CARTE ȘI ENERGIE

Hello , hello !

Pe când eram în liceu , aveam la orele de limba română o profesoară super !

Un om deosebit , cald , inteligent și cu o mare capacitate de a reuși să ne prezinte tot ceea ce înseamnă literatura română într-o manieră aparte !
Nici acum , după 20 ani , nu am uitat deloc atmosfera care se instala la orele ei ! Cum ascultam cu toții absorbiți când ne povestea despre autori , cărți și experiențele vieții .

Ni s-a cerut la un moment dat , fiecare să își aleagă o carte dintr-un șir mai lung . Să o citim apoi să prezentăm în manieră personală impactul avut după lectură !

Eu am ales Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt .

Un autor despre care nu auzisem până atunci dar care m-a atras să îi citesc măcar o carte .

Motivul fiind că ni se povestise că a fost unul dintre cei care au rezistat comunismului prin acțiunile și scrierile sale !
Am citit-o pe nerăsuflate ! M-a acaparat de la primele rânduri și am descoperit o carte care mi-a rămas până azi un reper în gândire sau idei !
Mereu o deschid și recitesc pasaje , mai ales când am o zi proastă . Tot ceea ce citesc acolo mă ajută instantaneu !

De ce oare , îmi zic mereu , de parcă nu aș ști deja ?!

Prin tot ceea ce a scris autorul se transmit gândurile lui , suferința și trăirile sale . Mai ales complexitatea informațiilor expuse nu are cum să nu te pună pe gânduri sau să nu îți schimbe starea !
Cartea nu e chiar ușor de digerat intelectual ! Pe lângă firul povestirii despre viața și transformările interioare ale omului Nicolae Steinhardt în lagărele comuniste , găsești mult mai multe din filosofie , psihologie încât la fiecare pagină ești provocat să îți pui întrebări , să cauți despre sau să înțelegi mai bine ce vrea să transmită .

Fiecare bănuiesc că percepe cartea la modul personal , dar nu există tăgadă că o amprentă sufletească rămâne după ce o termini !

Nu vreau să fac o prezentare a cărții , nu asta mi-am propus . Vreau doar să punctez că în situații de trisțete mai ales , cărțile bune care îți rămân în minte și în suflet reușesc printr-o metodă magică să te ajute să treci peste moment !

Să te ridici spre lumină , pentru că știm cu toții cum stările negative pot să ne facă a ne pierde puțin calea !
Niciodată să nu uităm că o carte bună , rânduri înțelepte scrise de autori mari , pot fi o luminiță blândă ce ne poate aduce zâmbetul pe buze !

Reușesc să îl transfome în atitudine pozitivă pe termen lung !

Să citim în fiecare zi ceva frumos dintr-o carte ! Să fie asta una din licorile energizante ale zilei !  :)

Închei cu câteva din cuvintele lui Nicolae Steinhardt din Jurnalul fericirii.

„La diavolul-contabil , nu încape nici ștersătura cea mai mică , Hristos dintr-o dată , șterge un întreg registru de păcate…”

carte

Voi ce carte sau autor iubiți ?

Pace vă doresc ! M.

Continue Reading

Sugestii pentru alegerile vegane #1

vegane

Bine te regăsesc !

Știu că tema postării mele de astăzi nu am adus-o în discuție , însă am hotărât că este timpul ! Nu voi vorbi despre îngrijire sau achiziții de produse cosmetice , ci despre sugestiile mele referitoare la alegerile vegane !

Trebuie să specific că tot ceea ce voi scrie este subiectiv , este părerea personală . Fiind că au trecut peste 4 ani de când am ales acest stil de viață , pot să vorbesc mai detaliat despre subiect !

Fac această postare despre alegerile vegane pentru cei dintre voi care poate sunteți la început de drum în acest sens , știu cât de important este impactul acestei schimbări !

Sugestiile mele pentru cine vrea și are motivația să facă o schimbare în alimentație sau stil de viață .

 • când alegi să îți schimbi stilul alimentar sau de viață , fă-o doar pentru o motivație conștientă , înțeleaptă și mai ales alege singur , după ce treci totul prin propriul tău filtru . Citește cărți ale unor oameni din domeniu , studii medicale și privește documentare despre ce implică industria cărnii . Pentru cărți sau filme sunt link-uri destule . STUDIUL CHINA de T. Colin Campbell   sau  SĂNĂTATEA FĂRĂ TOXINE de Robert Morse  sunt un exemplu . Documentare care îți dau de gândit : BARAKA , HOME !!!

Ceea ce vei afla sau privi te poate marca , deci așteaptă-te la multe aspecte despre care nu știai !

Folosește-te de tehnologie și informație să găsești răspuns la nelămuririle tale .

 • doar după ce ai o MOTIVAȚIE  serioasă , schimbă ceva . În caz contrar , vei renunța foarte repede și pierzi timpul degeaba .
 • scapă de ideile cu care ai fost învățat . De exemplu ! Dacă nu mănânci carne , devii anemic și poți muri , Așa este tradiția , să ucizi animale , așa făceau străbunicii noștri .

Nu tot ceea ce făceau alții , era bine !

Omul evoluează , ai informația la îndemână , gratis , folosește-o !

 • în orice fel de stil alimentar , contează enorm diversificarea . Astfel poți mânca carne dar să fii anemic , să ai lipsuri . Ideea este alta ! Important este să înțelegi ceva ! Sunt foarte multe alimente pe care poate nu le-ai consumat niciodată care sunt mult mai nutritive decât carnea . Random  ! Avocado , nuca de cocos , fasolea Mung , lintea , năutul , semințele de chia , semințele de in , semințele de susan , cânepa , superalimentele ca spirulina , chlorella , maca , polenul .
 • sunt sute de bloguri și youtube-ri în toată lumea care prezintă rețete vegane , vegetariene , sunt o sursă de inspirație enormă . Foarte utilă pentru cineva care vrea să cunoască cum se poate prepara un aliment sau pentru a testa rețete simple , sănătoase !
 • un fruct sau o legumă poate fi vedeta multor rețete vegane . Avocado , de exemplu , pare fad la gust dacă îl mănânci crud cum am făcut eu prima data , din necunoștință ! Dar copt , oh , ce deliciu este ! Poți prepara din avocado , guacamole , să îl adaugi în salate sau să îl transformi într-un mousse dulce minunat . Năutul poți să îl transformi în hummus , în chiftele cu verdeață . Nuca de cocos  este ușor să o transformi în cel mai delicios lapte vegetal , în fulgi pentru smoothie sau granola .

Exemplele pot continua la nesfârșit !

 • trebuie să îți educi gusturile . Dacă simți că vrei să mănânci gras , nu înseamnă că este și ok . Ai un deficit de acizi grași esențiali sau nivelul de calciu din organism este sub limita admisă . Pofta de dulciuri indică un deficit de magneziu și vitamina B sau ești expus la stres etc . Organismul are niște lipsuri de care te anunță ! Ascultă-l înțelept !
 • treci de zona ta de confort și încearcă rețete , alimente , texturi ale fructelor sau legumelor pe care nu le-ai mâncat niciodată sau prea rar înainte . Vei fi surprins pozitiv !
 • nu te lăsa subminat verbal sau psihic de cei care te vor demoraliza . Prin cuvinte de genul : ești cumva într-o sectă de nu mai mănânci carne , ești fițos , animalele sunt lăsate pentru mâncare , vei deveni bolnav și vei regreta alegerea . Doar câteva exemple !

Adu-ți aminte doar atât !

 • cei care se simt slabi sau care nu au curaj să facă o schimbare majoră în viața lor , mereu vor lovi prin atitudine . Este doar frustrare pentru că nu au curajul tău să facă ceea ce trebuie . Nu îți pierde timpul cu cei care nu vor să înțeleagă acest aspect ! Calea lor este alta , poate mai grea ! Cei care sunt oameni buni , deschiși , empatici vor dori să te sprijine , să te asculte , să afle ceea ce ai învățat și tu la rândul tău !
 • amintește-ți că nu ești singurul care face astfel de schimbări , deși așa pare la început . Mai sunt mulți ca tine , mai mulți într-adevăr peste granițele țării noastre . Poți intra în comunități on-line , poți cere sfaturi , poți cere ajutor la nelămuririle tale . Sunt oameni ca tine care cunosc drumul acesta și poți primi sfaturi prețioase din experiența lor !
 • pentru a fi sănătos , nu este de ajuns să nu mai mănânci carne , contează ce mănânci , cum combini alimentele , contează să dormi suficient , să te hidratezi echilibrat , să faci sport , să gândești pozitiv .

Suntem unici și a privi holistic viața și alegerile , fac mare diferență !

Continui cu a expune câteva idei referitoare la ce am întâlnit eu pe parcurs !

Mi-am dat seama  , privind în jurul meu , că multe persoane nu știu care este semnificația pentru VEGETARIAN și VEGAN .

Mare îmi este uimirea să văd în hipermarket-uri cu pretenții că numesc o pizza vegană dar are cașcaval sau ou . Sau mai rău și destul de enervant , să cauți produsele vegane sau vegetariene și să le găsești alandala lângă preparate din carne !

Vegetarian – alegerea unei alimentații fără produse animale .

Unii aleg să consume doar ouă , lapte sau brânză . Sunt ovo-vegetarieni , ovo-lacto vegetarieni . De pește nu specific pentru că deși regăsesc des confuzia , peștele este tot carne , tot ființă vie și deci nu ești vegetarian .

Poate fi o alegere tranzitorie de la o alimentație clasică la vegetarianism sau veganism !

Schimbă unghiul de a privi ceea ce vezi și vei înțelege exact la ce mă refer !

Veganism – stil de viață , în care persoana în cauză alege să nu consume nici un produs provenit de la animale , să nu îmbrace haine fabricate din blana sau pielea unui animal , să nu încalțe papuci din piele , să nu aleagă produse de îngrijire , make-up etc. care sunt testate pe animale în laboratoare .

Extrapolând cu câteva exemple aleatorii !

Gelatina din dulciuri sau alte alimente provine de cele mai multe ori de la animale , mai exact din oase . Când cumperi ceva trebuie să citești puțin eticheta și să vezi mai exact ce și cum , nu tot ce apare cu eticheta vegan este adevărat ! Ne întoarcem la minimul de cunoștințe pe care trebuie să le aibă cel care comercializează astfel de produse și să nu etaleze ambiguu o etichetă !

Pantofii din piele , haina din blană sau geaca din piele super-trendy sunt obținute după ce câteva animale au fost torturate , chinuite , ucise și transformate în produse de consum pe care mai dăm și bani !

Produsele de îngrijire sau make-up din reclamele glamour trec prin teste însă majoritatea marilor companii aleg , deși există alternative cruelty-free , să testeze ingredientele sau produsul finit pe animăluțe , în laboratoare !

Căței , pisici , maimuțe , iepurași și nu numai care trăiesc toată viața în cuști și sunt doar pentru folosul oamenilor ! Ar trebui toți să ne gândim la acest aspect !

Alegerea de a fi vegan sau vegetarian , face diferența de viață sau moarte pentru animăluțe nevinovate , care nu au de ales !

Am scris pe moment doar aceste recomandări din punctul meu de vedere , la modul general !

Pe viitor , dacă există interes pentru acest subiect , aș putea să exemplific ! Despre rețetele pe care le-am încercat eu la început , amănunte legate de alimente , unde le găsesc , suplimente .

Tu ce obstacole ai întâlnit în alegerile tale de acest fel ? Cum te simți cu acest stil de viață ?

Pace îți doresc ! M.

Continue Reading

DIGITAL CRAFT CAMPANIE BLOGGERI

digital craft

Bine vă regăsesc !

Astăzi vreau să vă povestesc cu entuziasm chiar , despre ceva super fain ! Ceva care m-a ajutat foarte mult în munca mea pe blog !

Am aflat de o campanie dedicată bloggerilor și am zis DE CE NU ? !

Mai ales că recunosc ! Eu sunt un blogger care scrie ca hobby . Lucrez într-un domeniu total diferit și noțiunile de IT , SEO , optimizare SEO îmi erau necunoscute când m-am apucat de scris pe blog !

Cum însă sunt o persoană perseverentă și îmi place mult munca aceasta în on-line , am învățat totul singură ! Folosindu-mă de cărți , tutoriale și având ca bază ceea ce am învățat în facultate și în liceu , asta mulți ani în urmă !

Așa că vă dați seama că față de un profesionist în domeniu , este mult mai greu ! Intri într-o lume infinită de termeni specifici , pe care trebuie să îi înțelegi ca să rezolvi apoi pas cu pas problemele care apar mereu în munca pe un blog !

În spatele rândurilor pe care le citiți aici , este multă muncă ! Ore de scris , editat texte , fotografii ! Ore de lucrat pe blog să îl optimizezi , să îi setezi ceea ce trebuie să fii vizibil în on-line . Să reușești încet să crești , să fii mai bun pentru cei care te citesc și care apreciază munca ta !

Pentru cineva care face această muncă ca hobby , ceea ce un profesionist rezolvă în câteva minute pentru el pot trece ore sau poate să nu găsească soluția deloc !

Am pățit-o și încă mai am de învățat !

Dar este frumos să înveți mereu ceva nou , să rezolvi probleme tehnice în WordPress , să descoperi că ai reușit singură să rezolvi ceva care îți dă mari bătăi de cap !

Una peste alta , totuși am nevoie de sfaturi de la cunoscători în ale on-line-ului ! Asta pentru că trebuie să îți spună cineva care a învățat mai multe decât tine în domeniu dacă faci bine ceea ce faci sau mergi pe un drum total greșit !

Campania oferită de Digital Craft a fost mai mult decât binevenită pentru mine !

Așa că m-am înscris extrem de simplu ! A trebuit să scriu numele , o adresă de mail și link-ul blogului . În mai puțin de o zi am primit un  mail că am fost acceptată în campanie și voi beneficia o oră din timpul lor pentru o analiză a blogului !

Campania Digital Craft pentru bloguri vine în întâmpinarea bloggerilor și specialiștii lor se ocupă de a-ți oferi o oră de consultanță sau/și configurare pentru blog , web design , programare .

Identifică punctele slabe ale blogului , analizează grafica și funcționalitatea și în acest timp te ajută cu orice nelămuriri ai .

La final am primit pe mail o analiză amănunțită a blogului . O detaliere a punctelor slabe , pașii pe care trebuie să îi rezolv pentru a crește blogul și a-l face mai bun .

Important este că mi s-a deschis o cale spre noi noțiuni la care nu aș fi avut acces dacă nu eram ajutată !

Ajutorul lor a fost mai mult decât binevenit ! Mi-a plăcut experiența pentru că am primit detalii prețioase . Cum pot remedia problemele blogului , legate de temă , optimizare SEO , optimizare în Google . Cel mai mult mi-a plăcut profesionalismul lor și faptul că nu au fost zgârciți cu sfaturile și soluțiile !

Compania Digital Marketing Agency Digital Craft este o agenție full service care oferă servicii diverse de branding , social media , campanii Google Adwords și am văzut că în prezent au și o ofertă foarte interesantă pentru cei care vor să își deschidă o afacere și să se lanseze în on-line , este vorba de pachetul Start-up Nation .

Am vrut neapărat să vă vorbesc despre Digital Craft pentru că mi-au oferit un ajutor neașteptat și de valoare pentru mine ca blogger . Pe viitor chiar mă gândesc serios să investesc financiar în blog apelând la ajutorul lor !  Mai ales că am niște planuri noi legate de ceea ce fac pe site !

Eu le mulțumesc mult pentru ajutorul oferit ! Îi recomand cu drag celor care scriu pe un blog și care își doresc să evolueze în on-line sau să aibă un blog bine structurat , optimizat și plăcut de către cititori ! Dacă vă ajută această campanie , nu trebuie decât să povestiți sincer pe blogul vostru despre experiența avută ! Eu consider că merită !

Campania este încă activă și vă puteți înscrie dacă dați click mai jos !

 

Digital Craft

Ce părere aveți ? Ați aplica la o astfel de campanie ?

Vă salut cu drag ! M.

 

Continue Reading

Alegerile majore care ne definesc

Hello , dragilor !

De ce alegerile majore ?! Știți deja că acest blog are o secțiune specială , MY INNER UNIVERSE ! Ceea ce nu știți este că astfel a început calea prin care am intrat în lumea virtuală a blogging-ului !

Abordez diverse teme care reprezintă la momentul scrierii , inspirația , adevărurile și impactul experiențelor asupra mea !    :)

Mă gândeam la alegerile majore în viață ! Acele alegeri care îți schimbă cursul existenței , te determină să te descoperi , să fii mai bun !

Uneori simți că cei din jur nu te înțeleg sau par că te înțeleg dar totuși le vorbești o limbă necunoscută lor !

Te întrebi ce ai putea face ? Poți să renunți , poți să te încăpățânezi să continui cu argumentele tale , poți să te înarmezi cu răbdare și să speri că va veni momentul potrivit !
Bun , dar ce faci când tu parcă nu mai ai răbdare , când vezi că cei cărora te adresezi se încăpățâneaza să te ignore !?
Mă opresc azi la o alegere a mea de acum deja peste 4 ani ! Ca să punctez ideea !

După luni întregi de tatonări interioare și pași înapoi ca racul mi-am zis că a venit momentul să nu mă mai mint , să nu mai caut scuze aiurite și fără logică ! Să iau deciziile în serios și să le aplic o dată pentru totdeauna !

Mai ales că viața nu este veșnică și nu trebuie să ne tot poticnim ci să trăim la modul concret !
A venit ziua ( Crăciun ) și am HOTĂRÂT !

Eu din acest moment nu mai mănânc carne , eu nu mai vreau să particip indirect la suferința unui animal , eu nu mai vreau să merg în hipermarket , să iau punga de carne de pe raft și chiar dacă știu cum ajuns pe raft cosmetizată să ignor și să mă gândesc că trebuie să mănânc și asta este scuza !

Pe bune ?! Când în cale întâlnești oameni sau ajungi în situații unice și realizezi că ei știu mai multe decât tine , au făcut alte alegeri și vezi că asta i-a făcut mai fericiți , începi să te întrebi !

Când vezi și citești sute de pagini sau vizionezi documentare reale despre drumul cărnii , despre realitatea din lumea industrializată parcă nu îți mai vine să fii la fel !

Pentru că nu se mai poate , ceva se schimbă în tine iremediabil și ireversibil !

” Dar tu cum puteai să mănânci carne până acum ceva ani ? ” Una din întrebările perfect justificate !

Răspuns sincer din partea mea ! Pentru că eram un om limitat de alegeri , pentru că nu cunoșteam tot adevarul însă când l-am aflat nu mai era moral să fiu același , ceva trebuia să se schimbe !

DA , eram un om cu frica de schimbare , care credea în ceva fals !

Dar în era tehnologiei ce scuză mai avem ? Nici una !
Afli o chestie , ceva nou pentru tine , cauți informații , citești , te informezi , vezi ce au făcut alții mai deștepți decât tine și după sufletul tău alegi ce faci mai departe !

Rămâi același sau te schimbi !

Într-adevăr schimbarea nu este ușoară , este plină de obstacole dar parcă aici stă provocarea , nu ?!
Pe când eram la cursuri de medicină complementară acum mulți ani , am întâlnit un grup de oameni deosebiți ! Ei știau altceva !
Știau despre bioenergie , percepții extrasenzoriale , Ayurveda , aplicau metode diverse de a lucra cu energia organismului , trăiau diferit ! Eu , abia cu facultatea terminată , cu experiență puțină , parcă intrasem într-o altă lume !

Abia așteptam să merg la cursuri . Să mă întâlnesc cu oamenii aceia faini , să le absorb poveștile , să le pun întrebări , să mă bucur de prezența lor !

Și am făcut asta ! Am legat prietenii cu oameni mult mai înțelepți decât mine , care mi-au dezvăluit mult din experiența lor ca fitoterapeuți , bioenergeticieni , psihologi sau doctori în medicină holistică !
De pe atunci am înțeles că a mânca carne nu era ceva benefic , ceva știau oamenii aceia !

Le aflasem și eu ! Că animalul moare în teroare și energia morții lui se impregnează apoi în mâncarea ce o gătesc . Că poți fi sănătos dacă stii cum să mănânci , de acolo începe totul : de la mâncare , gânduri și atitudine !
Am ales o perioadă stilul diferit de viață dar fiind singura printre toți din familie , era greu și începeam să fac greșeli !
Dar a venit momentul acela când am zis GATA !

Sănătatea o recapăt prin ce aleg să mănânc , nu prin medicamente ! Contrar a ceea ce ați crede , meseria de farmacist m-a făcut să folosesc medicația echilibrat! Pentru că am aflat prea multe despre medicamente , reacții adverse , boli și mecanismele lor și tot așa ! Acesta este un subiect prea amplu de discutat aici !

Am început să aplic principiul  ” fie ca leacul să îți fie hrană și hrana să îți fie leac ” cum spunea Hippocrate acum peste 2000 de ani !

alegerile

A fost și este cea mai bună decizie a vieții mele ! Pe care nu o regret decât din perspectiva că trebuia să o aplic mai devreme , dar recuperez eu !
Dacă ați ști cum cu alegerea aceasta s-au schimbat situațiile și oamenii în jurul meu fără să intervin eu în vreun fel !?
M. a decis tam-nisam că el nu mai mănâncă carne ! Credeam că glumește , fiind înainte un carnivor declarat ! Nu glumea , a vorbit serios și se vede și în prezent pe chipul lui cât îi priiește alegerea !
Mai fain este că am atras atenția !
Din acest motiv am început să scriu pe blog ! Vreau să arăt celor care vor , că se poate dacă vrei și ești deschis spre cunoaștere !
Traseul nu este ușor , într-o Românie unde majoritatea mănâncă tradițional . Unde de Crăciun și Paște e musai să măcelărești porcul sau mielul blând că așa este tradiția ! :(

Este greu când te lovești de convingeri că așa se face sau că nu există altă variantă !

Uneori mi-aș dori să trăiesc într-un orășel din acela bio . Unde magazinele au majoritatea alimente vegetale , oamenii iubesc natura , animalele , nu se ucid câinii în masă , se conservă energia naturii și ești acceptat cu alegerile tale și fiecare își vede de ale lui !
Însă bănuiesc că este un rost să fiu aici ! Poate calea mai anevoioasă este mai dulce , cine știe !
Revenind , am realizat un lucru pe care vi-l împărtășesc ! După mult timp , dar am priceput clar ce este cu alegerile acestea importante !
Nu poți niciodată să determini pe altcineva să vadă un punct diferit de vedere dacă el nu vrea ! Pentru că de fapt nu este momentul lui .

Poate momentul schimbării sale va fi mai greu , alegerile mai cu durere și nu poți să faci nimic tu dacă el nu vrea calea mai ușoară !

Celor care mă întreabă le răspund cu drag , pe cei care mă judecă îi las în pace cu opțiunile lor ! Sunt și care judecă pentru că de fapt le este rușine să recunoască că nu au avut puterea de a face o schimbare vizibil benefică ! Socoteală nu trebuie să dăm nimănui ci doar nouă , când punem în balanță alegerile făcute așa că haterii asta vor face indiferent de persoană !

Este un truism dar trebuie spus ! Fiecare are calea lui și ține doar de alegere să meargă pe calea aceea lin sau sinuos !
Trist dar asta se aplică în orice situație a vieții legată de schimbări majore de orice natură ar fi ele !
Aceasta este una dintre alegerile majore care mi-a schimbat percepția despre viață , hrană și responsabilitate ! De a nu mânca carne pentru că am înțeles un adevăr . Iubesc animalele și nu vreau să le mănânc așa cum nu îmi mănânc pisica sau cățelul care îmi sunt prieteni ! Că la pachet vine o sănătate mai bună , că la bătrânețe nu voi sta prin spitale , acestea sunt efectele secundare ale acestei alegeri !   :)

Esența este aceeași ! Trebuie să fii tu însuți , să îți vezi de adevărurile tale , să lupți să le faci cunoscute însă mai departe nu ține de tine deloc ! Ține de voința , momentul potrivit și înțelepciunea fiecăruia !

Pace vă doresc ! M.

Continue Reading

Inspirație

Bună , dragilor !

Voi cum faceți față zilelor de iarnă ? Mie mi se pare că dacă nu sunt atentă la ce activități aleg să fac în timpul liber , deprimarea și lipsa luminii naturale îmi dau de furcă ! Nu am inspirație ca altădată pentru blog !

Se întunecă devreme și parcă ziua devine mohorâtă dacă nu o fac eu frumoasă prin activitățile pe parcursul zilei !

Astăzi am ales o temă diferită de ceea ce citiți aici pe blog ! Mi-era dor să mai schimbăm impresii despre ce ne aduce inspirație iarna să fim pozitivi !

Când vreau să schimb stările letargice specifice iernii sau grijile inerente caut un film !

Caut eu , dar greu îl găsesc pe cel care să mă mulțumească ! Nu știu de ce ! Sunt eu mai pretențioasă , cred ! Anii trecuți , mă uitam mult la filme polițiste , thrillere psihologice dar acum fac ce fac și aleg mereu ori comedii ori drame romantice sau SF-uri , nu prea mai am nevoie de chestii  prea sumbre ! Viața este destul de umbrită de negativism , în general , pentru a continua cu aceleași alegeri în timpul liber !

Două filme cu animăluțe , o dramă și o comedie mi-au rămas în minte iarna aceasta !

NINE LIVES ( Nouă vieți )  , o comedie pentru familie avându-i ca protagoniști pe Jennifer Garner , Kevin Spacey și Christopher Walken .

inspirație
Sursa foto : cinemagia.ro

Când vrei să faci un cadou cuiva drag , cel mai bine este să pui suflet , altfel riști să-ți pierzi tu sufletul . Așa pățește Kevin Spacey când , simțindu-se vinovat că stă prea puțin cu familia , decide să-i ia fiicei sale cadoul pe care aceasta și-l dorea de ceva timp – o pisică .

Filmul este comic , dar cu mesaje profunde și mi-a dat un tonus bun când l-am urmărit , mai ales că pisoiul vedetă este super simpatic ! Pufos , inteligent și foarte vorbăreț !   :)

A STREET CAT NAMED BOB ( Pisica mea , Bob ) , un film din genul dramă , despre prietenia reală dintre un tânăr muzician dependent de droguri , care locuiește pe străzi și o pisică super deșteaptă care îi iese în cale și îi schimbă viața pe toate planurile .

inspirație
Sursa foto : cinemagia.ro

Emoționant este că filmul are ca inspirație o poveste reală !

După ce am văzut filmul , am căutat informații despre personaje și m-a emoționat documentarul despre cei doi ! Mi-a plăcut că filmul transmite perfect legătura aceasta unică între om și animal !

Mai ales , pune accent pe inteligența pisicilor și modul lor devotat de a-și iubi prietenii umani care îi salvează și îi iubesc necondiționat la rândul lor .

Cei care au pisici știu exact la ce mă refer !

Am găsit și cărțile scrise de James Bowen , lansate anul trecut . Intenționez să le cumpăr , atât de tare m-a emoționat povestea celor doi !

Ca seriale , aștept anul acesta lansarea sezonului 4 al dramei romantice BBC , POLDARK  . Cu Aidan Turner și Eleanor Tomlinson .

Acțiunea se petrece în Marea Britanie anul 1783 . Ross Poldark se întoarce din Războiul de Independență American la iubita sa , în Cornwall , dar viața sa este ruinată . Tatăl său este mort , vechea mină a familiei este de mult timp închisă , casa sa distrusă iar iubita pe cale să se căsătorească cu vărul sau .

Serialul urmărește viața lui Ross , cum luptă să salveze mina familiei , își găsește o nouă dragoste și devine în timp capabil să aibă o viață echilibrată și fericită . Peisaje minunate , costume unice și un joc al actorilor care te transpun în secolul 18 !

inspirație
Sursa foto : cinemagia.ro

Cărțile după care s-a făcut acest film aparțin englezului Winston Graham , cunoscut ca romancier al seriei Poldark și al altor romane istorice și thriller-uri , începând cu anul 1934 .

Șase romane ale sale au mai fost ecranizate , printre care și MARNIE , după care Alfred Hitchcock a creat filmul cu același nume în 1964 .

De multe ori , prefer să citesc întâi cartea și apoi să văd filmul !

Dar în aceste două cazuri , nu am știut de ele decât după ce am văzut filmul și am căutat detalii mai multe , din curiozitate !

Cred că voi mai scrie o postare de acest gen ! O continuare pe această temă a inspirației , doar că vă voi scrie despre ce mă inspiră în materie de beauty și rețete vegane . Pentru a nu vă obosi cu prea multe detalii într-o singură postare !

Ce spuneți ? Vouă ce filme vă aduc inspirație în zilele de iarnă ?

Vă salut cu drag ! M .

 

 

Continue Reading

Flori de toamnă

flori

Hello !

Mi s-a părut o idee drăguță să scriu o postare despre flori , pentru că sunt frumoase , aduc energie pozitivă , în orice anotimp !

Un alt motiv ar fi că inspirația a venit stând în grădină și observând cum se lasă toamna și se schimbă aspectul florilor pe care le am !

Îmi va fi dor , în iarnă , de adierea vântului în zilele acestea călduroase și liniștite de toamnă , până acum blândă , fără ploi sau frig !

Îmi va fi dor cel mai mult de cântecul greierilor din fiecare seară , liniștea care o transmit  prin concertul lor unic ! Cred că acesta este pentru mine cel mai așteptat moment când vine căldura prin martie , aprilie ! Cântecul acestor micuțe ființe care fac grădina ca de poveste în fiecare seară , până vine frigul iernii !

Îmi va fi dor de cerul senin , de apusurile minunate pe care am șansa să le pot admira de acasă , de ciripitul păsărilor dimineața , de zumzetul insectelor , de florile din grădină !

Acum , toamna , am câteva flori mai speciale , de care mă mai pot bucura în grădină !

Condurașii sau condurii-doamnei , sunt minunați ! Prin culorile atât de vesele , luminoase ! Au înflorit greu în această vară , din cauza secetei , dar cu venirea toamnei parcă au revenit la strălucirea lor caracteristică !

flori

 

flori

Florile de stâncă

Au început să înflorească cel mai bine exact cu venirea toamnei și când gradele nu au mai fost atât de ridicate !

Apar în toate culorile și au niște floricele mici , foarte delicate !

flori

Crizantemele

Au apărut timid dar spre noiembrie vor fi o mulțime în grădină , de la rubinii , până la galbene sau albastre ! O minunăție !   :)

flori

Panseluțe

Încă mai rezistă și mai răsar cu flori movalii , cu combinații nenumărate ! Îmi place să le admir zi de zi !

flori

 

flori

Nu mai spun de trandafiri , care încă mai înfloresc și i-am surprins dimineața sau seara , la apus ! Sunt firavi și au niște culori vibrante !

flori

 

flori

 

flori

 

flori

 

flori

Au apărut la final de vară , înflorind atât de frumos , daliile ! De un roșu aprins , de îți fură privirea !

flori

 

flori

Ochiul-boului pitici sunt mici , liliachii și te înveselesc doar privindu-le !  :)

flori

Crăițele sunt abia înflorite și vor fi tot mai multe până dă prima zăpadă !

flori

Acum că v-am povestit despre florile mele preferate , aștept să îmi povestiți despre preferatele voastre !

Va salut cu drag ! M .

 

 

Continue Reading