CONVERSAȚIE CU VOI

CONVERSAȚIE CU VOI

Bine vă regăsesc !

M-am gândit de ceva vreme să scriu o postare așa mai personală !

Pentru ca voi , cei care îmi citiți blogul constant , să mă cunoașteți mai bine !

Astfel am lansat pe pagina de facebook a blogului provocarea de a-mi scrie întrebările voastre , eu urmând a vă răspunde cuprinzând răspunsurile într-o postare !

Mi-am luat o cafea , am aprins o lumânare cu parfum de scorțișoară pentru a fi în ton cu vremea și vă invit să vorbim puțin !

Întrebările sunt diverse și extrem de diferite , așa că voi trece de la un subiect la altul cu fiecare întrebare !

1 . PUSA RAISA m-a întrebat ceva foarte interesant  ! „Tu crezi că această libertate totală care a intervenit după revoluția din 1989 , ne ajută pe noi într-un fel , ne este benefică ? Cum definești tu această libertate” ?

voi

Întrebarea este complexă , răspunsul , la fel ! Din punctul meu de vedere , ca cineva care a trăit momentele acelea , a simțit energia de atunci , entuziasmul noii schimbări de după , libertatea aceasta era absolut necesară !

Generația părinților mei a trăit în comunism prea mult încât și eu am văzut , simțit , înțeles ce a însemnat și cât de îngrădit se trăia atunci , câte lipsuri erau și ce limitări spirituale , intelectuale și sociale erau !

S-a vrut o libertate într-un sens bun , spre schimbare . Însă nu știu cum și de ce , a luat-o razna totul !

Acum 10 ani , poate vedeam viața aici , chiar cu speranță , pozitivitate dar în prezent văd cum această libertate a fost înțeleasă de mulți greșit !

Cel puțin , eu văd că se pierd prea multe valori , oamenii nu mai știu să fie solidari , empatici , buni ! Mi-aș fi dorit ca această libertate să fie altfel gestionată și să nu fi ajuns în 2017 să îmi doresc să trăiesc altundeva pentru a putea să mă simt un om demn , să pot trăi decent , să pot avea planuri și un viitor mai bun !

Din păcate , pe zi ce trece , deși România este țara mea , este greu să trăiești în societatea de astăzi . Este greu să mai speri pentru că sunt prea multe dezamăgiri ! Aș putea extrapola ideea dar ar fi prea multe detalii triste !

Cred că libertatea aceasta ar trebui percepută așa cum a fost gândită de către cei care au murit pentru ea în 1989 , pentru o viață mai demnă . În prezent , nu este așa , trebuie doar să conștientizăm că avem puterea ACUM să schimbăm ceva , doar luând atitudine mai mult și când trebuie !   🙂

2. OANA GABRIELA POPA  ” Ești aleasă să conduci lumea . Ce ai face în prima zi ?   ” . 

Dacă ar fi așa , cred că primul lucru pe care l-aș schimba ar fi să opresc uciderea animalelor din ferme , abatoare și oriunde în lume sunt terorizate de către oameni .

voi

Aș încerca să le deschid oamenilor ochii să vadă adevărul în care trăim și cât de mult suntem mințiți prin informații false .

Fac asta și acum dar puterea mea este extrem de mică și este mult mai greu să fii auzit !

3. ELISABETA UNGUREANU ” Ce formă de terapie ai alege dintre : cromoterapie , aromaterapie , prin muzică sau cea cu ajutorul animăluțelor ? ”

Eu aș alege toate formele de terapie descrise de tine ! Le-aș îmbina , pentru că toate oferă ceva benefic ! Din experiență știu că , în general , fiecărei persoane i se potrivește cel mai bine un anume tip de terapie !

voi

Depinde mult de fiecare organism , vorbind aici de sănătate , bănuiesc că la asta te referi ! Eu le-am încercat pe toate și în prezent cel mai des folosesc aromaterapia prin uleiurile esențiale care liniștesc mintea sau calmează unele stări de indispoziție !

Muzica este ceva principal în viața mea de zi cu zi !

Meditația , yoga le practic ajutându-mă de muzica energetică ! Iar cum am în familie 5 câini și 4 pisici , terapia cu animale este garantată zi de zi , cu mare bucurie !

4. RODICA GRANPIER ”  Dacă ai putea să faci lumea mai bună , ce ai face ? Ce ai înlătura sau ce ai adăuga….mă refer , în general…relațiile între oameni , alimentație sănătoasă ” .

Sincer , eu dintotdeauna am încercat să fac lumea mai bună ! Fiind zodia balanță , cred că este în natura mea ! Însă nu este chiar o binecuvântare , de cele mai multe ori !

Pentru că nu toți percep intențiile bune și dorința mea de a face ceva bun !

voi

Eu sunt persoana care în orice situație crede că trebuie găsită partea bună , mereu se găsește ceva bun în oameni , cu greu accept că răul învinge ! La relațiile dintre oameni , aș lucra la comunicare pentru că fără ea nu se schimbă nimic !

Comunicarea autentică schimbă percepții , ne poate face mai buni și chiar mai fericiți !

Fie în societate , fie în relațiile de familie , prietenie ! Legat de alimentație sănătoasă , aș continua ceea ce fac în prezent cu blogul ! Să arăt celor care mă citesc că poți mânca mult mai sănătos , etic fără a face rețete alambicate . Poate aș insista mai mult pe schimbarea tradiționalismului la noi , care ne ucide sănătatea și ne face dependenți de medicamente !

5. ROȘU ANDREEA FLORINA ” Eu sunt tare curioasă cum ai descoperit pasiunea ta , ce făceai când erai mică ? Eu , de exemplu , rujam păpușile , le dădeam cu oja și le coloram părul cu carioci 🙈 hai să ne amintim de copilărie !  ” 

Oh , da , cât de frumos este să ne amintim de copilărie !

Eu consider că este vital să ne amintim des de copilărie , ne face mai buni și mai pozitivi !

voi

Eu cred că mi-am descoperit pasiunea pentru scris prin liceu , când eram fascinată de orele de literatura română și citeam muuulte cărți !

Aveam și o profesoară care știa să ne atragă în lumea cărților și nu a fost o corvoadă ca la alte materii ! Curios lucru este că , deși mi-a plăcut partea umană atunci , nu am avut șansa să continui pe calea asta , am ales o facultate total opusă ! Însă , de-a lungul anilor , am ales să scriu din plăcere și am ajuns tot aici , scrisul pe blog fiind un hobby care a devenit încet o activitate tot mai importantă !

Legat de beauty , nu asta a fost intenția mea , am deschis blogul pentru a scrie despre schimbările benefice pentru sănătate , de a conștientiza cât de important este să avem grijă ce alimente consumăm , ce produse de îngrijire folosim sau cum putem avea grijă de organismul nostru cu fiecare alegere alimentară sau de beauty !

În copilărie , eram fascinată de muzică , cântam la chitară și mă interesa mereu să fiu cât mai deosebit îmbrăcată , spre disperarea părinților că nu era nimic mulțumitor pentru mine !

Da , cât de frumos este să fii copil !   🙂

6. GABRIELA BALASA MATEI ” Ce produse să folosim ca să îmbătrânim frumos ? Idei , produse , sfaturi pentru femei în pragul vârstei de 50 de ani ”

Nu sunt expertă în acest domeniu și nu am vârsta apropiată dar prin prisma a ceea ce cunosc , cred că important este să avem grijă ce folosim pentru îngriirea tenului sau legat de make-up .

voi

Să folosim produse de îngrjire adecvate tenului și să ne protejăm de soare , ăsta ar fi începutul !

Apoi , curățarea tenului zilnic , hidratarea indiferent de tipul de ten . În plus , cred că după 30 de ani ar trebui să introducem în rutina de îngrijire a tenului serumurile , uleiurile care fac atât de bine pielii ! Sunt un cocktail de vitamine , antioxidanți necesar pielii care o protejează și îi întârzie îmbătrânirea !

Nu mai spun că este important ca produsele să fie cât mai naturale , să nu fie iritante , dacă ar fi 100% naturale ar fi minunat ! Chiar dacă nu pare , pentru a îmbătrâni frumos cred că este absolut necesar să fim atenți la ce mâncăm , la câtă mișcare facem sau cât de mult lăsăm stresul să ne afecteze zi de zi !

Pentru că eu cred că boala sau problemele de orice fel încep de aici !

Alimentele ne dictează sănătatea în viitor , sportul ne ajută să fim pozitivi iar a evita stresul pe cât posibil , să îmbătrânim frumos !  🙂

7. FLORIN ȘI DANIELA ” Care este motto-ul tău ? Care sunt principiile după care te ghidezi în viață ? Care este domeniul tău de activitate în viața reală ? Îți place ceea ce faci ? ”

Unul dintre ele ar fi : orice faci , fă-o cu bunătate , orice spui nu răni gratuit și oricând poți , fă ceva pozitiv pentru cei din jur !

Mă ghidez în viață , fără excepție , după ideea că ceea ce ofer se întoarce la mine ca un boomerang !

voi

Așa că , am avut mereu grijă să îmi aduc aminte de asta !

Mă perfecționez de la an la an , dar chiar cred că funcționează pentru că viața mi-a demonstrat mereu că am dreptate !

Un alt principiu ar fi că dacă îmi doresc ceva cu adevărat , trebuie doar să cred în mine și să cer Universului și toate se vor așeza astfel încât să primesc ceea ce vreau !

Domeniul meu de bază este farmacia .

Îmi place ceea ce fac , dar mi-aș dori ca oamenii să înțeleagă mai serios impactul medicamentelor asupra sănătății . Să fie mai precauți , pentru a evita boala și a nu suferi așa mult după !

Și mi-aș dori ca majoritatea oamenilor să înțeleagă că un farmacist , după 5 ani de facultate și specializările de după , știe mult mai multe despre medicamente iar automedicația este extrem de periculoasă și poate face un rău ireversibil .

8. ROXANA SĂNDOI ”  Care este produsul de îngrijire de care nu poți să te desparți ? Dar cel de make-up? . ” 

Ca produs de îngrijire , nu aș putea să mă despart de gelul de duș și apa micelară . În schimb , ca produs de make-up , cred că nu m-aș despărți de fondul de ten și mascara , nu mă pot decide !   🙂

9.  ANDREEA UNGUREANU ” Cum faci față anxietății ? ” 

După destulele experiențe negative din viață , ca în viața fiecăruia , am învățat să privesc anxietatea mult mai lejer ! Nu mai consider anxietatea , ca altădată , un mic monstru interior !

voi

Știu că totul depinde de mintea mea , de ceea ce aleg să gândesc !

Pot alege în fiecare clipă să dețin puterea sau slăbiciunea în fața acestei stări ! Mă ajută mult meditația zilnică , muzica vibrațională , uneori yoga , alteori mersul pe bicicletă !

Deseori aleg un serial , un film sau o carte care îmi aduc o stare pozitivă . Încerc să evit ceea ce este negativ fie legat de oameni , situații sau ce aleg să citesc sau să privesc !

Ar mai fi animăluțele mele care negreșit cresc nivelul de pozitivitate la 100% !

Muzica și cărțile ne pot scoate dintr-o stare proastă în câteva minute !    🙂

10. CIOBANU ANCA ” Cum să scăpăm de petele pigmentare ale feței sau cum să le acoperim ! ”

Din experiența mea , contează mult ce conduită avem noi de-a lungul anilor . Ele pot apărea de la medicamente , de la expunerea haotică la soare și în general trebuie avut grijă să nu se extindă . Important este să ne protejăm de soare prin cremele cu spf 30-50 , fie vara , fie iarna . Să avem grijă ce medicamente folosim și dacă au efecte adverse să schimbăm medicația .

Iar dacă problema este mai gravă , dermatologul știe mai bine cum să ne ajute !

De acoperit , avem produsele de make-up de bază , fondul de ten și corectorul , dar nu folosite în exces pentru că nu ajută pe termen lung , deci la bază ar fi tot conduita noastră în rutina zilnică de îngrjire și protecție solară .

11. VALERIA CHERTES ” Aș vrea să știu cum decurge o zi obișnuita din viața ta , ritualul tău într-o zi normală . ”

O zi obișnuită din viața mea ? Hmmm ! Cred că mă voi referi la o zi de week-end din viața mea pentru că celelalte zile sunt prea de rutină și nu este nimic interesant de spus .

Dar în week-end sau mai bine zic când am mai mult timp liber , aleg să îmi petrec mult mai mult timp cu animăluțele mele , mă refer să mă joc mai mult cu ele , să stau în natură mai multe ore , depinde de vreme !

Când le văd fericirea de pe chip , mă încarc cu așa multă energie , este o binecuvântare !

Îmi place mult dacă am lumina naturală bună , să fac fotografii pentru blog sau pentru portofoliul meu personal , experimentez mai multe teme !

Uneori aleg să scriu pe blog , când am vreo idee mă apuc și scriu fără pauze , nu îmi place să mă deranjeze nimeni !

voi

La fel , când am inspirație , îmi place să creez o rețetă nouă . Este o mare bucurie să știu că place ceea ce iese la final , fie un desert , fie un fel principal !

Este o provocare pentru mine să fac rețete vegane ! Mai ales când mă surprinde gustul final sau vreun ingredient nou pe care îl încerc prima dată !

Acestea au fost întrebările voastre , eu am încercat să vă răspund fără să intru în prea multe detalii obositoare !

Sper că v-a plăcut postarea de astăzi și pe viitor , de ce nu , mai facem un astfel de Q&A !

În noiembrie , voi alege întrebarea pe care am considerat-o cea mai interesantă , așa cum am spus !

Am specificat că voi anunța către cine va merge mica mea surpriză , pe 8 noiembrie , când blogul este sărbătorit !

Dar m-am gândit că ar fi interesant să mai citesc din ceea ce ați vrea să mai știți , tot gen Q&A , așa că mai aștept întrebările voastre la această postare sau pe facebook .

Prelungesc provocarea și voi anunța câștigătorul pe 20 noiembrie !

Pe viitor voi mai scrie o a doua postare de acest fel . Dacă vor fi mai multe întrebări din partea voastră !

Așa că , mai aveți timp !   🙂

Cadoul va fi din partea mea , nu este nimic sponsorizat , îl voi personaliza în funcție de cine va câștiga !

Mi-aș dori să aud și răspunsurile voastre la întrebările din postare , alegeți voi ! Așa vă pot cunoaște și eu mai bine ! Ce spuneți ?

Vă mulțumesc și vă salut cu drag ! M.8 thoughts on “CONVERSAȚIE CU VOI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.