Mintea si gandurile

Mintea si gandurile

Fiecare fiinta umana este stapanul unui univers interior complex si de cele mai multe ori greu de inteles si explorat ! De catre ceilalti , bineinteles ! In general si serios vorbind nu avem nevoie de nimeni sa ne confirme propria identitate si sa ne inteleaga demonii sau ingerii interiori ! E bine , daca ni-i cunoastem noi , asta inseamna ca suntem capabili sa evoluam si sa transcedem in alte stari si spre alte energii mai bune si creatoare !
Cand avem mii de ganduri care ne obosesc , pentru ca sunt prea multe si contradictorii  ce facem ? !
Contradictia este binevenita , asta inseamna ca punem in balanta , incercam sa intelegem ce si cum , putem explora solutiile de care avem nevoie !
Pentru a reusi sa ne linistim gandurile si sa le asezam intr-o ordine mai sanatoasa pentru mintea noastra , solutia ar fi sa ne detasam putin de noi , sa ne privim altfel !
Ca asa , in mijlocul furtunii , cum poti vedea detaliile si solutiile ? Nu ai cum !
Ne punem la bataie inteligenta , intuitia apoi alegem ce este bine pentru sufletul nostru ! Dar numai dupa ce devenim observatori , ca asa avem o siguranta ca alegem bine si nu haotic !
Gandurile oricum vin dar mai si pleaca , daca nu le dam atentie mai mare decat se cuvine !
Nu este sanatos sa devii blocat in ganduri bolnavicioase , care sigur se vor transforma in stari la fel de rele ! Sanatos pentru mintea noastra este sa alegem gandurile si ideile care ne transmit prin intuitie starile pozitive , luminoase si cum am zis creatoare !
Pentru ca , doar astfel putem deveni mai linistiti si capabili sa mergem mai departe cand avem nevoie sa o facem !
Gandurile sunt asemenea norilor pe cer , trec rapid sau incet , in functie de vreme , pot fi de un albastru luminos sau de un gri intunecat , dar important este ca nu prea stau locului ci trec , se modifica …asa si cu gandurile , le lasam sa treaca pe cele intunecate , fara sa le dam valoare prea mare si ne concentram pe cele luminoase si datatoare de stari frumoase , le alegem , decidem cum vom fi acum , in prezent !
Pentru a ajuta mintea sa se clarifice putem alege metode de relaxare mentala , meditatii pe muzica , exercitii de respiratie sau pur si simplu stam in natura si o ascultam !
Pentru fiecare este o solutie , depinde doar de noi sa alegem ceva care este empatic cu lumea noastra interioara !
Asa ca , sa ne ajutam de ceea ce avem natural in noi ca fiinte , pentru a fi clari in gandire , cu o stare pozitiva si cu viziuni creatoare de viitor asa cum il visam de atatea ori !
Va las in compania unor imagini din natura , care sigur va vor aduce zambete si liniste in ganduri !
Pace va doresc !

Photo credit : Mihaela B.
Sharing is caring !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.