Umanitatea din noi

Umanitatea din noi

Ajungem in lumea aceasta , suntem protejati de parinti , crescuti de catre ei , fiecare cu o sansa mai buna sau nu , devenim adolescenti , maturi si vine la un moment dat acea sclipire a sufletului si a mintii cand ne dam seama cine suntem , ca putem face alegeri singuri , poate chiar impotriva a ceea ce am fost invatati de mici , ne conducem dupa aceste principii asumate , luptam pentru ele si incet ni se contureaza caracterul si trecand anii din existenta noastra totul in ce credem si dupa care ne conducem viata ne defineste ca oameni si ca indivizi in lumea ce ne inconjoara !
Toate s-ar spune ca se incadreaza in legea firii , dar pentru cine crede in asta ca eu nu cred o iota !
De ce ?! Pentru ca , de cand ma stiu printre oameni , nimic nu s-a schimbat la nivelul individului  !
Adica , un om este format el de catre familie sa fie bun, drept , cinstit , compasiv dar la un moment dat are puterea de a alege  si daca nu prea stie cine este ca entitate si nu are solide principiile de baza ale vietii si ale raportarii la ceilalti alege total diferit de tine cel compasiv , bun , drept !
In juru-mi au existat oameni care epatau prin prostie , rautate gratuita si superficialitate!
Oriunde te duce viata , la scoala , la liceu , la facultate , la servici , pe strada , in lumea virtuala de astazi , dai de oameni rai , pur si simplu rai pentru ca vor , pot si le place !
Oricata bunatate ar vedea in jur , oricata frumusete i-ar inconjura ei trebuie sa spuna ceva jignitor , sa loveasca un caine de pe strada ca i-a trecut prin fata , trebuie sa fie el cel recalcitrant in multimi , el care arunca injurii si tot asa , ca doar stiti ca rautatea nu are limite si profunzimi !
Oricat am incercat sa inteleg astfel de oameni nu am reusit !
Pur si simplu nu pot pricepe cum unii pot fi rai pentru ca vor , pot lovi prin cuvinte si gesturi , pot ucide sau tortura oameni sau animale , de parca nu au tot o minte si un suflet !
Tristetea vine cand te uiti in jur si observi ca cel bun , oricat de sensibil si corect ar fi , trebuie sa se gaseasca unul sa il atace !
Si parca realizam ca in lumea in care traim castiga doar cei necinstiti , cei cu inima cruda sau cei cu mintea intunecata si ne intrebam incotro mergem ca si umanitate !
Mircea Eliade spunea ca secolul acesta va fi ori unul profund spiritual ori profund malefic !
Incep sa cred ca avea dreptate filozoful , stia el ce stia ! Speranta ca va fi prima varianta nu s-a pierdut inca !
Insa desi pare ca intunecimea a cuprins mintile multora si parca lumea a luat-o razna(prin razboaie absurde , prin uciderea animalelor , prin crime si tot mai multe grozavii) , undeva tacut sta Binele si Dreptatea , Dragostea si Lumina ! Nu , nu vorbesc despre religie ci doar de acea karma care exista si acel bumerang care se intoarce inzecit cum l-ai trimis : oferi rautate , cruzime , primesti suferinta pe propria viata de nu o poti intelege , oferi bunatate , primesti inzecit bunatate , oferi dragoste , primesti munti de iubire din partea Universului  🙂 …
Ne intristam ca exista partea intunecata a omenirii in forme diverse si langa noi in fiecare zi , dar sa nu uitam ca pe de o parte exista mai profund si revelator partea luminoasa si creatoare de bine si dragoste . Unde ?! Exista in noi , hai sa nu o lasam sa se piarda si sa devina o forta si sa devina creatoare de adevarata umanitate !Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.