Alegerile majore care ne definesc

Alegerile majore care ne definesc

Hello , dragilor !

De ce alegerile majore ?! Știți deja că acest blog are o secțiune specială , MY INNER UNIVERSE ! Ceea ce nu știți este că astfel a început calea prin care am intrat în lumea virtuală a blogging-ului !

Abordez diverse teme care reprezintă la momentul scrierii , inspirația , adevărurile și impactul experiențelor asupra mea !    🙂

Mă gândeam la alegerile majore în viață ! Acele alegeri care îți schimbă cursul existenței , te determină să te descoperi , să fii mai bun !

Uneori simți că cei din jur nu te înțeleg sau par că te înțeleg dar totuși le vorbești o limbă necunoscută lor !

Te întrebi ce ai putea face ? Poți să renunți , poți să te încăpățânezi să continui cu argumentele tale , poți să te înarmezi cu răbdare și să speri că va veni momentul potrivit !
Bun , dar ce faci când tu parcă nu mai ai răbdare , când vezi că cei cărora te adresezi se încăpățâneaza să te ignore !?
Mă opresc azi la o alegere a mea de acum deja peste 4 ani ! Ca să punctez ideea !

După luni întregi de tatonări interioare și pași înapoi ca racul mi-am zis că a venit momentul să nu mă mai mint , să nu mai caut scuze aiurite și fără logică ! Să iau deciziile în serios și să le aplic o dată pentru totdeauna !

Mai ales că viața nu este veșnică și nu trebuie să ne tot poticnim ci să trăim la modul concret !
A venit ziua ( Crăciun ) și am HOTĂRÂT !

Eu din acest moment nu mai mănânc carne , eu nu mai vreau să particip indirect la suferința unui animal , eu nu mai vreau să merg în hipermarket , să iau punga de carne de pe raft și chiar dacă știu cum ajuns pe raft cosmetizată să ignor și să mă gândesc că trebuie să mănânc și asta este scuza !

Pe bune ?! Când în cale întâlnești oameni sau ajungi în situații unice și realizezi că ei știu mai multe decât tine , au făcut alte alegeri și vezi că asta i-a făcut mai fericiți , începi să te întrebi !

Când vezi și citești sute de pagini sau vizionezi documentare reale despre drumul cărnii , despre realitatea din lumea industrializată parcă nu îți mai vine să fii la fel !

Pentru că nu se mai poate , ceva se schimbă în tine iremediabil și ireversibil !

” Dar tu cum puteai să mănânci carne până acum ceva ani ? ” Una din întrebările perfect justificate !

Răspuns sincer din partea mea ! Pentru că eram un om limitat de alegeri , pentru că nu cunoșteam tot adevarul însă când l-am aflat nu mai era moral să fiu același , ceva trebuia să se schimbe !

DA , eram un om cu frica de schimbare , care credea în ceva fals !

Dar în era tehnologiei ce scuză mai avem ? Nici una !
Afli o chestie , ceva nou pentru tine , cauți informații , citești , te informezi , vezi ce au făcut alții mai deștepți decât tine și după sufletul tău alegi ce faci mai departe !

Rămâi același sau te schimbi !

Într-adevăr schimbarea nu este ușoară , este plină de obstacole dar parcă aici stă provocarea , nu ?!
Pe când eram la cursuri de medicină complementară acum mulți ani , am întâlnit un grup de oameni deosebiți ! Ei știau altceva !
Știau despre bioenergie , percepții extrasenzoriale , Ayurveda , aplicau metode diverse de a lucra cu energia organismului , trăiau diferit ! Eu , abia cu facultatea terminată , cu experiență puțină , parcă intrasem într-o altă lume !

Abia așteptam să merg la cursuri . Să mă întâlnesc cu oamenii aceia faini , să le absorb poveștile , să le pun întrebări , să mă bucur de prezența lor !

Și am făcut asta ! Am legat prietenii cu oameni mult mai înțelepți decât mine , care mi-au dezvăluit mult din experiența lor ca fitoterapeuți , bioenergeticieni , psihologi sau doctori în medicină holistică !
De pe atunci am înțeles că a mânca carne nu era ceva benefic , ceva știau oamenii aceia !

Le aflasem și eu ! Că animalul moare în teroare și energia morții lui se impregnează apoi în mâncarea ce o gătesc . Că poți fi sănătos dacă stii cum să mănânci , de acolo începe totul : de la mâncare , gânduri și atitudine !
Am ales o perioadă stilul diferit de viață dar fiind singura printre toți din familie , era greu și începeam să fac greșeli !

Dar a venit momentul acela când am zis GATA !

Sănătatea o recapăt prin ce aleg să mănânc , nu prin medicamente ! Contrar a ceea ce ați crede , meseria de farmacist m-a făcut să folosesc medicația echilibrat! Pentru că am aflat prea multe despre medicamente , reacții adverse , boli și mecanismele lor și tot așa ! Acesta este un subiect prea amplu de discutat aici !

Am început să aplic principiul  ” fie ca leacul să îți fie hrană și hrana să îți fie leac ” cum spunea Hippocrate acum peste 2000 de ani !

alegerile

A fost și este cea mai bună decizie a vieții mele !

Pe care nu o regret decât din perspectiva că trebuia să o aplic mai devreme , dar recuperez eu !
Dacă ați ști cum cu alegerea aceasta s-au schimbat situațiile și oamenii în jurul meu fără să intervin eu în vreun fel !?
M. a decis tam-nisam că el nu mai mănâncă carne ! Credeam că glumește , fiind înainte un carnivor declarat ! Nu glumea , a vorbit serios și se vede și în prezent pe chipul lui cât îi priiește alegerea !

Mai fain este că am atras atenția !

Din acest motiv am început să scriu pe blog ! Vreau să arăt celor care vor , că se poate dacă vrei și ești deschis spre cunoaștere !
Traseul nu este ușor , într-o Românie unde majoritatea mănâncă tradițional . Unde de Crăciun și Paște e musai să măcelărești porcul sau mielul blând că așa este tradiția ! 🙁

Este greu când te lovești de convingeri că așa se face sau că nu există altă variantă !

Uneori mi-aș dori să trăiesc într-un orășel din acela bio . Unde magazinele au majoritatea alimente vegetale , oamenii iubesc natura , animalele , nu se ucid câinii în masă , se conservă energia naturii și ești acceptat cu alegerile tale și fiecare își vede de ale lui !
După mult timp , dar am priceput clar ce este cu alegerile acestea importante !
Nu poți niciodată să determini pe altcineva să vadă un punct diferit de vedere dacă el nu vrea !

Pentru că de fapt nu este momentul lui .

Poate momentul schimbării sale va fi mai greu , alegerile mai cu durere și nu poți să faci nimic tu dacă el nu vrea calea mai ușoară !

Celor care mă întreabă le răspund cu drag , pe cei care mă judecă îi las în pace cu opțiunile lor !

Sunt și care judecă pentru că de fapt le este rușine să recunoască că nu au avut puterea de a face o schimbare vizibil benefică ! Socoteală nu trebuie să dăm nimănui ci doar nouă , când punem în balanță alegerile făcute așa că haterii asta vor face indiferent de persoană !

Este un truism dar trebuie spus !

Fiecare are calea lui și ține doar de alegere să meargă pe calea aceea lin sau sinuos !
Trist dar asta se aplică în orice situație a vieții legată de schimbări majore de orice natură ar fi ele !

Aceasta este una dintre alegerile majore care mi-a schimbat percepția despre viață , hrană și responsabilitate !

De a nu mânca carne pentru că am înțeles un adevăr . Iubesc animalele și nu vreau să le mănânc așa cum nu îmi mănânc pisica sau cățelul care îmi sunt prieteni ! Că la pachet vine o sănătate mai bună , că la bătrânețe nu voi sta prin spitale , acestea sunt efectele secundare ale acestei alegeri !   🙂

Esența este aceeași !

Trebuie să fii tu însuți , să îți vezi de adevărurile tale , să lupți să le faci cunoscute însă mai departe nu ține de tine deloc !

Ține de voința , momentul potrivit și înțelepciunea fiecăruia !

Pace vă doresc ! M.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.