Energie pentru o zi perfectă !

Hello , hello !

Cum este la voi primăvara ? Vă bucurați de natura retrezită la viață , vă plimbați mai des prin parcuri , priviți cerul și soarele cu mai multă bucurie ?

Eu sper că da ! Chiar nu trebuie să uităm a ne bucura de ceea ce avem , ceea ce ne place , ne energizează spiritul și trupul !

Zi de zi , ar fi minunat !

Când observ că stresul ajunge la cote prea mari , când mă acaparează pesimismul , când orice aș face parcă nimic nu merge bine pe nici un plan , realizez că a venit momentul să îmi ofer un boost de energie pentru minte dar și pentru trup !

Nu de alta , dar dacă nu avem grijă de noi înșine , cine știe mai bine să ne echilibreze ?!

Vă povestesc câteva dintre alegerile mele și aștept la final idei din partea voastră !  😉

#1 MIȘCAREA

Fiecare simte ceea ce îl ajută când vrea să facă sport ! Eu am observat că rezonez mult mai bine cu exercițiile de yoga și mersul cu bicicleta !

Yoga este complexă dar măcar 15 minute dimineața pentru energizarea spiritului și fizicului pentru a-l ajuta să se adapteze pozitiv noii zile sunt binevenite !

energie

Aleg exercițiile ușoare , posturile cu care mă simt confortabil să le folosesc în favoarea mea și cheia este consecvența !

După o săptămână de exerciții de yoga , dimineața , organismul se adaptează unei rutini benefice care chiar oferă energie pozitivă și un echilibru mental !

Bicicleta aleg să o folosesc pe parcursul zilei și să încerc să pedalez în natură unde traficul nu este prezent și măcar am parte de puțină liniște !

energie

Știți cât de fain este să simți vântul , să adulmeci aerul unic al primăverii , să pui în mișcare mușchii și să percepi cum pulsează energie în corp ? Întrebarea este retorică , sigur știți !

#2 MEDITAȚIA

Aleg modul acesta de a mă energiza pentru că funcționează pentru mine . Dintre toate tipurile de meditație pe care le-am analizat și testat , m-am oprit în prezent la meditația prin muzică binaurală și sunete mantrice .

Muzica binaurală este un tip de muzică bazată pe sunete produse de stimuli fizici specifici .

energie

Parte a medicinei alternative , are rol de a influența creierul în moduri mai subtile antrenând undele cerebrale și oferind altfel de beneficii pentru sănătate , cum ar fi controlul asupra durerii .

Ajută mult în relaxare , stres , în controlul stărilor interioare dezechilibrante și sunt o alegere perfectă pentru mine când vreau să meditez !

energie

Sunetele mantrice sunt afirmații care ajung în subconștientul nostru și pot schimba progresiv tiparele negative cu care trăim de multe ori sau pentru a ne schimba obiceiurile . Mă liniștesc și calmează zumzetul acela mental de gânduri cu care ne confruntăm toți pe parcursul zilei . Măcar 10 minute pe zi sunt pentru mine suficiente pentru a mă ajuta efectiv să am energie de a crea sau de a-mi începe ziua într-o perspectivă nouă !

#3 CĂRȚILE

De multe ori mi-am spus că muzica și cărțile te pot scoate foarte repede dintr-o stare negativă și de fiecare dată am avut dreptate !

energie

Acum depinde de carte ! Să știți că și poeziile îți pot da o stare de bine când ai nevoie ! Iar un roman care te prinde cu povestea lui este energie pentru minte !

#4 O REȚETĂ SIMPLĂ DELICIOASĂ

Da , revin de fiecare dată la mâncarea sănătoasă !

Eu chiar cred și știu că a mânca sănătos te ajută să îmbătrânești frumos , să eviți bolile și spitalele iar energizarea vine și din alimente !

Cred că ceea ce mă energizează pe mine cel mai puternic în materie de alimente sunt smoothie-urile , fructele și salatele !

energie

energie

Nu de multe ori , după un smoothie proaspăt preparat , nivelul de energie îmi crește brusc și parcă mă trezesc instantaneu !

În ultimul timp , prepar un smoothie numit Green Energizer !

  • banane – 2 bucăți
  • fulgi de ovăz – 2 linguri
  • semințe de in și susan măcinate – 0 lingură
  • fulgi din nucă de cocos – o lingură
  • lapte vegetal de migdale – 200 ml
  • spanac proaspăt
  • spirulină pudră – 0 lingură
  • căpșuni , zmeură sau pepene galben

Fulgii de cocos înlocuiesc zahărul , semințele de in , susan , spirulina sunt superfoods , spanacul este partea de verde și căpșunile , zmeura sau pepenele galben le aleg pentru că le am deja în frigider ! Pepenele galben l-am congelat din toamna trecută și deși nu știam cum se va menține este la fel de gustos și bun ca atunci !

energie

#5 CAFEAUA 

În cantitate moderată , numaidecât cu lapte de soia și cu scorțișoară ! Dacă o prepar la presa franceză , este perfectă !

energie

Uneori o înlocuiesc cu băutura pe bază de orz prăjit și este la fel de bună !

#6 PRIETENII 

Poate vă gândiți ce rost au prietenii în schimbarea stării ! Păi au , pentru că vorbesc despre animăluțele mele !

energie

Pisicile și cățeii care chiar îmi sunt prieteni !

Mă energizează cu agitația lor , dragostea lor , joaca lor neîntreruptă și loialitatea de care dau dovadă mereu , fără excepție !

#7 NATURA

Mă refer aici la flori , copaci și cer !

energie

Sună banal dar da , funcționează !

Să poți simți parfumul zambilelor , lăcrămioarelor , narciselor când apar primăvara este o binecuvântare !

energie energie energie

energie energie energie energie

Să poți privi albinele grăbite printre florile de măr sau cireș ! Oh , ce bucurie !

Să poți călca cu picioarele goale prin iarba verde de dimineață , ce senzație minunată de conectare cu natura , cu pământul !

Să poți privi cerul sau stelele când afară a venit primăvara , ce minunăție !

Pe mine mă liniștește să privesc cerul noaptea , să ascult păsările dimineața și să ascult greierii seara ! Greierii încă nu cântă dar de abia aștept , îi aștept de toamna trecută !  😉

#8 SĂ TE SIMȚI BINECUVÂNTAT

Sună din nou clișeic dar credeți-mă !

Dacă nu știm să ne bucurăm de ceea ce avem , nu vom reuși vreodată să fim fericiți pe deplin !

Metoda aceasta de a cugeta măcar puțin din timpul tău pentru a-ți reaminti ce binecuvântări ai în viață este un motor destul  de puternic să te împingă mai departe !

Viața este foarte scurtă , tot ce avem se poate schimba oricând , oamenii din jurul noastru pot dispărea pe neașteptate !

Astfel că a vedea binecuvântările din viața noastră este o necesitate !

Doar așa putem să realizăm ceea ce este important și să nu divagăm energia noastră interioară spre acțiuni care chiar nu merită deloc să le dedicăm energie , nervi sau timp prețios , de altfel !

Voi ce metode aveți de a vă energiza mintea , spiritul și fizicul ?

Vă salut cu drag ! M.

2 thoughts on “Energie pentru o zi perfectă !

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.