Incomod de stiut dar adevarat

Incomod de stiut dar adevarat

Bine v-am gasit !

Astazi imi doresc sa va povestesc ce am aflat eu despre testarea pe animale a produselor cosmetice si de ingrijire !

Poate sunt si multi cei care nu stiu deja ca marea majoritate a produselor de cosmetica si de ingrijire pe care le cumpara , se testeaza pe animalute inainte de a fi puse spre vanzare : soricei , iepurasi , maimute , catei , pisici etc . Fie animale mature , fie pui care nu au vreo sansa , se nasc si mor inchisi in custi mici , in chinuri , suferind de pe urma efectelor tratarii cu ingredientele unor produse sau cu produsul finit !

Nu as vrea sa insir termeni medicali si afectiuni alambicate si extrem de dureroase in realitate ! Poate unii se vor simti lezati , poate altii vor dori sa stie mai multe !

Nu o fac pentru ca ma feresc ci pentru ca nu as vrea sa renuntati multi dintre voi sa mai cititi acest articol , insa daca vreti sa vedeti cu ochii si inima voastra ce se intampla acolo intrati pe site-ul PETA .  Sunt documentare reale despre ce se intampla in laboratoarele de testari sau in fermele unde se ucid animalute pentru blana si piele .

SE UCID , NU SE SACRIFICA cum mereu se mentioneaza , in chinuri fara sa ii pese cuiva ca traiesc teroarea unei morti nemeritate si nealese !

Toate acestea ar putea sa nu existe mai ales ca acum sunt deja in multe colturi ale lumii metode alternative de testate fara a fi nevoie sa aduci suferinta unor sufletele nevinovate !   🙁

Se testeaza tot ce tine de cosmetice si produse de ingrijire , imaginati-va ca gelul de dus care il folositi a dus la orbirea unui catel , fardul de ochi folosit a dus la distrugerea ochilor unui iepuras , haina sau papucii de piele purtati sunt facuti dupa ce a fost ucis un animal pentru piele sau blana !

Testarile sunt agresive , inumane si animalele sunt crescute doar pentru acest scop apoi ucise !

Nu au nici o sansa si nimeni nu le aude suferinta si durerea ce o simt cand sunt expuse la astfel de practici ! Va fac un rezumat la documentarele vazute , daca aveti inima tare puteti sa le vizionati singuri ! Da-ti un google serch – de exemplu testing on animals pe un site foarte cunoscut si veti vedea !   🙂

De cand am ales modul de viata vegan si am aflat amanunte exacte despre aceasta realitate , mi-am propus chiar daca stiam ca in lumea in care traiesc va fi greu , sa renunt la produsele care sunt testate pe animale . Care contin ingrediente testate pe animale , care au substante chimice toxice !

La noi sunt cateva branduri care nu testeaza pe animale . Sunt putine dar avem de unde alege . Eu va spun de cele despre  care stiu din surse sigure ca nu testeaza sau care au ingrediente 100% vegetale sau produse vegane . Nu contin nici un ingredient de natura animala , miere sau ceara .

FARMEC , GEROVITAL , GEROCOSSEN , COSMETIC PLANT , GENMAR COSMETICS – Herbagen , Herbaforia, Keritogen , Pedex , ELMIPLANT , ALIPHIA .

La nivel global : NIVEA , EUCERIN , E.L.F. COSMETICS , FLORMAR , ESSENCE , SEVENTEEN , TOO FACED , NYX COSMETICS , WET N WILD IHERB , YVES-ROCHER , HIMALAYA HERBALS , ALVERDE , BALEA ambele se gasesc in DM ( Drogerie Markt ) , URBAN DECAY , PUPA MILANO . Eu le mentionez doar pe acelea ale caror produse le cunosc si le-am cumparat , sunt mult mai multe la nivel mondial , o lista mai completa si mereu imbunatatita gasiti tot pe site-ul celor de la PETA .

Va transcriu aici raspunsul celor de la Yves-Rocher , la intrebarea mea referitoare la testarea pe animale .

” Dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele precizări şi să vă asigurăm că nu efectuăm teste pe animale.Marca Yves Rocher s-a angajat de mult timp în lupta împotriva testelor pe animale.

Din 1989, Marca a hotărât printre primele din industria cosmetică să oprească testele pe animale pentru produsele finite şi să le înlocuiască cu metode alternative. Yves Rocher a antrenat astfel în acest demers numeroşi actori din viaţa economică. Din 1992, S.P.A. (Societatea de Protecţie a Animalelor) ne-a oferit Medalia de Aur ca recompensă pentru acţiunea noastră în favoarea animalelor. Iniţiativele noastre ne permit să lucrăm cu One Voice, asociaţia franceză de referinţă în materie de luptă împotriva cruzimii asupra animalelor, asociată cu protecţia mediului înconjurător.

Etichetarea One Voice, care recunoaște produsele ce nu sunt testate pe animale, a fost atribuită tuturor produselor noastre certificate biologic.

Certificarea este în curs pentru celelalte referințe, puteți găsi o listă completă a produselor noastre certificate pană acum pe site-ul One Voice : http://label.one-voice.fr/liste_produits/Fideli angajamentului nostru, vă confirmăm bucuroşi .

Nu testăm şi nu promovăm niciodată testele pe animale, nici pe produsele noaste finite şi nici pe ingredientele pe care le conţin.

– Carta noastră internă cu privire la compuşii din produsele noastre este foarte strictă: refuzăm orice materie primă animală (cu excepţia mierii şi a cerii de albine). De exemplu, nu recurgem la utilizarea unui pigment utilizat în mod curent în industria cosmetică pentru fardurile de pleoape – carminul de coşenilă (insectă care produce acid carminic pentru a se proteja impotriva prădătorilor şi din care se produce un colorant roşu, carminul).
– Noi încurajăm programe de cercetare pentru metode alternative testărilor pe animale şi aceasta pentru a le promova şi ale generaliza. Activităţile noastre se concentrează, de exemplu, pe noi modele de evaluare a alergiei in vitro pentru ingredientele naturale.
Lupta Yves Rocher împotriva cruzimii faţă de animale a fost recunoscută de către BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection) în martie 2011. BUAV este reprezentantul ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments), administratorul acestui logo cu iepure.
În decembrie 2011, BUAV şi-a modificat criteriile de etichetare şi de atunci nu mai eliberează eticheta firmelor care îşi exportă produsele în China. Autorităţile chineze pot, în unele cazuri, să decidă, şi aceasta după propriul plac, dacă să testeze unele produse înaintea comercializării pe teritoriul lor. Yves Rocher regretă foarte tare această situaţie, deoarece noi luptăm de mulţi ani împotriva cruzimii faţă de animale.
Susţinem în continuare, cu convingere, demersul organizaţiei BUAV. Departe de a devia de la problemă, am ales să ne păstrăm prezenţa în China şi să meţinem un contact cu cele mai înalte autorităţi chineze competente, pentru a le sensibilza cu privire la cruzimea faţă de animale şi a le convinge de fiabilitatea actuală a metodelor alternative de pe piaţă. Atfel, nu credem că lipsa dialogului este cea mai bună soluţie pentru a duce la evoluţia mentalităţilor. Este însă o luptă dintotdeauna pentru care, spre regretul nostru, este nevoie de timp în această ţară cu tradiţii puternice.
În ciuda evoluţiei crieriilor de etichetare ale BUAV, vă confirmăm că angajamentele noastre de luptă împotriva cruzimii faţă de animale sunt neschimbate şi vor rămâne o acţiune cheie pentru Yves Rocher.
Iniţiativele noastre ne permit să lucrăm cu One Voice, asociaţia franceză de referinţă în materie de luptă împotriva cruzimii asupra animalelor, asociată cu protecţia mediului înconjurător. Etichetarea One Voice, care recunoaște produsele ce nu sunt testate pe animale, a fost atribuită tuturor produselor noastre certificate biologic. Certificarea este în curs pentru celelalte referințe, puteți găsi o listă completă a produselor noastre certificate pană acum pe site-ul One Voice : http://label.one-voice.fr/liste_produits/

În speranţa că aceste informaţii răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă asigurăm, încă o dată, de întreaga noastră consideraţie.

Echipa Yves Rocher

La liste des produits labellisés One Voice | OneVoice Label
La liste des produits labellisés One Voice
label.one-voice.fr ” .
Un raspuns lung dar detaliat , pe care l-am verificat apoi si m-am convins ca au dreptate !
 Acestea sunt firmele la care apelez pentru produsele de ingrijire si cosmetica , la fel cele care se ocupa de suplimente naturale sau ierburi si fitoterapie : Hofigal , Fares , Dacia Plant . Mai exista magazine on-line cu produse organice si naturale : Vegis.ro , Organik.ro , acestea le stiu eu !

Iherb- v-am vorbit despre ei . Au o multitudine de branduri care respecta natura si animalele si de vreti sa ii cunoasteti , veti vedea ca au produse foarte bune , o gama larga si le primiti la posta locala fara taxe suplimentare .

Va rog pe cei care doriti sa imbogatiti aceasta scurta lista , daca cunoasteti sau aveti experiente placute cu produse apartinand unor firme care respecta natura , viata si animalele sa ne spuneti si noua !     🙂

M-as bucura mult sa fim mai multi cei care incercam sa facem cunoscut acest aspect incomod si pe cei care depun eforturi sa ofere produse de calitate , dar dupa niste standarde diferite fata de majoritatea !

incomod

Voi face update periodic cand aflu si de alte branduri de cosmetice si ingrijire care sunt cruelty free , insa astept si informatii din partea voastra !

Va salut cu drag ! M.9 thoughts on “Incomod de stiut dar adevarat”

  • Nivea declara ca pt Europa nu testeaza. Dar cum produce si pt China, unde se cere obligatoriu testare pe animale, brandul in sine nu mai este cruelty free.

      • Daca te uiti pe site-urile actualizate , Yves Rocher Europa si Nivea nu testeaza pe animale . Din ce am verificat eu , cred ca Eucerin il scot de pe lista . Stiu si de NARS ca si-au schimbat politica de curand , pacat ! 🙂

    • Thank you for the information ! Unfortunately ,cosmetic advertisers use for the finished product that they market to us ingredients which they tested outside the EU , in China , for example , where he supports testing on animals !In such a way , they exonerate hide their practices which are used to gain more money ! On the site dedicated to the people from PETA you can find lists up-to-date with brands from all over the world who choose to test on animals!So, unfortunately companies like MAC, Vichy , Procter and Gamble , Max Factor , Maybelline etc . tested on animals and they are on the black list ! I would like to enforce the law and in Romania, but in case you want to convince you search for on the official Internet sites and you will find them . I don’t think that they will be advertising everywhere , that tested products and ingredients on animals and do not invest in alternative methods , although they could ! The law should be made to apply , but in reality it is not so , hardly find companies to be cruelty-free ! I know that companies that Chanel ,Too Faced , Nyx , Giorgio Armani ,ELF, Physician’s formula , Urban Decay that cosmetic companies do not tested . They promote the principle in which they think and company .I was speaking on Facebook or by email with many of the companies and they have been kind enough to give me an answer . I have confirmed with evidence what I was going to understand others have refused to say something nice on this issue . On the official Internet sites of international brands you’ll find detailed information about their politics , those who don’t want transparency , it will not mention anything about this aspect which of course will not make it known . I wish that the truth be another , but we must not believe all we see on the media , we must search to understand much better all we hear and see ! Thank you for your comment ! 🙂

      • Thank you for such detailed reply. But we shouldn’t forget that lots of products of the same brand are manufactured in different countries and some have even a bit different ingredients. So if something sold in china and you have the same, they can be manufactured at totally different countries with different ingredients (and they usually will be). And about brand lists I don’t find them all so helpful as they are mostly american ones(unless I’m using american brand). But I support your decision. I just don’t look so negative at everything as I see big improvements in this sphere in comparison to few years ago. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.