PROVOCAREA DE DECEMBRIE #4

Hello , dears !

Știu că am mai vorbit pe blog despre acest subiect , dar vreau să îl deschid din nou , mai ales cu luna aceasta care ar trebui să fie plină de compasiune și pace !

Nu numai luna decembrie ar trebui , mereu ar trebui ! Voi cei care îmi împărtășiți principiile , vă rog , încercați să faceți conștienți pe cei de lângă voi de acest aspect !

Mă refer la iubirea față de animale , fie căței , pisici , cai , porcușori sau alte suflețele care nu merită teroare , chin și ură din partea oamenilor ! Dacă noi , cei care le iubim , nu luptăm pentru ele , cine să o facă ?

Uneori , îmi pierd speranța dar îmi revin repede ! Mi-amintesc mereu că animalele terorizate , victime ale mentalităților sau unei industrii învechite și bazate pe profit , au nevoie de ajutor ! Cât mai mulți să lupte să schimbe sistemul , să arate realitatea în care trăim !

Au nevoie să luptăm pentru a fi salvate ! Să nu mai devină numere într-un abator , într-o fermă și material pentru hrana din farfurie !

Cred că la fiecare Crăciun sau Paște , regret enorm că fac parte dintr-o lume plină de tradiții învechite și ignorante , care sunt promovate ca fiind ceva bun , frumos și necesar la TV , media sau on-line !

Am înțeles deja că fiecare alege ceva doar după ce pricepe cu mintea lui și gestionează informațiile prin filtrul său intelectual !

Degeaba vrei să îi explici cuiva un adevăr dacă el te atacă doar pentru că nu crede în schimbare sau ignoră pentru că este mai comod ! Păcat doar că cei care au puterea nu fac o schimbare , sunt la fel de ignoranți ca mulți !

Amintesc că în China sau alte state ale Asiei , oamenii torturează și ucid , nu porci , găini , cai sau alte animale ! Ci căței pe care îi mănâncă ! Procedează exact cum facem noi românii care organizăm cu mare fast târguri de mâncare de Crăciun sau alte zile din acestea unde se pune accentul pe mâncare !  🙁

Mai sunt țări , care au distrus toate abatoarele sau care au acceptat veganismul la nivel național pentru a proteja planeta și animalele ! Există , deci undeva adevărul nu este ignorat !

Doar vorbind despre asta , acționând după posibilități , putem face ceva ! Mulți nici nu știu de aceste realități , vedeți voi cumva să se promoveze salvarea animalelor la TV ? Cine este cu mine ?

Pentru a nu deveni extrem de triști , continui a vă spune că eu ca simplu om nu am financiar puterea să salvez câte animale aș vrea , pentru că este imposibil !

Sper să vină ziua când poate voi reuși să creez un sanctuar pentru animalele salvate , să duc lupta asta la alt nivel ! Să pot salva și alt fel de animale , nu numai căței sau pisici ! Nu este imposibil dar este greu fără multe resurse și binevoință din partea celor din jur !   🙁

Așa că , voi vorbi astăzi , mai mult prin fotografii , despre animalele familiei mele ! 99% salvate de pe străzi și care ne aduc atâta energie pozitivă și iubire necondiționată încât orice greutate apărută pe parcurs se șterge instantaneu !

Este ca un demers aici pe blog , prin provocarea mea #sarasuniverseindecembrie , de a îndemna la a adopta animale și a nu le cumpăra , a le salva , de a fi diferit , de a fi OM ! #adoptdonotshop 

Ultimul salvat , cu o rană gravă la picior , cu un tratament zilnic , timp de o lună este BRUNO ! Un cățel minunat , blând , jucăuș , cu o energie și un caracter care pe mine mă emoționează zi de zi ! Îi place să stea cocoțat pe scaun , buturugă , ce o fi , să privească lumea de sus !

animale animale

Pisa are 14 ani și este cea mai energică pisică , are entuziasm în toate , încât nu îi dai vârsta asta deloc !

animale

Sara , salvată acum 6 ani din alt oraș , dintr-un parc ! Era micuță și murdară , chinuită și foarte gălăgioasă ! Un suflețel minunat , foarte atașată , iubitoare și la fel de vorbăreață ca în prima zi !

animale

Negruța , neagră ca tăciunele , calmă , iubitoare de oameni deși acum are doar un ochișor din cauza unuia !

Povestea ei este tristă dar este fericită și așa , cumva a trecut peste acel moment !

Îi place mult să se cațere în copaci și lipsa unei vederi complete nu este un impediment pentru ea !

animale

animale

Griuța , salvată de pe străzi pe când era un pui neajutorat , care intra și fura mâncare ! Acum este un fel de gardian al casei , are vreo 9 ani ! Îi place să fie alintată non-stop , de s-ar putea !

animale

Norocel , salvat la un Crăciun , umbla aiurea pe străzi , se adăpostea sub o mașină ! Acum este un șmecher care știe să deschidă toate porțile și să evadeze când are el chef ! Habar nu am de unde a prins el ideea , dacă l-ați vedea  !!!

animale

Max , salvat din același oraș ca Sara , era rănit și zăcea efectiv pe o stradă aglomerată , plin de sânge ! Deși în jur erau vile și oamenii treceau lejer pe lângă el ! Ne-au trebuit două luni să îl punem pe picioare , era extrem de slab !

Acum este foarte gălăgios și gelos , dar este un scump și ne iubește nespus !

animale

Mai sunt Asha , ciobănesc german , adoptată de mică pe când l-am pierdut pe Bruno !

animale

Primul Bruno a fost rottweiller-ul pe care l-am avut mulți ani , cel mai loial și bun cățel ever ! Îi simt lipsa mereu , era un câine masiv , foarte serios și blând deși nu părea !

animale

Fetița este complet albă , are peste 12 ani , nu știm exact vârsta ! Este foarte blândă , deșteaptă și când se bucură , sare exact ca o mingiuță și râde cu toată fața ! Este o dulce !

animale

animale

În atâția ani , am și pierdut pisoi ! Unul dintre ei s-a îmbolnăvit iar medicii i-au dat un tratament greșit încât nu l-am mai putut salva !

Noruț și Urechiușă au dispărut de acasă acum peste jumătate de an , deși i-am căutat mult , am pus afișe , nimic , sperăm doar  că… !

animale

animale

Câteva dintre poveștile lor le regăsiți pe blog !

Voi aveți animale de care aveți grijă ?

Aștept fotografii cu prietenii voștri , la comentarii , dacă îmi acceptați provocarea de a povesti și voi despre ei !

P.S. Film documentar despre realitățile ascunse lumii . Cowspiracy este numele !

animale
Sursa : http://www.imdb.com

Vă salut cu drag ! M.

6 thoughts on “PROVOCAREA DE DECEMBRIE #4

  1. Doamne cat de frumoase animalute ai.Si eu iubesc enorm animalele.Eu am o pisica cu 5 pui deci 6 pisicute,am avut un un caine lup dar din pacate s-a imbolnavit si nu l-am mai putut salva. Acum vreau sa am alt catel si nu ma pot hotari!

    • Îmi pare rău pentru cățelul tău pierdut , știu cât de greu este mai ales după ani mulți avându-i alături ! Să te bucuri de pisicuțele tale și orice cățel ai alege , sigur nu vei regreta ! Poze cu ei ?

  2. M-a sensibilizat foarte mult articolul tău pentru că una dintre slăbiciunile mele sunt animăluțele,sunt foarte emotivă iar pentru mine animalele contează foarte mult.Am acasă 4 căței și o pisică,de-a lungul timpul am avut mai mulți,doar că am mai pierdut din ei dar cei pe care îi am acum îmi sunt tare dragi sufletului meu.Dacă as putea să fac ceva pentru animale aș face cu mare drag…oamenii ar trebui să acorde o mai mare atenție acestor animale atât de adorabile și care au nevoie de ajutorul nostru,trebuie sa fim oameni! ❤

    • Mă bucur mereu când întâlnesc persoane ca tine care iubesc animalele , au grijă de ele și prin atitudinea lor fac o diferență reală în această lume în care oamenii buni și compasivi sunt tot mai puțini ! Mulțumesc de comment , Oana ! 🙂

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.