DESERT VEGAN CU PERE CARAMELIZATE

HELLO , SUNNY PEOPLE !

Am început de curând să experimentez mici filmulețe , pentru a prezenta rețete scurte dar care poate vă vor inspira ! Vă las la final și un filmuleț al acestei rețete !

Toamna aduce multă inspirație pentru rețetele gustoase , culori multe în farfurie dar și versatile variante de alegeri vegane !

Desertul cu pere , de astăzi , este un desert simplu , de toamnă ! Cu pere gustoase , caramel din curmale sau cremă de ciocolată , având la bază un aluat de brioșe.

Am avut nevoie de pere pe care le-am transformat într-un sos caramelizat , aromat !

Apoi de caramel vegan din curmale , pe care l-am obținut blenduind curmale hidratate peste noapte , puțin lapte vegetal pentru a se putea mixa compoziția și vanilie .

sos caramel

Sosul acesta de caramel mi se pare de mii de ori mai bun și sănătos față de cel clasic ! Nu are zahăr , este sănătos și merge folosit în o mulțime de rețete : în cafea , ca umplutură la tartele dulci cu fructe de toamnă , la brioșe .

Perele se fierb la foc mic cu zahărul brut , untul vegan , puțină apă și scorțișoară , până scade și este legat . Se folosește la desertul vegan cu pere , doar după ce s-a răcit !

Am folosit o tavă de brioșe pentru că este mai practică . Se folosește unt , margarină sau ulei .

În forma de brioșe , unsă cu unt topit , se adaugă aluatul , sosul din perele caramelizate și apoi încă un strat de aluat până se umple forma .


Se dau la cuptor la 200 grade Celsius timp de 35-40 de minute .


Se adaugă sosul de curmale și fulgii, după ce se răcesc !

Dacă preferați cu o cremă de ciocolată vegană , este un desert la fel de bun de savurat !

Voi ce fructe preferați toamna ?

Vă salut cu drag ! M .

P.S. pe contul de Instagram/Facebook  , aveți activ un giveaway special pentru voi , asta pentru că luna ce vine , blogul este sărbătorit !

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.