provocarea

PROVOCAREA DE DECEMBRIE #2

Hello , dears !

Am primit feedback pozitiv la postarea de ieri și chiar m-a determinat să continui provocarea mea curajoasă !

Provocarea este curajoasă doar din punctul de vedere al inspirației , pentru că vor fi și zile din decembrie peste care voi sări inevitabil dar important este să scriu cât de des ! La final de an , vom face un bilanț împreună și mă gândeam că în ianuarie voi și premia pe cel dintre voi care se va implica în micul meu proiect #sarasuniverseindecembrie de pe blog ! Mă refer la a fi activ aici , facebook sau instagram ! O idee bună , nu ?!

Mi-a venit în minte provocarea aceasta pentru că sincer îmi doresc să vă implic și pe voi în discuții !

Să aflu ce poduse de beauty preferați , ce rețete sănătoase vegane sau vegetariene preparați , ce cărți ați mai citit , ce filme sau seriale ați descoperit !

Astfel , ne putem inspira unii pe alții cu lucruri frumoase chiar dacă decembrie este o lună tare mohorâtă ca vreme , lumină naturală , agitație ! Offf !

Să trecem peste și să o colorăm mai frumos până de Sărbători care oricum aduc o anume fericire tare plăcută !  😉

Nu știu cum sunt alții , dar eu îmi găsesc echilibrul și prin muzică ! Iar unele genuri muzicale sunt minunate dacă le asculți pe boxele potrivite și la calitatea lor cea mai bună , de flac preferabil !

Cesaria Evora este o minunată cântăreață din Republica Capului Verde , zonă care aparține Africii de Vest . A încântat oamenii pe tot mapamondul timp de decenii , din 1957 și până în 2011 . A primit premii printre care și un Grammy deși internațional se face cunoscută doar în 1991 .

Numită DIVA DESCULȚĂ pentru că îi plăcea să cânte pe scenă fără încălțăminte , acest aspect era de fapt un semn de solidaritate pentru oamenii săraci din locurile natale !

Pe mine m-a impresionat mult modul ei de a cânta !

Profund , uneori sentimental , alteori extrem de vesel dar per total ceva care îți rămâne în minte și devii un ascultător constant !

Genul ei muzical este muzica fado , coladeira , morna și cuprinde energia zonei unde a trăit și s-a născut !

Mie îmi plac mult Sodade , Miss Perfumado , Carnaval de Sao Vicente , Mar Azul  .

Sunt atâtea melodii care te prind așa ca într-o vrajă când le asculți !

provocarea
Sursa foto http://www.musicismysanctuary.com/cesaria-evora

Trecând în alte sfere , mă opresc la un produs de îngrijire perfect pe vremea aceasta ! O spumă de baie cu vanilie de la Avon , dintr-o colecție mai veche cred , dar foarte faină ! Sweet Vanilla Bubble Bath se numește produsul și este din colecția de iarnă !

Face spumă multă , vanilia predomină ca parfum ! În plus oferă și o mică hidratare pielii după ce se folosește ! Relaxare , vanilie , cool stuff !   😉

provocarea

Acum vă întreb pe voi ! Ascultați Cesaria Evora , vă place muzica ei ?

Ce credeți ? Spumele de baie sunt binevenite pe vremea aceasta ?

Vă salut cu drag ! M.

8 thoughts on “PROVOCAREA DE DECEMBRIE #2

    • Eu prefer piesele ei după starea de spirit ! Am citit puțin despre viața ei , așa am aflat ! În general , dacă îmi place un autor sau o muzică anume caut mai multe detalii , am eu o chestie ! Te pup , Adina ! 🙂

  1. Ooo da,ascult melodiile ei cateodata,te unge pur si simplu pe suflet vocea ei❤ Despre gelurile de dus ce sa mai zic,am o grămadă si tot mai cumpar cand gasesc cate unul care imi place…pe acesta de la Avon, nu l-am avut încă !

    • Cât mă bucur să întâlnesc pe cineva care o place pe Cesaria Evora și înțelege cât de deosebită este muzica ei ! Eu am descoperit-o târziu dar o ascult deseori , mă pozitivează când îi aud vocea ! 🙂

  2. Sincer eu nu am auzit de această cântăreața dar dupa chiar o voi cauta și vreau sa ascult puțin muzica ei.
    Acum, despre spuma de baie! Folosesc aproape de fiecare data când fac dus spuma de baie , chiar pe cele de Avon. Asta în ediție de Crăciun încă nu am apucat sa o folosesc dar îmi voi da o comanda curând.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.