Invata sa uiti !

Buna , dragilor !
Consider ca este vital sa ne facem cunoscuta o idee privind in interiorul nostru la experientele avute sau ce am simtit noi in diverse situatii pentru ca inca mai cred in a fi autentic si sincer , chiar daca la prima vedere , sinceritatea nu este apreciata si una peste alta te poti trezi lovit si ranit !
Cel putin pe mine nu ma intereseaza asta , cred in adevarul meu atat cat stiu ca nu deranjez pe nimeni sau nu ranesc cu ceva din felul meu de a fi !
Creionez aici un tip de om greu de acceptat mai ales daca sinceritatea dezvaluie adevaruri care dor sau ar trebui sa produca schimbari si iesirea din confortul propriu !
Trecutul : multitudine de stari , evenimente si experiente care ne definesc prezentul , personalitatea si spiritul , ne zidesc subtil puterea , energia de a trai sau nu frumos !
Ca sa o spunem direct , trecutul nu mai are nici o valoare sau putere daca nu il lasi tu sa faca asta , depinde doar de tine ce faci cu tot ce defineste trecutul personal !
Nu are valoare in primul rand pentru ca nu mai poti schimba nimic din ce a fost , daca cumva regreti ca nu ai ales alta cale si stim cu totii ca regrete de acest fel apar mai mereu ; apoi nu mai are putere fiind ceva fara puls doar daca nu il aduci tu la viata prin energia gandului !
De fapt , intoarcerea in trecut , fie pentru a privi cu nostalgie la ce a fost bun si frumos , fie pentru a retrai dureros experiente neplacute , de multe ori fara voia aparent a noastra , nu aduce nimic bun niciodata pentru ca nu traim , ci doar ne pierdem sufletul si gandurile intr-o realitate care nu mai exista , pe care nu o mai poti influenta sau schimba in vreun fel !
Astfel , tu te disipi energetic intre doua lumi , nu traiesti unde ar trebui si pe bune , la cat de scurta este viata aceasta si cum trece timpul , ce rost ar mai avea sa ne pierdem in a reexperimenta trecutul fie doar pentru o amintire !?
Cred ca amintirile isi au rostul lor si trebuie accesate mental doar daca atunci erai fericit si poti invata de la tine sa prelungesti acea fericire  in prezent , dar mai mult nu este necesar .
Iar trecutul acela dureros , in care ai suferit , nici nu trebuie sa il mai revedem vreodata pentru ca nu este bine sa ne defineasca , in prezent suntem altii , oricum diferiti !
Asa ca atunci cand invatam sa uitam ce a fost rau , negativ , traumatizant si sa privim in trecut doar la ce ne-a facut fericiti si ne-a adus implinire , doar atunci vom putea fi noi autentici in prezent si vom trai deplin experienta vietii pe care o avem ca dar de la Univers !
Invatarea se face prin credinta in sine , educarea mentalului spre cai sigure si pozitive , precum si lupta transformata in aventura vietii , a sti sa ne bucuram de minunatiile pe care ea ni le ofera , pentru ca ne ofera si ce este frumos , plin de profunzime doar sa deschidem ochii sufletului si sa privim cum trebuie si mai ales incotro trebuie ! Singuri ne putem alege fericirea sau nefericirea zi de zi !
Pace va doresc !

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.