Certitudini

Certitudini

Depinde de fiecare dintre noi sa ne dam seama ce consideram ca reprezinta certitudini reale in viata !

Experientele pe care le avem , mai grele , mai frumoase unele decat altele ne dau la un moment dat un raspuns si o clarificare a modului cum percepem viata si universul !

Daca este sa fim sinceri si chiar taiosi in gandire si principii , pot spune clar ca sunt doua aspecte care traite , vazute si experimentate , ne dau raspunsul ca cele mai pline de certitudini in viata aceasta sunt : prezentul si finalul !

Prezentul – daca ai ajuns sa stii cum e sa traiesti in prezent , iti gasesti adevarata liniste si claritate in gandire ! Stii ca esti aici si acum , poti gestiona ce urmeaza , poti ocoli ce nu iti place , poti crea traind in acelasi timp ! Metaforic vorbind , bineinteles !

Prezentul , desi uitam sa ne oprim asupra lui si de multe ori nu suntem acolo cu mintea si sufletul , ne face de fapt mai puternici si mai echilibrati ! Doar traind in momentul prezent , putem fi proprii stapani ai vietii si chiar as indrazni sa spun ai viitorului , pentru ca traind in prezent , creem din mers momentele ce vor urma , deci putem alege sa ne fie mai bine !

Finalul – subiect controversat de cand ne stim , de care ne speriem sau il ignoram fiind constienti ca mai avem mult pana il vom intalni ! Stim ca intr-o zi nu vom mai fi aici , ca asa este creat universul si intr-un fel sau altul , suntem datori cu un final ! Asa il vedem multi , dar nu este decat o trecere , o schimbare majora si cutremuratoare a entitatii noastre , care oricum traind se transforma si evoleaza incet spre altceva mai bun !

Acel final , fiecare il numim cum vrem , ar trebui sa fie motivul , daca tot stim ca este sigur si nu il putem evita , sa ne traim viata aici si acum cu mintea deschisa , cu sufletul bun , cu dorinte pozitive si energii creatoare ! Doar asa va avea un rost si un efect vizibil!

Asa ca , sa traim aici si acum iar cand ajungem la finalul aventurii numita viata sa fim senini !

Pace va doresc ! M.

espace 9
Photo credit: fotolia.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.