Avem forta in noi !

Avem forta in noi !

Mereu m-am intrebat care este rostul acestui dar dat noua de catre viata , liberul arbitru!
Ce rost are in universul nostru aparent mic si insignifiant , cum ne modeleaza calea prin viata si cum ne formeaza sufletul si caracterul ?!
Privind superficial , nu ar avea decat un rol personal si subiectiv , fiecare persoana folosindu-se de el , fara a-l constientiza de cele mai multe ori !
Dar in profunzime , nu e chiar asa , pentru ca mie mi se pare  esential pentru formarea unei vieti echilibrate si fericite ! Bine , alegerile pe care le facem in miile momente din existenta , par sa nu depinda doar de noi , mai intervine sistemul , locul unde traiesti !
Insa , asa cum stim cu totii , alegerile facute constient sau nu , pot sa ne schimbe propria viata radical sau chiar si pe a celorlalti in oarecare masura !
Putem sa invatam treptat sa gasim scuturi energetice interioare incat sa nu lasam ce vine din exterior , sa ne afecteze profund , sa ne transforme ! E greu la inceput , invatam cu totii din esecuri , dar sa stiti ca are efect , la un moment dat scutul il ai si e si impenetrabil , numai sa fii constient de tine si de ceea ce ti se intampla ! Oricum noi oamenii comunicam pana la urma prin energii in esenta , energii care nu au forma , dar ele exista si isi fac de cap , trebuie doar sa le controlam prin cuvinte , ganduri , reactii , alegeri !
Putem fi victime sau nu , din punct de vedere energetic , noi alegem , noi trebuie sa constientizam ! Sigur , ati auzit de acel vampirism energetic !    🙂
Mai departe , liberul arbitru se manifesta in cea mai putin importanta situatie , la cum alegem sa fim cand ne trezim ( pozitivi sau lipsiti de motivatie ) , pana la ce decizii luam in momente de cumpana si cu impact vizibil asupra propriei vieti !
Ati observat ca atunci cand incepe o zi , desi incepe ca altele mii de alte zile anterioare, poate la fel de luminoase , calduroase sau friguroase si ploioase , nu conteaza absolut deloc asta ci doar cum alegem noi sa privim ziua respectiva ?! Totul depinde de interior, daca ai o suferinta , nici soarele cel vesel nu te lumineaza sau daca esti plin de vitalitate,nici frigul cel mai napraznic nu te ingheata !
Deci tot alegeri si liber arbitru ! O alegere de azi , de acum , construieste ziua si momentele de maine si starile de acum definesc energia de mai tarziu !
Cum reactionam la ce e in jur , cum luptam pentru ceea ce credem , cum iesim din anonimat in situatii care cer asta , tin toate de liberul arbitru !
Alegem sa fim cei care nu se implica pentru ca avem ” ale noastre ” , alegem sa ignoram pentru ca pare mai usor si mai comod asa  sau alegem sa luam atitudine , sa transmitem mesaje ce pot misca multimi si tot asa  sunt infinite aceste fatete ale liberului arbitru !
Totul este simplu , de fapt , pentru ca trebuie doar sa avem curaj sa incercam sa fim noi insine in orice situatie , sa nu facem compromisuri si asa devenim noi cei autentici si nu mai suntem mici si insignifianti in Universul acesta mare care pare ca e impotriva individului , desi chiar nu e , noi ii dam feedback si esenta , asa mici cum parem !
Nimic din ce facem , bun sau rau , nu ramane fara ecou in Univers , primim raspunsul pe care il cerem !
Liberul arbitru ne poate fi frematare sau echilibru in viata , asa ca sa il folosim cu intelepciune !    🙂0 thoughts on “Avem forta in noi !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.