Importanța percepției

percepției

Ce ne-am face fără amintiri ?!

Am fi mai săraci spiritual , mai superficiali și poate speriați !
Speriați că nu avem cum să ne conectăm cu noi înșine sau cu trecutul !
Pot fi amintiri triste , care ne fac să retrăim durerea momentului la fel de acut dacă nu am învățat între timp că nu merită să fie așa !
Amintirile triste sunt pentru a evolua interior , pentru a deveni mai puternici și mai inteligenți când Viața ne dă din nou o palmă !
Cele frumoase , parcă ne-am dori să le retrăim la nesfârșit și mai ales să le multiplicăm în prezent și pe viitor !
De fapt asta trebuie să facem !
Să luăm din trecut ceea ce este doar frumos și care ne-a adus mulțumire , fericire deplină în suflet iar cu acel ceva frumos să pictăm în prezent momente mult mai deosebite !

Să ne creăm un viitor vesel și optimist !

Amintindu-ne cum eram când experimentam fericirea , liniștea și împlinirea !
Important este cum percepem fiecare experiență , stare , atitudine din exterior sau ceea ce nu putem controla !
Pe parcurs , ne mai pierdem cu firea pentru că viața este surprinzătoare ! La partea cu provocările negative mă refer !
Ne putem construi fiecare episod al vieții , transformând gândul pozitiv în faptă și atitudine pozitive !
Încet dar sigur , existența poate deveni exact cum ne-o dorim !
Putem transforma o pierdere în speranța regăsirii , tristețea și durerea în putere de a fi dincolo de noi cei apăsați sau pierduți !
Ușor de zis , greu de aplicat , ar zice repede scepticul dar hai să recunoaștem că puterea gândului pozitiv stă exclusiv în noi , doar noi avem armele să schimbăm percepția asupra a ceea ce trăim zi de zi !
Un gând pozitiv mereu schimbă atitudinea și implicit starea !
Pace vă doresc ! M.
Continue Reading

Dincolo de tine , alege

Hello !

Mă întreb de multe ori de ce nu avem puterea mereu , fără excepție , să fim noi înșine indiferent de situație!? Și de aceleași multe ori știu și răspunsul !

Pentru că ne lăsăm ghidați de exterior , renunțăm la noi sau uităm că avem fiecare dintre noi valoare ca oameni !

Recent m-am lovit de duritatea oamenilor , m-a uimit transformarea unora pe care i-am simțit în trecut buni și atenți la detalii . Prieteni de mulţi ani care îţi devin străini pentru că s-au schimbat şi nu au fost niciodată de fapt ceea ce ai crezut !
Experiența aceasta m-a determinat să realizez a mia oară că valoarea ta ca om nu o dă cel de lângă tine !
Ţi-o știi și trebuie să o protejezi , nimeni nu luptă pentru tine în locul tău . Nimeni nu are compasiune pentru tine deloc , pentru că puțini oameni sunt în esența lor buni și știu să fie înțelepți indiferent de situație !
Argumentam o idee unui om cu nimic mai presus de mine . Aceea că eu consider viața prea scurtă pentru a o pierde în clipe amare și nemeritate !
Știu sigur că mi-a înțeles ideea , dar s-a ferit să o arate ! Mă întrebam pe moment de ce ar face asta ?! Pentru că nu a mai știut să vadă dincolo de om . Câte momente sunt de acest fel în viață !
Cel ce citești aceste cuvinte , ridică privirea și extrapolează dincolo de tine crezul tău . Indiferent dacă te faci plăcut celorlalți sau nu , asta conteaza cel mai puțin ! Nu ceilalți te definesc , nu ei îți pun limite și repere de viață . Prietenii se pierd pe parcurs sau se îndepărtează singuri pentru că tu ai alt drum , nu mai contează de fapt , pentru că în esenţă suntem singuri şi trebuie să ştim să fim fericiţi cu noi înşine !

Viaţa oricum ne oferă puterea de a alege prietenii !

Tu alegi acum , mâine , să fii fericit sau nefericit cu viața pe care o ai . Dacă clipele trăite te îngrădesc în a fi tu , înseamnă că e timpul ferm de o schimbare esențială de mediu , de drum și de percepții !
Pace vă doresc și curaj de a alege la momentul cuvenit clipei !
Continue Reading

CARTE ȘI ENERGIE

Hello , hello !

Pe când eram în liceu , aveam la orele de limba română o profesoară super !

Un om deosebit , cald , inteligent și cu o mare capacitate de a reuși să ne prezinte tot ceea ce înseamnă literatura română într-o manieră aparte !
Nici acum , după 20 ani , nu am uitat deloc atmosfera care se instala la orele ei ! Cum ascultam cu toții absorbiți când ne povestea despre autori , cărți și experiențele vieții .

Ni s-a cerut la un moment dat , fiecare să își aleagă o carte dintr-un șir mai lung . Să o citim apoi să prezentăm în manieră personală impactul avut după lectură !

Eu am ales Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt .

Un autor despre care nu auzisem până atunci dar care m-a atras să îi citesc măcar o carte .

Motivul fiind că ni se povestise că a fost unul dintre cei care au rezistat comunismului prin acțiunile și scrierile sale !
Am citit-o pe nerăsuflate ! M-a acaparat de la primele rânduri și am descoperit o carte care mi-a rămas până azi un reper în gândire sau idei !
Mereu o deschid și recitesc pasaje , mai ales când am o zi proastă . Tot ceea ce citesc acolo mă ajută instantaneu !

De ce oare , îmi zic mereu , de parcă nu aș ști deja ?!

Prin tot ceea ce a scris autorul se transmit gândurile lui , suferința și trăirile sale . Mai ales complexitatea informațiilor expuse nu are cum să nu te pună pe gânduri sau să nu îți schimbe starea !
Cartea nu e chiar ușor de digerat intelectual ! Pe lângă firul povestirii despre viața și transformările interioare ale omului Nicolae Steinhardt în lagărele comuniste , găsești mult mai multe din filosofie , psihologie încât la fiecare pagină ești provocat să îți pui întrebări , să cauți despre sau să înțelegi mai bine ce vrea să transmită .

Fiecare bănuiesc că percepe cartea la modul personal , dar nu există tăgadă că o amprentă sufletească rămâne după ce o termini !

Nu vreau să fac o prezentare a cărții , nu asta mi-am propus . Vreau doar să punctez că în situații de trisțete mai ales , cărțile bune care îți rămân în minte și în suflet reușesc printr-o metodă magică să te ajute să treci peste moment !

Să te ridici spre lumină , pentru că știm cu toții cum stările negative pot să ne facă a ne pierde puțin calea !
Niciodată să nu uităm că o carte bună , rânduri înțelepte scrise de autori mari , pot fi o luminiță blândă ce ne poate aduce zâmbetul pe buze !

Reușesc să îl transfome în atitudine pozitivă pe termen lung !

Să citim în fiecare zi ceva frumos dintr-o carte ! Să fie asta una din licorile energizante ale zilei !  :)

Închei cu câteva din cuvintele lui Nicolae Steinhardt din Jurnalul fericirii.

„La diavolul-contabil , nu încape nici ștersătura cea mai mică , Hristos dintr-o dată , șterge un întreg registru de păcate…”

carte

Voi ce carte sau autor iubiți ?

Pace vă doresc ! M.

Continue Reading

Sugestii pentru alegerile vegane #1

vegane

Bine te regăsesc !

Știu că tema postării mele de astăzi nu am adus-o în discuție , însă am hotărât că este timpul ! Nu voi vorbi despre îngrijire sau achiziții de produse cosmetice , ci despre sugestiile mele referitoare la alegerile vegane !

Trebuie să specific că tot ceea ce voi scrie este subiectiv , este părerea personală . Fiind că au trecut peste 4 ani de când am ales acest stil de viață , pot să vorbesc mai detaliat despre subiect !

Fac această postare despre alegerile vegane pentru cei dintre voi care poate sunteți la început de drum în acest sens , știu cât de important este impactul acestei schimbări !

Sugestiile mele pentru cine vrea și are motivația să facă o schimbare în alimentație sau stil de viață .

 • când alegi să îți schimbi stilul alimentar sau de viață , fă-o doar pentru o motivație conștientă , înțeleaptă și mai ales alege singur , după ce treci totul prin propriul tău filtru . Citește cărți ale unor oameni din domeniu , studii medicale și privește documentare despre ce implică industria cărnii . Pentru cărți sau filme sunt link-uri destule . STUDIUL CHINA de T. Colin Campbell   sau  SĂNĂTATEA FĂRĂ TOXINE de Robert Morse  sunt un exemplu . Documentare care îți dau de gândit : BARAKA , HOME !!!

Ceea ce vei afla sau privi te poate marca , deci așteaptă-te la multe aspecte despre care nu știai !

Folosește-te de tehnologie și informație să găsești răspuns la nelămuririle tale .

 • doar după ce ai o MOTIVAȚIE  serioasă , schimbă ceva . În caz contrar , vei renunța foarte repede și pierzi timpul degeaba .
 • scapă de ideile cu care ai fost învățat . De exemplu ! Dacă nu mănânci carne , devii anemic și poți muri , Așa este tradiția , să ucizi animale , așa făceau străbunicii noștri .

Nu tot ceea ce făceau alții , era bine !

Omul evoluează , ai informația la îndemână , gratis , folosește-o !

 • în orice fel de stil alimentar , contează enorm diversificarea . Astfel poți mânca carne dar să fii anemic , să ai lipsuri . Ideea este alta ! Important este să înțelegi ceva ! Sunt foarte multe alimente pe care poate nu le-ai consumat niciodată care sunt mult mai nutritive decât carnea . Random  ! Avocado , nuca de cocos , fasolea Mung , lintea , năutul , semințele de chia , semințele de in , semințele de susan , cânepa , superalimentele ca spirulina , chlorella , maca , polenul .
 • sunt sute de bloguri și youtube-ri în toată lumea care prezintă rețete vegane , vegetariene , sunt o sursă de inspirație enormă . Foarte utilă pentru cineva care vrea să cunoască cum se poate prepara un aliment sau pentru a testa rețete simple , sănătoase !
 • un fruct sau o legumă poate fi vedeta multor rețete vegane . Avocado , de exemplu , pare fad la gust dacă îl mănânci crud cum am făcut eu prima data , din necunoștință ! Dar copt , oh , ce deliciu este ! Poți prepara din avocado , guacamole , să îl adaugi în salate sau să îl transformi într-un mousse dulce minunat . Năutul poți să îl transformi în hummus , în chiftele cu verdeață . Nuca de cocos  este ușor să o transformi în cel mai delicios lapte vegetal , în fulgi pentru smoothie sau granola .

Exemplele pot continua la nesfârșit !

 • trebuie să îți educi gusturile . Dacă simți că vrei să mănânci gras , nu înseamnă că este și ok . Ai un deficit de acizi grași esențiali sau nivelul de calciu din organism este sub limita admisă . Pofta de dulciuri indică un deficit de magneziu și vitamina B sau ești expus la stres etc . Organismul are niște lipsuri de care te anunță ! Ascultă-l înțelept !
 • treci de zona ta de confort și încearcă rețete , alimente , texturi ale fructelor sau legumelor pe care nu le-ai mâncat niciodată sau prea rar înainte . Vei fi surprins pozitiv !
 • nu te lăsa subminat verbal sau psihic de cei care te vor demoraliza . Prin cuvinte de genul : ești cumva într-o sectă de nu mai mănânci carne , ești fițos , animalele sunt lăsate pentru mâncare , vei deveni bolnav și vei regreta alegerea . Doar câteva exemple !

Adu-ți aminte doar atât !

 • cei care se simt slabi sau care nu au curaj să facă o schimbare majoră în viața lor , mereu vor lovi prin atitudine . Este doar frustrare pentru că nu au curajul tău să facă ceea ce trebuie . Nu îți pierde timpul cu cei care nu vor să înțeleagă acest aspect ! Calea lor este alta , poate mai grea ! Cei care sunt oameni buni , deschiși , empatici vor dori să te sprijine , să te asculte , să afle ceea ce ai învățat și tu la rândul tău !
 • amintește-ți că nu ești singurul care face astfel de schimbări , deși așa pare la început . Mai sunt mulți ca tine , mai mulți într-adevăr peste granițele țării noastre . Poți intra în comunități on-line , poți cere sfaturi , poți cere ajutor la nelămuririle tale . Sunt oameni ca tine care cunosc drumul acesta și poți primi sfaturi prețioase din experiența lor !
 • pentru a fi sănătos , nu este de ajuns să nu mai mănânci carne , contează ce mănânci , cum combini alimentele , contează să dormi suficient , să te hidratezi echilibrat , să faci sport , să gândești pozitiv .

Suntem unici și a privi holistic viața și alegerile , fac mare diferență !

Continui cu a expune câteva idei referitoare la ce am întâlnit eu pe parcurs !

Mi-am dat seama  , privind în jurul meu , că multe persoane nu știu care este semnificația pentru VEGETARIAN și VEGAN .

Mare îmi este uimirea să văd în hipermarket-uri cu pretenții că numesc o pizza vegană dar are cașcaval sau ou . Sau mai rău și destul de enervant , să cauți produsele vegane sau vegetariene și să le găsești alandala lângă preparate din carne !

Vegetarian – alegerea unei alimentații fără produse animale .

Unii aleg să consume doar ouă , lapte sau brânză . Sunt ovo-vegetarieni , ovo-lacto vegetarieni . De pește nu specific pentru că deși regăsesc des confuzia , peștele este tot carne , tot ființă vie și deci nu ești vegetarian .

Poate fi o alegere tranzitorie de la o alimentație clasică la vegetarianism sau veganism !

Schimbă unghiul de a privi ceea ce vezi și vei înțelege exact la ce mă refer !

Veganism – stil de viață , în care persoana în cauză alege să nu consume nici un produs provenit de la animale , să nu îmbrace haine fabricate din blana sau pielea unui animal , să nu încalțe papuci din piele , să nu aleagă produse de îngrijire , make-up etc. care sunt testate pe animale în laboratoare .

Extrapolând cu câteva exemple aleatorii !

Gelatina din dulciuri sau alte alimente provine de cele mai multe ori de la animale , mai exact din oase . Când cumperi ceva trebuie să citești puțin eticheta și să vezi mai exact ce și cum , nu tot ce apare cu eticheta vegan este adevărat ! Ne întoarcem la minimul de cunoștințe pe care trebuie să le aibă cel care comercializează astfel de produse și să nu etaleze ambiguu o etichetă !

Pantofii din piele , haina din blană sau geaca din piele super-trendy sunt obținute după ce câteva animale au fost torturate , chinuite , ucise și transformate în produse de consum pe care mai dăm și bani !

Produsele de îngrijire sau make-up din reclamele glamour trec prin teste însă majoritatea marilor companii aleg , deși există alternative cruelty-free , să testeze ingredientele sau produsul finit pe animăluțe , în laboratoare !

Căței , pisici , maimuțe , iepurași și nu numai care trăiesc toată viața în cuști și sunt doar pentru folosul oamenilor ! Ar trebui toți să ne gândim la acest aspect !

Alegerea de a fi vegan sau vegetarian , face diferența de viață sau moarte pentru animăluțe nevinovate , care nu au de ales !

Am scris pe moment doar aceste recomandări din punctul meu de vedere , la modul general !

Pe viitor , dacă există interes pentru acest subiect , aș putea să exemplific ! Despre rețetele pe care le-am încercat eu la început , amănunte legate de alimente , unde le găsesc , suplimente .

Tu ce obstacole ai întâlnit în alegerile tale de acest fel ? Cum te simți cu acest stil de viață ?

Pace îți doresc ! M.

Continue Reading

Gândurile care ne definesc și importanța lor

gândurile

Bună !

Fiecare dintre noi știm cât de important este ceea ce gândim , cum ne pot afecta gândurile , starea , ziua !
Dar câți dintre noi aplicăm constant această tactică : controlul conștient și constant a ceea ce gândim !
În Ayurveda , după cum pomeneam într-o postare , există o tehnică care te ajută să te cunoști , să te echilibrezi , să te liniștești !

Mauna sau tehnica tăcerii ( exercițiu de voință , de control al vorbirii ) .

Aplicată cu succes mai ales la acele persoane care au o neliniște permanentă , sunt agitați , mereu stresați , îngrijorați .

Nicidecum nu reușesc să își găsească timp pentru interiorul lor !
Îți propui ca timp de 3 zile , de exemplu , un număr de câteva ore din zi , să eviți total a vorbi . Pur și simplu taci , te observi , continuându-ți ritmul zilnic . Ideal ar fi să aplici tehnica zile întregi la rând , asta dacă ești într-un grup de meditație .

Eu mă refer la noi , oamenii normali , cu joburi , cu îndatoriri zilnice .

Ar fi bine să alegem orele din zi , când suntem acasă și nu la job , pentru că ar fi mai ușor de aplicat !
La început pare hilar , incomod , pentru că realizezi că este ciudat să nu zici nimic și ai tendința acută de spune ceva , de a întreba , mai ales dacă ești un tip de om care” trăncănește” întruna !
Treci peste această etapă , încearcă să stai liniștit , în aparență zic ! Numai liniștit nu ești !

Poți simți un haos interior , vorbe în minte , îți vin mii de idei pe care mai și vrei să le împărtășești tocmai atunci .

Mergi mai departe ! Încearcă să îți liniștești gândurile ! Lasă-le să treacă pe lângă tine asemenea norilor pe cer într-o zi care aduce soare !

În primele ore este mai greu !

Apoi devine tot mai ușor să te liniștești , să fii mai calm , să nu mai ai discuții cu tine și alții în minte , mentalul tău nu mai este atât de agitat !
Urmează partea cea mai interesantă !

Rămâi liniștit cu tine însuți și te întrebi ” ce fac acum ? ” Te privești , asta faci !

Prin ochii inimii și ai minții sau invers , cum îți este mai ușor . Îți conștientizezi emoțiile , temerile , fricile , îți asculți valurile profunde ale sufletului , te bucuri de tine , te superi pe tine până în punctul când găsești o stare de bine și calm profund .

Realizezi cât este de bine să taci , să privești înspre tine și în afara ta , să fii obiectiv ! În plus , îți dai seama că atunci când privești , vezi mai multe decât înainte , vezi altfel totul !

Parcă ți se întețesc simțurile în mod evident , ai o viziune mai profundă asupra a ceea ce te înconjoară , asupra ta , spiritual te simți regenerat !

Dacă ai răbdare să faci asta câteva ore pe zi , câteva zile , vei vedea că te-ai schimbat . Ești mai calm , mai perceptiv , mai puternic , nu te mai afectează orice , nu te mai legi de superficialități cotidiene . Ești mai fericit cu tine , parcă simți bucuria mai profund !
Ceea ce am descris aici , este din experiența proprie ! Fiecare trece prin stări posibil mai intense , posibil mai deranjante , depinde de ceea ce găsește în mintea și inima lui când se privește detașat și se ascultă !
E o tehnică de meditație , până la urmă ! Menită să ne ajute a ne găsi un minim echilibru într-o lume atât de agitată și uneori pierdută în viteză !

Gândurile ! Avem putere asupra lor , nemăsurată !

Putem să le schimbăm conturul încă din stadiul inițial dacă ne dorim să le transformăm în viață frumoasă !
Gândurile ne creează constant , ne definesc ! Trebuie să fim atenți la ceea ce gândim , nu mâine , ci mereu acum !
Gândurile creează emoții , stări , transmise din corpul nostru emoțional spre cel fizic , transformate mai apoi în stări fizice reale : durere , boală !
Gândești deprimare , simți frica , rinichii se resimt . Gândești supărare , simți furie , se resimte ficatul . Gândești durerea , simți tristețea , se resimt plămânii !

Un cerc pe care îl poți controla de la prima licărire , îl poți întoarce în favoarea ta , mereu , fără excepție !

Din ceea ce am experimentat și înțeles de la alții mai inițiati decît mine trag concluzii clare .
– Iubește-te pe tine însuți , pentru a avea capacitatea de a iubi și înțelege pe ceilalți .
– Controlează-ți gândurile , să nu devină vorbe , fapte și obișnuință distructivă .
– Vorbește cu măsură , taci când nu te aude nimeni și vorbește răspicat când situația o cere .
– Nu îți consuma energie vitală pe lucruri care nu merită . Că vorbește lumea , că te judecă după criterii numai de ea știute , că nu găsești oamenii potriviți să te asculte , este timpul să cauți oamenii capabili să te înțeleagă .
– Înconjoară-te de oameni care nu te trag în jos voit , care nu te subminează psihic , care te apreciază pentru cine ești , nu pentru ceea ce vor ei să fii .

Aminteșteți de ceea ce ai în viață , nu plânge pentru ceea ce nu ai , s-ar putea nici să nu îți trebuiască , de fapt .

– Iubește animalele , îți pot oferi exemple frumoase pentru viață și au capacitatea dacă încerci să le cunoști mai bine lumea , să te facă fericit prin vioiciunea , bucuria de a trăi și bunătatea lor necondiționată .
– Citește cărți care te inspiră , te motivează , te determină să devii mai bun , evoluat pe toate planurile .
– Ascultă muzică care îți atinge sufletul .
– Pune perseverență în pasiunile tale și nu le lăsa să se piardă .
– Fii vizionar ! Nu lăsa pe nimeni să îți spună că viziunea ta este o fata Morgana . De cele mai multe ori viziunea o poți întelege doar tu .
– Mergi pe calea ta chiar dacă ești la început singur ! Vei vedea că pe parcurs apar și prietenii care îți împărtășesc viziunile sau ideile .

Ghidează-ți viața după principiul : dreptate, bunătate , dăruire și autenticitate .

– Zâmbește mai des , ți se va schimba starea în bine mai des .
– Când ai neajunsuri din cauza celorlalți , respiră adânc și gândește-te că nu ei sau vorbele lor te definesc .
– Nu aduce durere și tristețe nici unei ființe din jurul tău pentru că Universul ca un bumerang tot asta îți va dărui .
– Nu uita nici o clipă că există un motiv că ești AICI și ACUM .
Să mai continui ?! Într-o oarecare măsură , această listă se poate îmbogăți cu fiecare om și fiecare viață . După părerea mea , tind să cred că de aici trebuie să pornim !
Gândurile ne bombardează în fiecare clipă însă avem puterea nemăsurată să le conturăm și astfel să nu le dăm drum liber să ne definească negativ caracterul sau viața !
Zâmbește , gândește poziv , detașează-te , conștientizează , alege înțelept , trăiește frumos !

M.

Continue Reading

Alegerile majore care ne definesc

Hello , dragilor !

De ce alegerile majore ?! Știți deja că acest blog are o secțiune specială , MY INNER UNIVERSE ! Ceea ce nu știți este că astfel a început calea prin care am intrat în lumea virtuală a blogging-ului !

Abordez diverse teme care reprezintă la momentul scrierii , inspirația , adevărurile și impactul experiențelor asupra mea !    :)

Mă gândeam la alegerile majore în viață ! Acele alegeri care îți schimbă cursul existenței , te determină să te descoperi , să fii mai bun !

Uneori simți că cei din jur nu te înțeleg sau par că te înțeleg dar totuși le vorbești o limbă necunoscută lor !

Te întrebi ce ai putea face ? Poți să renunți , poți să te încăpățânezi să continui cu argumentele tale , poți să te înarmezi cu răbdare și să speri că va veni momentul potrivit !
Bun , dar ce faci când tu parcă nu mai ai răbdare , când vezi că cei cărora te adresezi se încăpățâneaza să te ignore !?
Mă opresc azi la o alegere a mea de acum deja peste 4 ani ! Ca să punctez ideea !

După luni întregi de tatonări interioare și pași înapoi ca racul mi-am zis că a venit momentul să nu mă mai mint , să nu mai caut scuze aiurite și fără logică ! Să iau deciziile în serios și să le aplic o dată pentru totdeauna !

Mai ales că viața nu este veșnică și nu trebuie să ne tot poticnim ci să trăim la modul concret !
A venit ziua ( Crăciun ) și am HOTĂRÂT !

Eu din acest moment nu mai mănânc carne , eu nu mai vreau să particip indirect la suferința unui animal , eu nu mai vreau să merg în hipermarket , să iau punga de carne de pe raft și chiar dacă știu cum ajuns pe raft cosmetizată să ignor și să mă gândesc că trebuie să mănânc și asta este scuza !

Pe bune ?! Când în cale întâlnești oameni sau ajungi în situații unice și realizezi că ei știu mai multe decât tine , au făcut alte alegeri și vezi că asta i-a făcut mai fericiți , începi să te întrebi !

Când vezi și citești sute de pagini sau vizionezi documentare reale despre drumul cărnii , despre realitatea din lumea industrializată parcă nu îți mai vine să fii la fel !

Pentru că nu se mai poate , ceva se schimbă în tine iremediabil și ireversibil !

” Dar tu cum puteai să mănânci carne până acum ceva ani ? ” Una din întrebările perfect justificate !

Răspuns sincer din partea mea ! Pentru că eram un om limitat de alegeri , pentru că nu cunoșteam tot adevarul însă când l-am aflat nu mai era moral să fiu același , ceva trebuia să se schimbe !

DA , eram un om cu frica de schimbare , care credea în ceva fals !

Dar în era tehnologiei ce scuză mai avem ? Nici una !
Afli o chestie , ceva nou pentru tine , cauți informații , citești , te informezi , vezi ce au făcut alții mai deștepți decât tine și după sufletul tău alegi ce faci mai departe !

Rămâi același sau te schimbi !

Într-adevăr schimbarea nu este ușoară , este plină de obstacole dar parcă aici stă provocarea , nu ?!
Pe când eram la cursuri de medicină complementară acum mulți ani , am întâlnit un grup de oameni deosebiți ! Ei știau altceva !
Știau despre bioenergie , percepții extrasenzoriale , Ayurveda , aplicau metode diverse de a lucra cu energia organismului , trăiau diferit ! Eu , abia cu facultatea terminată , cu experiență puțină , parcă intrasem într-o altă lume !

Abia așteptam să merg la cursuri . Să mă întâlnesc cu oamenii aceia faini , să le absorb poveștile , să le pun întrebări , să mă bucur de prezența lor !

Și am făcut asta ! Am legat prietenii cu oameni mult mai înțelepți decât mine , care mi-au dezvăluit mult din experiența lor ca fitoterapeuți , bioenergeticieni , psihologi sau doctori în medicină holistică !
De pe atunci am înțeles că a mânca carne nu era ceva benefic , ceva știau oamenii aceia !

Le aflasem și eu ! Că animalul moare în teroare și energia morții lui se impregnează apoi în mâncarea ce o gătesc . Că poți fi sănătos dacă stii cum să mănânci , de acolo începe totul : de la mâncare , gânduri și atitudine !
Am ales o perioadă stilul diferit de viață dar fiind singura printre toți din familie , era greu și începeam să fac greșeli !
Dar a venit momentul acela când am zis GATA !

Sănătatea o recapăt prin ce aleg să mănânc , nu prin medicamente ! Contrar a ceea ce ați crede , meseria de farmacist m-a făcut să folosesc medicația echilibrat! Pentru că am aflat prea multe despre medicamente , reacții adverse , boli și mecanismele lor și tot așa ! Acesta este un subiect prea amplu de discutat aici !

Am început să aplic principiul  ” fie ca leacul să îți fie hrană și hrana să îți fie leac ” cum spunea Hippocrate acum peste 2000 de ani !

alegerile

A fost și este cea mai bună decizie a vieții mele ! Pe care nu o regret decât din perspectiva că trebuia să o aplic mai devreme , dar recuperez eu !
Dacă ați ști cum cu alegerea aceasta s-au schimbat situațiile și oamenii în jurul meu fără să intervin eu în vreun fel !?
M. a decis tam-nisam că el nu mai mănâncă carne ! Credeam că glumește , fiind înainte un carnivor declarat ! Nu glumea , a vorbit serios și se vede și în prezent pe chipul lui cât îi priiește alegerea !
Mai fain este că am atras atenția !
Din acest motiv am început să scriu pe blog ! Vreau să arăt celor care vor , că se poate dacă vrei și ești deschis spre cunoaștere !
Traseul nu este ușor , într-o Românie unde majoritatea mănâncă tradițional . Unde de Crăciun și Paște e musai să măcelărești porcul sau mielul blând că așa este tradiția ! :(

Este greu când te lovești de convingeri că așa se face sau că nu există altă variantă !

Uneori mi-aș dori să trăiesc într-un orășel din acela bio . Unde magazinele au majoritatea alimente vegetale , oamenii iubesc natura , animalele , nu se ucid câinii în masă , se conservă energia naturii și ești acceptat cu alegerile tale și fiecare își vede de ale lui !
Însă bănuiesc că este un rost să fiu aici ! Poate calea mai anevoioasă este mai dulce , cine știe !
Revenind , am realizat un lucru pe care vi-l împărtășesc ! După mult timp , dar am priceput clar ce este cu alegerile acestea importante !
Nu poți niciodată să determini pe altcineva să vadă un punct diferit de vedere dacă el nu vrea ! Pentru că de fapt nu este momentul lui .

Poate momentul schimbării sale va fi mai greu , alegerile mai cu durere și nu poți să faci nimic tu dacă el nu vrea calea mai ușoară !

Celor care mă întreabă le răspund cu drag , pe cei care mă judecă îi las în pace cu opțiunile lor ! Sunt și care judecă pentru că de fapt le este rușine să recunoască că nu au avut puterea de a face o schimbare vizibil benefică ! Socoteală nu trebuie să dăm nimănui ci doar nouă , când punem în balanță alegerile făcute așa că haterii asta vor face indiferent de persoană !

Este un truism dar trebuie spus ! Fiecare are calea lui și ține doar de alegere să meargă pe calea aceea lin sau sinuos !
Trist dar asta se aplică în orice situație a vieții legată de schimbări majore de orice natură ar fi ele !
Aceasta este una dintre alegerile majore care mi-a schimbat percepția despre viață , hrană și responsabilitate ! De a nu mânca carne pentru că am înțeles un adevăr . Iubesc animalele și nu vreau să le mănânc așa cum nu îmi mănânc pisica sau cățelul care îmi sunt prieteni ! Că la pachet vine o sănătate mai bună , că la bătrânețe nu voi sta prin spitale , acestea sunt efectele secundare ale acestei alegeri !   :)

Esența este aceeași ! Trebuie să fii tu însuți , să îți vezi de adevărurile tale , să lupți să le faci cunoscute însă mai departe nu ține de tine deloc ! Ține de voința , momentul potrivit și înțelepciunea fiecăruia !

Pace vă doresc ! M.

Continue Reading