Ideea de singuratate !

Ideea de singuratate !

Ca fiinte sociale ce suntem ,  avem nevoie ca de aer , de a nu fi singuri , de a avea amici , cunostinte , prieteni buni ! Singur e bine sa fii uneori , dar dupa vreo 3 zile te apuca depresia si fobiile !
Una este sa ne alegem constient singuratatea , aceea care ne face creativi , sa evoluam , sa devenim altcineva dincolo de noi cei normali (ma refer la calugari , asceti  sau genii ) si alta este sa ajungem sa traim singuratatea , datorita conjucturilor sociale , datorita vietii si a celor din jur !
Cea mai grea e singuratatea impusa din exterior , pentru ca nu ai cerut-o , nu ai cautat-o , te-ai trezit cu ea si trebuie sa te descurci !
Traim intr-o societate , muncim alaturi de oameni , dar putem fi de fapt singuri , pentru ca dincolo de superficialitatea momentelor si obligatiile sociale , ramanem singuri cu noi insine sau daca suntem binecuvantati , avem o familie care ne umple lumea si ne face bogati si fericiti !
Bine , putem sa ne simtim singuri si avand alaturi alte persoane , dar asta depinde exclusiv de noi !
Si tot de noi depinde cum gestionam singuratatea care ne darama , care ne transforma, care nu ne ajuta !
Tot de noi depinde pe cine lasam in lumea noastra , cui ii dedicam energie si timp , sentimente si implicatii de tot felul ! Pentru ca daca nu suntem obiectivi si ne lasam condusi de emotii , putem usor sa ne alegem oameni carora noi le spunem prieteni dar ei se dovedesc a fi dusmani ! Ne alegem constient sa daruim , cu zambetul si sufletul nostru , timp pretios si energie vitala din viata noastra , care are o finalitate si nu e foarte lunga , incat nu ne dam seama ca de fapt , nu avem zile sa pierdem in experimente nereusite , in prietenii esuate sau lacrimi nemeritate !
Fie ca suntem singuri o perioada mai lunga sau mai scurta din viata , doar noi putem alege ce sa facem , in cine sa ne investim sufletul ! Daca te simti prea slabit de loviturile lumii , mai bine inconjoara-te de familie , ca numai ea va fi acolo fara exceptii  iar numai daca te simti puternic , atunci investeste in oameni si alege-i pe cei de care esti sigur ca iti vor fi alaturi si vor fi aceeasi si dupa furtuni si dupa bucurii , aceeasi la tinerete si la batranete !
Ce nevoie ai de multi amici sau asa zisi prieteni care se fac nevazuti cand nu mai empatizezi cu ei , cand e destul un prieten sa te simti bogat si norocos !
Poti incepe sa te ai prieten pe tine insuti ! Apoi , ai puterea sa iti alegi si prietenii autentici !
Dar zic ! Daca nu ne lasam influentati de deciziile de moment , daca trecem peste nevoia de a nu fi singuri , oricat de greu ar fi , putem garantat sa facem alegerile corecte in ceea ce priveste relatiile de orice natura din viata ce ne-o construim !
Incepem cu noi insine , continuam cu a ne bucura de familia ce o avem , pentru ca altii nu o au deloc , continuam cu a vedea cine ne e alaturi si stim ca acela e prieten de nadejde , mergem mai departe cu cultivarea relatiei cu spiritul si mintea noastra , zi de zi , incat nu vom mai simti singuratatea nici o clipa din viata ce ne-a fost data sa o experimentam !

Sharing is caring !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.