pe moment doar aceste recomandări din punctul meu de vedere , la modul general !

Pe viitor , dacă există interes pentru acest subiect , aș putea să exemplific ! Despre rețetele pe care le-am încercat eu la început , amănunte legate de alimente , unde le găsesc , suplimente .

Tu ce obstacole ai întâlnit în alegerile tale de acest fel ? Cum te simți cu acest stil de viață ?

Pace îți doresc ! M.

Continue Reading

DIGITAL CRAFT CAMPANIE BLOGGERI

digital craft

Bine vă regăsesc !

Astăzi vreau să vă povestesc cu entuziasm chiar , despre ceva super fain ! Ceva care m-a ajutat foarte mult în munca mea pe blog !

Am aflat de o campanie dedicată bloggerilor și am zis DE CE NU ? !

Mai ales că recunosc ! Eu sunt un blogger care scrie ca hobby . Lucrez într-un domeniu total diferit și noțiunile de IT , SEO , optimizare SEO îmi erau necunoscute când m-am apucat de scris pe blog !

Cum însă sunt o persoană perseverentă și îmi place mult munca aceasta în on-line , am învățat totul singură ! Folosindu-mă de cărți , tutoriale și având ca bază ceea ce am învățat în facultate și în liceu , asta mulți ani în urmă !

Așa că vă dați seama că față de un profesionist în domeniu , este mult mai greu ! Intri într-o lume infinită de termeni specifici , pe care trebuie să îi înțelegi ca să rezolvi apoi pas cu pas problemele care apar mereu în munca pe un blog !

În spatele rândurilor pe care le citiți aici , este multă muncă ! Ore de scris , editat texte , fotografii ! Ore de lucrat pe blog să îl optimizezi , să îi setezi ceea ce trebuie să fii vizibil în on-line . Să reușești încet să crești , să fii mai bun pentru cei care te citesc și care apreciază munca ta !

Pentru cineva care face această muncă ca hobby , ceea ce un profesionist rezolvă în câteva minute pentru el pot trece ore sau poate să nu găsească soluția deloc !

Am pățit-o și încă mai am de învățat !

Dar este frumos să înveți mereu ceva nou , să rezolvi probleme tehnice în WordPress , să descoperi că ai reușit singură să rezolvi ceva care îți dă mari bătăi de cap !

Una peste alta , totuși am nevoie de sfaturi de la cunoscători în ale on-line-ului ! Asta pentru că trebuie să îți spună cineva care a învățat mai multe decât tine în domeniu dacă faci bine ceea ce faci sau mergi pe un drum total greșit !

Campania oferită de Digital Craft a fost mai mult decât binevenită pentru mine !

Așa că m-am înscris extrem de simplu ! A trebuit să scriu numele , o adresă de mail și link-ul blogului . În mai puțin de o zi am primit un  mail că am fost acceptată în campanie și voi beneficia o oră din timpul lor pentru o analiză a blogului !

Campania Digital Craft pentru bloguri vine în întâmpinarea bloggerilor și specialiștii lor se ocupă de a-ți oferi o oră de consultanță sau/și configurare pentru blog , web design , programare .

Identifică punctele slabe ale blogului , analizează grafica și funcționalitatea și în acest timp te ajută cu orice nelămuriri ai .

La final am primit pe mail o analiză amănunțită a blogului . O detaliere a punctelor slabe , pașii pe care trebuie să îi rezolv pentru a crește blogul și a-l face mai bun .

Important este că mi s-a deschis o cale spre noi noțiuni la care nu aș fi avut acces dacă nu eram ajutată !

Ajutorul lor a fost mai mult decât binevenit ! Mi-a plăcut experiența pentru că am primit detalii prețioase . Cum pot remedia problemele blogului , legate de temă , optimizare SEO , optimizare în Google . Cel mai mult mi-a plăcut profesionalismul lor și faptul că nu au fost zgârciți cu sfaturile și soluțiile !

Compania Digital Marketing Agency Digital Craft este o agenție full service care oferă servicii diverse de branding , social media , campanii Google Adwords și am văzut că în prezent au și o ofertă foarte interesantă pentru cei care vor să își deschidă o afacere și să se lanseze în on-line , este vorba de pachetul Start-up Nation .

Am vrut neapărat să vă vorbesc despre Digital Craft pentru că mi-au oferit un ajutor neașteptat și de valoare pentru mine ca blogger . Pe viitor chiar mă gândesc serios să investesc financiar în blog apelând la ajutorul lor !  Mai ales că am niște planuri noi legate de ceea ce fac pe site !

Eu le mulțumesc mult pentru ajutorul oferit ! Îi recomand cu drag celor care scriu pe un blog și care își doresc să evolueze în on-line sau să aibă un blog bine structurat , optimizat și plăcut de către cititori ! Dacă vă ajută această campanie , nu trebuie decât să povestiți sincer pe blogul vostru despre experiența avută ! Eu consider că merită !

Campania este încă activă și vă puteți înscrie dacă dați click mai jos !

 

Digital Craft

Ce părere aveți ? Ați aplica la o astfel de campanie ?

Vă salut cu drag ! M.

 

Continue Reading